0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - тема 16
« Отговор #240 -: Август 01, 2018, 12:04:19 pm »
Янчето, аз съм си виновна, че се мотках известно време. Беше е страх, а и не си осъзнава проблема.
Капките бабин и зъби от аптеката ли ги взимаш?
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
« