0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: invitro
« Отговор #20 -: Юли 12, 2006, 18:45:02 pm »
Сладко, не се притеснявай че са ти върнали само един ембрион то когато има да става си става всичко е божа работа. на мен при първия опит ми извадиха 24 фоликула от който 19 се оплодиха и ми върнаха 3 ембриона но се получи хиперстимулация и опита беше неуспешен сега започвам подготовка за втори опит на ин витро. Температура 37,4 поддържах през цялото време докато не ми дойде цикъла. Не се отчайвай и много късмет.
« Последна редакция: Юли 12, 2006, 18:47:15 pm от marina »
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #21 -: Юли 12, 2006, 21:43:19 pm »
Момичета кървен тест е много важен!!!! :DНаправете го!!!
*
« Отговор #22 -: Юли 13, 2006, 09:10:29 am »
. на мен при първия опит ми извадиха 24 фоликула от който 19 се оплодиха и ми върнаха 3 ембриона но се получи хиперстимулация и опита беше неуспешен сега започвам подготовка за втори опит на ин витро.

Марина а при теб как точно хиперстимулацията е попречила да не се получи и какви са били симптомите ти за такава?...защото на мен ми извадиха около 20 яйцеклетки, но ми казаха 4е все пак не съм стигнала до хиперстимулация.
*
« Отговор #23 -: Юли 13, 2006, 10:35:33 am »
"Момичета кървен тест е много важен!!!! Направете го!!!"

adi, на кой ден от трансфера се прави? и е важен за какво?!-да, знам, че е по-категоричен от другия, но има ли и друго....
*
« Отговор #24 -: Юли 13, 2006, 10:58:48 am »
Деси, така ще знаеш дали нещо се е получило вообще.Ако е над 5 го брой положителен, понякога стойностите по-бавно нарастват и неможеш да ги хванеш с уринарен. Казват , че между 8-10 ден след трансфер ако се захваноло нещо БЧХГ може вече да си е доста сериозна стойност.Стискам палци! :goodluck: :babyflips:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #25 -: Юли 13, 2006, 11:27:38 am »
Не е ли късно за кръвен тест на 17 ден след трасфер? При мен ако не се е получило нищо ще ми дойде М до тогава.
*
« Отговор #26 -: Юли 13, 2006, 11:43:53 am »
Еличка, аз нямам указание за кръвен тест, ама ако М. не дойде и стигна до заветния 14-ти ден може и да пусна един :wink:
« Отговор #27 -: Юли 13, 2006, 12:03:53 pm »
При мен също няма указания за кръвен тест,а само уринарен на 18-ия ден и УЗИ на 25-ия.
*
« Отговор #28 -: Юли 13, 2006, 12:18:23 pm »
Аз правих кръвен тест (бета ЧХГ) на 11-ти ден след трансфера. Стойностите бяха над 5, бременност нямаше.
Не са нужни специални указания от лекар, за да си го направите.
Повече за теста може да прочетете тук: Хормонът на бременността - ЧХГ (hCG)
Успех, момичета, и повече търпение  :D
Дано да ни зарадвате с положителни тестове!
*
« Отговор #29 -: Юли 13, 2006, 13:34:21 pm »
Разбира се, зависи кога е бил последния прегнил. В моята клиника прегнил се слага само преди пункцията, така че няма опасност да даде повишение от него. Панда, ако ти бил бит сравнително скоро от това е дошъл положителния кръвен.
« Отговор #30 -: Юли 13, 2006, 17:17:39 pm »
хей, момичета не се шашкайте макар да знам, че е много трудно това аз самата съм бременна в 9г. седмица по метода икси. температурата ми в момента е 36.4 и въобще не се вдигала над 37. Това с температурата е много индивидуално, както и симптомите. Почивайте си повече, мислете положитело и ако видите,че това не се получава правете неща, които са ви приятни докато дойде 17 ден за тест. Успех на всички и от мен ще стискам палци.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #31 -: Юли 13, 2006, 17:45:59 pm »
Не е ли късно за кръвен тест на 17 ден след трасфер? При мен ако не се е получило нищо ще ми дойде М до тогава.

Аз точно тук намирам логика.
 Ако  до 17 ден не ти дойде обикновеното на жената ( ей, колко поетично  :lol:) то по всяка вероятност има бременност или поне имплантация.

При първото си Ин Витро направих кръвен тест, на 12 ден беше 11.29mIU/ml.
 Като си спомня колко се радвахме в къщи... но за съжаление нищо не се получи.  :(

От тогава събрах доста опит и  изобщо не бързам с тестове, който довеждат до излишно напрежение.

