0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #200 -: Юли 30, 2018, 23:32:25 pm »
Аз се обърках с този АМХ. Чета, чета и моята стойност от 1,180 уж е в граници, но върви към изчерпване...
« Последна редакция: Юли 30, 2018, 23:51:15 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #201 -: Юли 31, 2018, 00:39:05 am »
От 1 до 2 е граничен резултат. Под 1 се води към изчерпване, затова и фонда не поема процедури при АМХ под 1.
Но  историята знае бременности при АМХ 0.2. Хормонът се повлиява на добавки. Аз декември бях с 2, този месец ми беше 2.3 след прием на Иногинол. АМХ отчита не само брой яйцеклетки, но и качествени такива. Ето защо добавките могат да помогнат, защото подобряват качеството, не могат да увеличат бройката.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #202 -: Юли 31, 2018, 08:42:00 am »
Момичета, стискайте палци. Днес ще водим кучето да й бият Арсен.
*
« Отговор #203 -: Юли 31, 2018, 09:03:10 am »
Стискаме Тери, много силно!

*
« Отговор #204 -: Юли 31, 2018, 09:04:43 am »
Късмет за хайванчето, Тери!

АМХ не трябва да се тълкува самостоятелно. Има и други показатели за ЯР- години, ФСХ, ултразвуков преглед, други хормони...
Никога не свършват Я в женския организъм, просто престават да бъдат годни. Затова има и случаи (като една комшийка, която забременя спонтанно на 49г. при навлизане в менопауза) на бременност при уж невъзможни числа.

Късмет на всички!
*
« Отговор #205 -: Юли 31, 2018, 11:23:12 am »
Изкарахме късмет и аз, и тя. Върнаха ни да си ходим до неделя. По-добре. Не бях подготвена, че ще искат да я държат цял ден в клетка. Докторът само за рискове ми говореше, не за шансове за оцеляване и вече обмислях да си ходим и той реши сам да ни изпрати до неделя.
Сега ще се подготвям психически за неделя.
Аз съм в очакване на цикъл утре-другиден и ще започвам купонът.
А днес така или иначе съм си пуснала отпуск, ще се отдам на сериали, пък роботът нека си чисти
*
« Отговор #206 -: Юли 31, 2018, 12:05:33 pm »
Тери, малко отлагате най-трудната част.Ще мине и това!Вместо да мислиш себе си, ще мислиш нея, така е.

Айде, чакаме с теб цикъл :)

« Отговор #207 -: Юли 31, 2018, 13:32:10 pm »
Тери, вярвам, че всичко ще е наред с кученцето. Има рискове лечението, но то й е шансът.
А на теб стискам много палци всичко да върви по план със стимулацията и процедурата.

Аз днес пак правих тест, още има втора чертичка, но много по- бледа. Едва се вижда. Пада значи това ЧГХ. Обаче не разбирам... Мисля, че сега имам овулация. Как става така да имаш още ЧГХ и овулация в същото време!?

Успех на всички!
*
« Отговор #208 -: Юли 31, 2018, 14:00:35 pm »
Какво те навежда да мислиш, че си в О? Ако са тестове- те се позитивират и от ЧХГ.
Принципно преди да падне ЧХГ не би трябвало да имаш О.
Важното е, че пада, но все пак ако са ти назначили тест си го направи.
« Отговор #209 -: Юли 31, 2018, 15:18:34 pm »
Хей здравейте момичета, за почти седмица страшно много сте изписали.
Сватбата мина повече от перфектно, абсолютно всичко беше наред, само като изключим че на кумата дъщеричката беше залепена буквално през целия ден замен, едва успяхме да си направим фотосесията, гледам че и на сватбения танц даже е била пред нас хахахха. Деца, какво да ги правиш. Всички ми угаждаха супер много, направихме си всички ритуали които исках, беше перфектно.
Сега сме в Гърция в едно село Артемидос, близо до Атина, времето е перфектно, плажа ни е да вратата хахахах.
Всички ни пожелаха на тръгване да се върнем трима :).
Чакам цикъла до 4 дена, макар че нямам нито един симптом, въпреки че сме на съвсем различен климат. Очаквах да ми дойде с пристигането даже :).
Много целувки ви пращам от морето и ще ви покажа снимки от сватбата като се върнем :*
« Отговор #210 -: Юли 31, 2018, 16:05:43 pm »
ЦС ме навежда над тази мисъл, винаги съвпада и с тестовете, но може сега и да не е това, защото да... Няма как ЧХГ и овулация.
Назначиха ми само уринен домашен тест следващата събота. Дано съвсем да няма чертичка до тогава.

Маги мей, честито!Бъдете винаги много влюбени, щастливи и дано съвсем скоро сте трима! Весело изкарване в Гърция!
*
« Отговор #211 -: Юли 31, 2018, 16:10:56 pm »
Маги Мей, честитооооо. Пожелавам ви само прекрасни моменти оттук нататък. Господ да бъде с вас и нека пожеланията на всички се сбъднат.
Децата много се радват на булки. Хубаво, че бях булка, за да спечеля племенницата на Мишо. Сега само повтаря как "ние бешахме принцеси на сватбата".
Хелиантус, ти записа ли си час при някого в България?
« Отговор #212 -: Юли 31, 2018, 17:08:48 pm »
Хелиантус, ти записа ли си час при някого в България?
8

