0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе-Тема 13
« Отговор #900 -: Април 24, 2018, 10:58:45 am »
Таня следните хормони се правят в началото на цикъла:
Prolactin( Пролактин )
LH ( Лутеинизиращ Хормон )
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )
Estradiol

Ето една статия по въпроса за хормоните. http://www.zachatie.org/bibliotekata/zhenski-sterilitet/475-%D0%B8%D0%B7%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8

*
« Отговор #901 -: Април 24, 2018, 14:37:02 pm »
Точице,знаеш,знаеш ,в друга тема ти и Маги ме светнахте за половия живот след това :D,мъжа ми се отчая като му казах какво сте писали.
Момичета,това с мълчанието е обяснимо,втренчени в нас погледи,толкова ми се струват задръстени понякога останалите,особено Боже опази някой дето не съм виждала от месеци или година-ама ти как си,нещо ново има ли,и след това ме зяпват в корема,оглеждат ме от всички страни,виждат че е плосък и вдигат съжалителния си поглед към мен.
Слънчицето, стискам палци, всичко да мине и да е наред!
А що се отнася за погледите, които ти хвърлят.... След като качих килограми, няколко пъти ме питаха дали съм бременна 8O
Ама какви са тези нетактични и  болни хора?!?!!!??? Каква им е на тях работата, та ще задават тези интимни въпроси. Не, не съм бременна, напълняла съм ( отговарям троснато)  :help1: :balk_160:
Тери, браво на свекърва ти, че е заловила и последния гризач!!!
*
« Отговор #902 -: Април 24, 2018, 20:29:56 pm »
Както беше казала Теди,вие сте едни страхотни жени,благодаря .Доктора каза,че е имало сраствания между яйчниците и тръбите,аз бях още замаяна ,каза надявам се че в близките месеци ще станат нещата.С две думи има шанс да стане по сексуален начин.
Лейди,като те питат другия път им кажи-ти пък състарена ми се виждаш нещо :D
*
« Отговор #903 -: Април 24, 2018, 21:33:47 pm »
Много се радвам, Слънчице. Ама много. Значи са отстранили срастванията, не са били толкова запушени, колкото ти казаха. Хайде дано стане бебенцето скоро. Преместиха ли те в по-цивилизовано отделение?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #904 -: Април 24, 2018, 21:59:31 pm »
Дааа в реанимация е страхотно,чисто,с любезни и усмихнати хора,дори пуснаха мъжа ми за малко да постои при мен,утре се прибирам в къщи,купувам Преферт гела и започваме отново ,в първия удобен момент :D
« Отговор #905 -: Април 24, 2018, 22:33:40 pm »
Момичета и аз съм тук, все пак не мога да ви оставв току така :) Ние сме решили с М, ако всичко е наред с бебчо чак след 3тия месец да кажем новината. Колкото до това дали сме давали обяснения какви проблеми сме имало и тн. Отговора ми е не. На никой не му влиза  в работата да се рови в болката на другия и да задава малоумни въпроси. Нито родителите на М, нито моите знаят, че сме имали някакви проблеми и така мисля че е редно. Защото не издържам да ми задават въпроси от рода на защо, къде, какво пиете, ама къде ви бъркаха и тн.. Моята свекърва януари месец по някаква огромна случайно ни хвана с М в лабораторията като ходихме да си правим най- обикновени изследвания. После 2 дни подред пита мен и М дали са ни добре изследванията .. да не би да и кажем различни неща. А те хич не ни бяха  наред изследванията..., но не мисля, че сме длъжни да даваме отчет.
*
« Отговор #906 -: Април 25, 2018, 07:18:23 am »
Слънце мое, прегръдки. Радвам се че си добре. Сега всички ще чакаме щастлива новина при теб!

