Момичета, не искам да бъда груба, но edit на няколко пъти казва, че подсушава добре детето, а вие малко като, че ли ѝ вменявате, че не го прави. Поне на мен така ми се струва.
Понеже при нас беше нещо подобно съвсем в началото, ще я посъветвам просто да слага една идея по-големи бодита, за да не се протрива кожата. За зоната около и под пелените бих посъветвала да вземе по-широки памперси, за да не пристягат на детето, забелязала съм, че 3-ка Прима (турските памперси) и 3-ка Памперс или Пуфис имата разлика, както и 3-ка Тужур. На Прима са по-тесни, а на Тужур по-широки. А уж всички са един размер.
Кати, ние също сме с атопична кожа и нашата педи ни е препоръчала да слагаме във водата по една капачка Линола ойл , върши чудесна работа и не се налага да пропускаме къпане. Мажа малката с крем на Авен за АД или с преварена мас и невен. Обривите изчезнаха ( да чукна на дърво).
Бебе, понеже Божидар е във възраст,в която най-любимата игра е имитирането, може да играе на различни професии. Моите малки ученичета в 1 група много обичаха играта магазин. По цял ден можеха да продават и купуват. Особено, ако има "продукти", които има и в магазините на големите.
Друго, което ти предлагам е играта "Прахосмукачка" -пръскаш играчките на килима и го караш да ги подрежда по големина или по цвят, или по това от какво са направени. След това му казваш, че трябва възможно най-бързо да прибере всички играчки в коша и му засичаш време. Можеш да едно листче да записваш липните му рекорди.
Ще се поровя и за някои дидактични игри за развитие на речта и пространствената ориентация, които са подходящи за неговата възраст.
П.П. Благодаря ви за мнението за зъбните кремчета, аз също си мислех, че е още рано, но знае ли човек..
Ще почакам още малко и ще я наблюдавам.