Желая ти успех и спокойствие!  :babydust:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #32 -: Юли 13, 2006, 17:47:06 pm »
Хихихи, Сиси имаме много нужда от подобни постинги! Лека бременност и най-хубавото бебче!
*

adi

• 7710
« Отговор #33 -: Юли 13, 2006, 21:20:22 pm »

Като си спомня колко се радвахме в къщи... но за съжаление нищо не се получи.  :(
От тогава събрах доста опит и  изобщо не бързам с тестове, който довеждат до излишно напрежение.

Лита на 12 ден когато прави кървен тест .......кога ти беше последен Прегнил????
*

adi

• 7710
« Отговор #34 -: Юли 13, 2006, 21:26:44 pm »
"Момичета кървен тест е много важен!!!! Направете го!!!"

adi, на кой ден от трансфера се прави? и е важен за какво?!-да, знам, че е по-категоричен от другия, но има ли и друго....
Зависи кога си сложила последния Прегнил(ако ти слагат такъв)...но минимум 7-8 дена след последния Прегнил    можеш да направиш кървен тест!
За какво е важен?????????Ами има и случеи в които се получава бременност за кратко...но не се задържа(рядко стават тези неща)........и това може да се разбере само с кървен тест!
*
« Отговор #35 -: Юли 13, 2006, 23:05:04 pm »
Sisi, лека бременност ти желая!  :D
Лита, абсолютно съм съгласна с твоето мнение. Няма смисъл да се бърза с тестовете.
Ели.
Тежи ми едно такова дълбоко подозрение, че моят доктор (от моята клиника) е грабнал калкулатора и е изчислил кога точно след последния прегнил от 1500IU да ме прати на кръвен тест. Ама това си е подозрение все пак, ще взема да звънна и да го питам дали е бил наясно какво прави като ме тласка към такава сериозна стъпка точно на този ден.  :lol:
Ади, влиянието на прегнила върху уринарните и кръвните тестове е дискутирано многократно във форума. Специално за теб пускам този линк Прегнил и маточна лигавица . Обърни внимание на мнението на jam, тя много ясно обяснява как се изчислява кога да се прави кръвен тест, в зависимост от това колко единици прегнил са поставени.
*

adi

• 7710
« Отговор #36 -: Юли 14, 2006, 07:20:39 am »
Панда много ти благодаря за линка!Този наистина не съм го чела!
Изкоментирах просто думите които съм чула от моята лекарка!
При мен до сега винаги са ме карали да правя кървен тест най рано 7 дена след последния Прегнил !
Специално JAM описва следното... Общо взето, при инжекция с 5000 единици Прегнил, в кръвта се достига максимален пик от около 200 единици след 20 часа, и после средно на всеки 30 часа концентрацията спада наполовина.
всеки може сам да си сметне след колко дни е чисто да се прави тест.
общо взето, ако е сложен Прегнил 5000, а това е максимума обикновено, след 7 дни спокойно може да се прави тест.

УСПЕХ момичета и много положителни резултати!!! :balk_21:
« Последна редакция: Юли 14, 2006, 09:14:58 am от little_rabbit »
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #37 -: Юли 14, 2006, 19:19:18 pm »

Лита на 12 ден когато прави кървен тест .......кога ти беше последен Прегнил????

Ади, последния  Pregnyl беше 11 дни преди това.

*

adi

• 7710
« Отговор #38 -: Юли 14, 2006, 21:15:07 pm »

Ади, последния  Pregnyl беше 11 дни преди това.

Лита и при мен се получи подобно нещо!!!след инсе(*8 дена след последния Прегнил(5000 )единици ) ЧХГ 13.
Лекарката ми каза че такава стойност неможе да е от прегнила ,че явно е имало бременност за кратко  която се прекъсна!
Въпреки че лично аз се съмнявам!Вече 2 пъти стана едно и също! 8O
Спомняш ли си колко единици ти сложиха последно?? :D
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #39 -: Юли 14, 2006, 21:57:15 pm »
Цитат
Лита и при мен се получи подобно нещо!!!след инсе(*8 дена след последния Прегнил(5000 )единици ) ЧХГ 13.
Лекарката ми каза че такава стойност неможе да е от прегнила ,че явно е имало бременност за кратко  която се прекъсна!
Въпреки че лично аз се съмнявам!Вече 2 пъти стана едно и също! 8O
Спомняш ли си колко единици ти сложиха последно?? :D
Цитат

Ади, сложих 5000 единици.

Съжалявам, че и при теб се е получила подобна ситуация.
Желая ти скорошна бременност!!!  :bighug:
« Последна редакция: Юли 14, 2006, 21:59:37 pm от lita »