Ние сме казали на всички. Много, много отдавна, когато разбрахме че няма да стане лесно поговорихме и решихме, че няма смисъл да крием. Хората са любопитни и злобни по природа. Отсях много приятели, но намерих нови-истински. Това което ми даде Зачатие и стерилитета беше много. Не съм вярвала, че това през което минавам, ще ми даде толкова верни приятели. Вие сами виждате как си ставате по-близки и се разбирате с половин дума. За това чакам с нетърпение всяка една от вас на ДРЗ. Много искам да ви видя на живо :) Поне знам че Тери ще дойде ще пием по една бира след ДРЗ и ще пеем заедно  :lol:

*
« Отговор #907 -: Април 25, 2018, 07:53:11 am »
Слънчицето, надявам се, днес да си по-добре. Хубаво е, че са те преместили на по-приветливо място. Така ще ти е леко на душата 😊 А и то малко остана, днес ще се прибереш  :bighug:
Висталче, чакам и се моля за теб 😇
Успех милички 😊
*
« Отговор #908 -: Април 25, 2018, 08:18:34 am »
Момичета ,благодаря че сте талкова прекрасни,аз след малко ще се измъкна за кафе,че човек мога да убия,отвсякъде мирише,всички хванали по 1 чаша.
Хайде добрите новини да завалят :)
*

To4ica13

• 337
  • Късметът е част от плановете
« Отговор #909 -: Април 25, 2018, 10:23:42 am »
Ей , Слънце браво на теб. Със страхотни новини си изгряла. Щом срастванията ги няма вече ще станат по естествен път нещата. Ще видиш... yahoo_33
На Вистал й стискаме палци от миналата седмица. Чакаме да каже колко силно плаче бебето...

При мен нещата се развиват за сега добре, стимулацията ми започна. Надявам се другата седмица да имаме успешна пункция и трансфер.
Относно казването - аз този път реших да запазя в тайна ин витро опита ни от майки, бащи, братя,сестри и приятели. Не искам да се притесняват, да ме разпитват, да ме успокояват... не ми се обяснява какво ми правят и какво предстои. Усещам, че така съм по-спокойна, когато само аз и мъжът ми сме в течение на нещата. Така се оттървавам и от безкрайни телефонни разговори...
Само вие във форума и три колежки от офиса знаят, че се случват нещата. Дано сте ми на късмет ...  :grouphug:
*
« Отговор #910 -: Април 25, 2018, 10:36:49 am »
Айде орисваме те с хубаво бебе накрая. Аз днес трябваше да стартирам също, но отлагаме заради моите яйчници. Още днес имах доминантен фоликул което е лошо, за това противозачатъчни един месец и чак тогава стимулация и опит.

*
« Отговор #911 -: Април 25, 2018, 10:51:40 am »
И аз днес в автобуса за Вистал се сетих :) На едната ръка стискам за нея, на другата за Точица. Ако шефа дойде и ме види кръстосала пръсти, Работа винаги ще има :D
Много късмет момичета и здрави бебенца на финала.
От Писанец много коректни: таксували ме по грешка 2 лв отгоре и даже ми написали в сайта да си ги поискам при следващо ходене.
*
« Отговор #912 -: Април 25, 2018, 11:15:12 am »
Не мога да си обясня какво става: пуснах отново TSH за всеки случай.
Миналата седмица (бях закусвала с кисело мляко и мюсли) - 2.2
5 дена по-късно на гладно и жадно 3.8
Как е скочил толкова за 5 дена ;( ;(

Излязоха ми всички резултати, не са добре:
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 27 г.

