0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« -: Октомври 15, 2015, 10:17:46 am »
Нова темааа!   :D

Браво още веднъж на нашите волейболисти   :D
Другият поток отбори играха в Италия и снощи там беше срещата между Русия и Италия. Италианците за били също с 3:0,  предпологам емоцията е била близка до тази
в Арена Армеец  :).

И така, на 17-ти (събота) полуфинали играят
Словения- Италия (от 17.30ч.) и
България- Франция  (от 20.45ч.)

на 18-ти:  за 3-4 място (от 17.30ч.)
Финал  (от 20.45ч.), дано да се класираме!!!  :)

Вчера при нас беше прекрасно слънчице и брахме ябълки в двора, ей такива като на снимката  :), и за днес имаме малко да довършим, дано поне не вали.
Хубав ден на всички!  :)

линк към предишната тема: Смях, раздумка и кафенце - тема 11
« Последна редакция: Октомври 15, 2015, 10:34:18 am от marsi »

Re: Смях, раздумка и кафенце - тема 12
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2015, 10:51:01 am »
Марси, мерси за новата тема!
Изоставам със задачите днес (много време вися на този комп  :oops:), а вече трябва да започвам и да уча за изпита декември. Охх, как не ми се подхваща.
Дано наистина слънцето се покаже!
Хубав ден на всички!
*
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2015, 11:11:42 am »
смайли, какво ще учиш, по какво е изпита?
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2015, 11:13:29 am »
смайли, какво ще учиш, по какво е изпита?
Стефи, не знам дали ти говори нещо АССА? Взела съм 10 изпита, остават ми 4, но от две години не съм се явявала  :oops:
*
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2015, 11:44:53 am »
Е,преведи го,де!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2015, 12:08:38 pm »
Е,преведи го,де!!! :wink:
Самото съкращение е от Association of Chartered Certified Accountants.
Това е диплома за експерт-счетоводител на Англия (т.е. техните одитори, еквивалент на нешето ДЕС - диполомиран експерт счетоводител).
В доста държави е призната и/или се счита за плюс да я имаш за някои финансови позиции.
Тук не се признава (освен, ако нещо не се е променило, докато съм по майчинство), но също се счита за плюс и много българи се явяват на тези изпити. Явяването е тук в България (и в много други страни има такива центрове). Държи се писмен изпит. Проверява се в Англия. До тази година имаше само две сесии - юни и декември. От другата година вече ще има четири - март, юни, септември и декември. Можеш да се явиш на колкото изпита искаш. Много е гъвкаво и това му е хубавото. Лошото е, че е на английски и материалите за един изпит са около 800 и повече страници голям формат.
*
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2015, 13:05:03 pm »
Честита ни нова тема! Само добро настроение и приятни емоции да има в нея дано  :D

Смайли, като мерна само нещо свързано с математика и сметки и настръхвам, като опре до счетоводство - директно ми призлява, а това последното дето си го написала, би ми докарало нервен срив, от който никога няма да се съвзема.  :lol: В смисъл, ако аз трябва да ходя на изпити по това де... Ти явно не им се плашиш, желая ти успех и леко да ти върви четенето за тях!

И понеже много от вас ги нямам на фейса, ще ви шерна тука на какво се хилосвам от снощи, ама чак сълзи ми избиха на някои пасажи от текста.  :lol: :lol: :lol: Давам си сметка разбира се, че в онези времена и под влияние на църквата, такива съвети към "младите булки" не са звучали толкова налудничево като днес, ама аз все пак сега ги чета... Една "съпружеска любов" цари, в смисъл надяваш се любимия да падне и да се пребие по пътя към леглото, белким се размине тоя гнусен секс... :lol: Ако не се размине все пак - след него трябва да му счупиш нервите на човека, за да осъзнаел, че рахат - няма да има, ако има секс и да се откажел най-после... Абе, дълго е за преразказ, заповядайте:
http://www.avantura.bg/life_style/preview/116
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2015, 13:14:40 pm »
Смайли, чувала съм го да, дерзай, нищо че в Бг не е толкова полулярно, няма лошо да си го имаш щом си счетоводител :)
*
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2015, 13:19:44 pm »
Привет и от мен! Честита нова тема  :)

