Всяко дете си е индивидуално. Не се втелявайте момичета и не бързайте. Това не е съревнование, Детето само ще направи това за което е готово. Нора седна сама на 5 мес., а се обърна чак на 8. Започна да лази точно на годинка, но пък за няма и седмица такава скорост разви, че трябваше да подтичвам след нея. На година и 5 мес. проходи. Не искаше и не съм я държала въобще, и сега не иска дори за ръка да я държа. Всичките двигателни умения ги придоби късно, но за сметка на това сигурно. Нямаме "катастрофи" , ожулени колена, носове и пр. ... за сега. Хем все още не съм я видяла да ходи, ... то е винаги тичане и -5 кг от преди да забременея, защото то като си хване посоката и оглушава, а майка й тренира късите спринтове.
Беата, предложих две възглавнички когато беше на около две години. И двете много ниски - бебешки. Едната от мемори пяна, другата обикновена. Избра си втората.
Обеци и аз няма да слагам, докато тя сама не реши че иска. А, бабите .... от самото начало са предупредени да не дават не поискано мнение, камо ли да се опитват да налагат такова.