Хематология
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Витамин В12(Vit.B12)      214.70   pg/ml   184-878
Хормони
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT3 ( free Т3)      3.320   pg/ml   2.02 - 4.43
FT4( free Т4)      1.440   ng/dl   0.93 - 1.7
TSH      3.800   uIU/ml   0.27 - 4.20
Anti TPO      35.85   IU/ml   0 - 34
Anti TG      164.30   IU/ml   0 - 115

И голямото ми чудене. Преди 3 месеца ТАТ и МАТ са били
Anti TPO 19.83 (0-34)
Anti TG 27.95 (0-115)
« Последна редакция: Април 25, 2018, 11:34:09 am от teri_90 »
« Отговор #913 -: Април 25, 2018, 11:32:08 am »
Слънчице страхотни новини. Дано скоро се похвалиш с положително тестче :)
Тери доста се е покачило. Нз на какво се дължи. Някое от опитните момичета да пише и да ти кажа дали да ходиш на ендокринолог. Не разбирам много ама нещо май щитовидна те събутира...Дано спадне по скоро и успешна инсеминация да направите.
Маги кофти за този месец, ама то толкова време мина дет се вика ще изкарате още един месец. Стискам палци.
Аз си кротувам и си чакам, около годишнината от сватбата ми е датата за Ц, но дано получа най-прекрасния подарък за годишнината ни..
« Последна редакция: Април 25, 2018, 11:35:28 am от Слънцемое »
*
« Отговор #914 -: Април 25, 2018, 12:08:36 pm »
Тери, има два варианта да си тръгнала към Хашимото или заради плъховете да са се качили хормоните. Ако можеш изчакай един месец да се успокоиш, гледай да намалиш глутена и пусни пак всичко. И вече жлезата ще покаже как са нещата. Другия вариант е да отидеш на ендокринолог и да почнете с хаповете.
Б12 е в Долна граница, искат го в горна. Лошото е че приема на Б12 води до сваляне на желязо. Общо взето е една ужасна въртележка!

*
« Отговор #915 -: Април 25, 2018, 12:38:15 pm »
Благодаря за отговора, Маги. Надявах се ти да кажеш мнение, защото за съжаление си май експертът по тази тема.
Май клоня към ходене при ендокринолог. Може от стрес да са се вдигнали, ама след като видях тези резултати не виждам как стресът ми ще изчезне :D :D :D
*
« Отговор #916 -: Април 25, 2018, 12:42:43 pm »
За съжаление аз също мисля че си за ендокринолог. Намери читав, поразпотай, почнете с ниска доза, изследва се на 40 дни хормона да знаеш! Той работи с натрупване т.е. след 40 дни ще е почнал да пада след още 40 ще падне още повече. В началото докато оценките дозата може да се наложи всеки месец да пускаш контрола.

*
« Отговор #917 -: Април 25, 2018, 12:58:35 pm »
Късмет, Точица! Да ти е на късмет този опит. Стискаме палци.

Маги, кофти, че така се е получило. Като се настроиш на нещо и после... Скоро ще се случи. Вярвам, че е така!

Тери, имаш чудесни лекари. Питай ги тях какво да правиш и при кого да отидеш. Не мисля, че само от стрес можеш да си разбуташ всичко така.

Късмет на всички!
*
« Отговор #918 -: Април 25, 2018, 13:05:20 pm »
Благодаря, момичета.
Маги, сега видях при теб как са се отложили нещата. Много криво. Както и ти не си от най-търпеливите и не ти е талант да чакаш. Оказва се, че като се правят бебета тези 28 дена от цикъл до цикъл са ужасно дълги. Хайде орисах те с близначета :D
*
« Отговор #919 -: Април 25, 2018, 13:30:06 pm »
Тери,това TSH нали уж варира много,моята ендо каза,че то буквално с дни си сменя стойностите.
Успех на Точица,дано стане,и търпение за Маги,нали хубавите работи ставали бавно :).
Слънце мое,дано видите заветните чертички :)
Днес като си тръгвах от болницата,Александров малко ме наплаши,че има риск от извънматочна,каза видиш ли теста идвай на 5ти ден да те видя,защото при тръби претърпели увреждания има опастност,иначе съм имала перфектни яйчници и запазен фимбриален апарат.Утре като взема епикризата и диска ще видя какво пише и там.Оказа се,че забременяването е трудна работа,скъпи дами.