Нищо не съм давала и слагала и аз след ваксина, Дани просто "не ги усещаше" т.е. с ваксина, без - все еднакво се чувстваше. Но аз не се церемоня с лекарства (както със сигурност някои са забелязали де
) и, ако нещо давам изобщо - то категорично е нещо с доказано по научен път действие. Относно зъбоникненето - няма ли лидокаин ("Дентинкос"-а например) - само давате едни пари за гелчета на водна основа, в които има микрони от някоя билка (или просто така пише) и това е всичко. Мама се успокоява, че "все пак нещо прави". По мое време хит беше някакво "Гингигел", в ню ню тубичка и беше 15лв., изпотрепаха се да го купуват майките, мазаха като изоглавени, файда нула де, ама....сакън да не е нещо дето наистина работи (понеже "те тия неща са отровни"). Явно сега има нови продукти от този тип, не им следя модите, че то скоро зъби ще сменя моя хахах
Синеочка, за яденето на фугу - ядат го, та се избиват даже и луди пари цакат за целта. И аз бях профил "биология и химия" в ПМГ, ама не помня там да сме учили за тази риба. Но по разните научно-популярни канали, през месец-два въртят нещо за нея и консумацията й де. Аз и алпинистите не разбирам, точно толкова колкото ядящите тази риба. Свършиха се нормалните места за ходене сред природата и безопасните за ядене, че ще се чекна по ледниците и някакви голи чукари и ще ям отровни риби...да бе да.
Но си има такъв вид хора, чиято нужда от прилив на адреналин стои над всичко, та вероятно те си падат по яденето на фугу.
При моя човек - не е просто алергична реакция, камо ли от храна. То си е тежка уртикария, която влиза вече в класификацията за хронична и е с автоимунен произход определено. При такива пациенти - обичайно автоимунните заболявания се оказват повече от едно де, ама...как стоят точно нещата - предстои да видим. Даже не ми се мисли какви нерви ще са, докато се постави някаква диагноза, пък да е точната... То нещата в тази област са доста по мътни и кървави от "нашата тук", от специалисти сме кът, пък по тези случаи трябва да работят в екип няколко различни специалисти... Май имам спешна нужда от питие, че ще ми гръмне главата вече...
Какво го е отключило...всичко може да е в неговия случай. Ако е алергичен към ягоди и е хапнал ягоди и е станало така - лесно. Няма да яде ягоди повече и няма проблем. Да, силен стрес на теория - също може да стартира такъв процес, или тежка изява от този вид (щото той процесът си е стартирал отдавна, ама просто е къкрило доскоро, макар че отпреди 10 години е първата подобна изява). Освен да приема сега, че аз и съвместното ни съжителство през януари сме му причинили такъв шок, че да се отприщи това, друго стресиращо не му се е случвало в периода.
Ама заклевам се - изглеждаше си съвсем щастлив и доволен човека, когато почна цялата тази работа. Те плюските излизат около 6 седмици, преди да стане този цирк на 3-и март момичета. Ама аз като приказвам нали, кой да слуша?
Щяло да си мине то, нямало да се трови с тия хапчета, за к'во да ги пиел... А и освен това то си било излекувано това бе, ехееее откога. С хомеопатия разбира се. Чудно е излекувано к'во да ви разправям нали...
П.П. Следващият път, когато "овикам" някоя от вас, която ще лекува бебето си "хомеопатично" - моля проявете разбиране към липсата ми на толерантност по този въпрос.
Нагледах се на сакатлъци от такива "лечения", ама имало глава да пати още заради тези неща, както става ясно от "нашия" случай.