Записах, на 31. 08 сме при Др. Сигридов, а на 5.09 при Доц. Русев. Ще се обадя да запиша и мъжът ми за спермограма и аз мисля да си пусна някои изследвания.
« Отговор #213 -: Юли 31, 2018, 17:58:43 pm »
Здравейте, ходих на преглед в друга клиника. Резултатът- при мен нещата изглеждат добре, при него- не много, съсипала съм го.Според лекаря имаме две опции- продължаваме с опитите за естествено или ин витро. Да изчакаме моя АМХ и да направим още една спермограма. Тази не е достатъчно зле за фонда. Пуснах си още веднъж хормони. Ето резултатите:
FT3  4.89    pmol/l   3.1 - 6.8 
FT4  18.05    pmol/l  12.0-22.0 
TSH  2.24    uIU/ml  0.27 - 4.2
TAT  <10.00    IU/ml  < 115 
MAT  9    IU/ml  < 34   
LH  11.4    U/l  2,4 - 12,6 
FSH  8    U/l  3,5 - 12,5 
Пролактин  269    mIU/l  102 - 496 
Естрадиол  233    pmol/l  46 - 607 
Тестостерон  <0.104    nmol/l  0,29 - 1,67
*
« Отговор #214 -: Юли 31, 2018, 18:08:56 pm »
mary cherry, нямаше ли ти да правиш цветна снимка, планувахте ли я? Ако са ти добре тръбите, защо инвитро. Инсеминация или по естествен път. Ако не отговаряте за фонда, то значи отговаряте на критериите за естествено и инсеминация. Хормоните на мен ми изглеждат добре. Тестостеронът е нисък, но не знам какво би означавало. При мен все го гледат да не е висок просто.
« Отговор #215 -: Юли 31, 2018, 18:19:05 pm »
Тери, реших да отида за още едно мнение. Забравих да напиша,че в единия яйчник имам 5 фоликула с доминантен 11,7 мм, а в другия- не запомних.
Сега не знам да се връщам ли в другата клиника за снимка. Мога ли да я направя все още в този месец и, ако я направя, пропускаме ли месеца за опити?
Нямам никакво време, а само се мотая.
*
« Отговор #216 -: Юли 31, 2018, 18:29:06 pm »
Мери,ако съм разбрала правилно лекаря ти е казал,че може и инвитро и спонтанно ама без да знае как са тръбите?А спермограмата как е не много добре,кое точно от нея?Цветна снимка се прави до 12ти ден от цикъла,в кои клиники ходиш?
Маги мей честито,много да се обичате.Ние сме на парти вълна нещо,снощи ходихме на 2 бара,днес на плаж и довечера сме пак по алея първа :)
*
« Отговор #217 -: Юли 31, 2018, 18:31:30 pm »
Изискванията за цветна снимка са:
първите чисти дни  (преди овулация). Ти явно още не си овулирала.
При мен също трябваше да имам пусната микробиология преди ЦС (давност 30 дена) и деня на ЦС (или макс 1 ден преди това) ПКК и CRP.  Ако всичко е в норма, следва ЦС. Но и тя си иска записване на час, не става като гинекологичен преглед.
Препоръчително е в месеца на ЦС да не се правят опити заради минималното облъчване, но много лекари не дават тази рестрикция и хората си действат.
След ЦС заради продухването се вдигат шансовете за забременяване в следващите няколко месеца при проходими тръби.
Да ти кажа и новата ти клиника ми звучи доста крайна с това инвитро. Вярно не си показала спермограма и не е коректно да коментирам, но ако има шансове за инсеминация, защо инвитро?
Иначе изобщо не се обвинявай. Как така си съсипала мъжа ти? И моята лекарка е на мнение, че трябва много да ги пазим, че се спичали и се отразявало на спермограмата. И аз искам да ме пазят, да не ми се отрази на хормоните. Но не стават така нещата. Като го глезя, да не би да са се подобрили показателите. По-скоро начина на живот оказва влияние според мен.
« Отговор #218 -: Юли 31, 2018, 19:04:06 pm »
Клиниките са Малинов и Щерев. Ето я спермограмата. Това за съсипването докторът го каза на шега. А и изобщо не се впечатявам. Като мине през това, през което ние преминаваме, тогава ще си говорим.
А ЦС с упойка ли я прави и трябва ли да почивам слид това- трябва да пътувам.
*
« Отговор #219 -: Юли 31, 2018, 19:18:59 pm »
Мери, на кой ден са правени изследванията? Кога е правен ехографа? 5 атрални ли преброихте?
ЛХ ти е висок, ако си на 3ти ден. Доминантен 11мм в началото е малко странно, но може да е инцидент. Колко дена ти е МЦ?
Естествено, че може инвитро като става естествено. ЦС си направи преди да си правиш каквито и да са заключения. Несериозно ми изглежда да ти говорят за лечение преди да има диагноза. Спокойно си планирай ЦС другия цикъл. " Не със бързане, човече, с бавен ход се стига по- далече" е казал Шекспир :)
Как пък ти си му скапала СГ?! Прекаляват с това "пазене" на горките мъже. То аз ако постоянно трябва да му треперя, да се съобразявам как и какво казвам и да го мисля дали случайно не съм накърнила тънкообидната и ранима мъжка чест- къде отива съвместността? Сама ли ще си правя дете? Защо аз трябва да знам и да изтърпявам всичко, а той да е в блажено неведение? По същата логика, при бременност няма да му казвам да идва с мен по прегледи и да взимаме решения заедно, защото ще го натоваря, а като се роди детето е гледам да сме по- тихи от тревата и да не го занимавам със злободневни неща и битовизми, за да може да си почине...
Накрая ще се оказа с един човек, който въобще не знае какво става в главата, тялото и съзнанието на жена си, ще започне да ме дразни и край.

Маги мей, честито! Изкарайте си чудесно и се забавлявайте :)

Хелиантус, организъм- прави каквото си иска, макар и подчинен на някакви норми... Може пък и да имаш О.