Колко му трябва на човек, за да бъде щастлив?
- да участва в благотворителна фото-сесия в помощ на болно детенце (да плати 10, а да получи 34 невероятни снимки от 4 разл. фотографа)
- да си купи нови гумени ботуши (и да чака с нетърпение дъжда, за да джапа в локвите заедно с децата)
- да има невероятен късмет да сбъдне желание на голямото си дете и да намери билети за волейболния мач България -Германия (да го гледа как един час след като се е прибрало от залата, не може да стои на едно място от вълнение и еуфория)
- да осъзнае, че малкото дете (което през последните три дни е изяло общо една ябълка, парче краставица и един домат (последното в Кауфлнад, докато пазаруваме)), днес до обяд е хапнало цели 6 лъжички манджа, 8 кисело мляко и една бебешка бисквитка.

Проблемите (като недоспиване, безпорядъка вкъщи, финансов недостиг и т.н.) ще оставя в някой друг живот да им се ядосвам!!!

Намирайте си по-чести поводи да бъдете щастливи!

*
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2015, 13:34:55 pm »
Честита нова тема! mf_bounce8 mf_bounce8 mf_bounce8
Смайли и аь като чуя за математика и ми настръхва косата. Хич ме няма в тази точна наука, ама се възхищавам на хора, като теб, които с лекота боравят с цифрите. Стискам ти палци за изпита, макар че не се съмнявам, че ще го вземеш.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2015, 14:11:06 pm »
Признавам си, че много обичам всичко с числа и сметки и с лекота ги вземах тези изпити, но....... в изпита, на който съм декември едно число няма  :x Само "лакардии"  :(

Nedda, само така  :P

Джей, добре, че не съм била млада булка през 1894 г., че направо щях да си сложа край на живота в деня на сватбата  :jump12:
*
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2015, 15:13:13 pm »
Запис! 
Аз търся колиба за куче.  Кръстницата на Мария има куче в близкото село и го гледат на двора,  докато те живят в Лондон. И тя иска да му купи къща за двора.  Гледах български колиби на фирма Ита инемски в Зооплюс. Пустия му телефон не мига да прикача линкове.  Идеи някакви?
*
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2015, 16:59:14 pm »
Здравейте в новата тема. Марси, благодаря!
Само добро настроение и приятни емоции да има в нея дано  :D
Присъединявам се към пожеланието.
Неда, права си.  yahoo_33
Наред с хубавото има и лоши неща в живота - колкото се може игнорирайте ги, създавайте си положителни емоции и красиви моменти, обичайте се! Все пак един живот ни е даден, нека го живеем щастливо, доколкото зависи от нас. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2015, 18:08:39 pm »
Кога напълнихме предната тема, ей  :D
Неда, много си права  :bighug:

Днес срещнах Анмар - супер добре изглежда, има розовинка по бузките.

Хубава вечер ви желая!

*
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2015, 18:10:55 pm »
Наздраве за новата тема!
На мен май ми дойдоха много гостите и емоциите. Спи ми се, боли ме корем...
*
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2015, 19:08:28 pm »
Джей, добре, че не съм била млада булка през 1894 г., че направо щях да си сложа край на живота в деня на сватбата  :jump12:

Мани, мани, аз ако бях млада булка през 1894 - сигурно биха ме обявили за бясна нимфоманка. Поне!  :lol: :lol: :lol: Ако още са ползвали клади - одма са ме опекли значи..

Стоека, те не че имат огромна разлика, но първата ми харесва повече май.
« Последна редакция: Октомври 15, 2015, 19:14:59 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #17 -: Октомври 15, 2015, 19:36:32 pm »
Честита нова тема  :balk_5: ! Нека да я напълним с много положителни емоции!

м-и, и мен ме боли корем от 5 дни, но още не ми е дошло. Надявам се до вторник да е факт, за да започнем стимулацията.

Бореща се за една мечта.
*
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2015, 19:40:59 pm »
Фрея, да няма някоя изненада  :wink:

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2015, 20:22:26 pm »
Фрея, не знам кога го чакаш, но аз бих пуснала тест при закъснение. Случват се невероятни неща :)

Стоека, аз също не виждам голяма разлика, може би ако ги видиш на живо, дебелината на дъските или обработката...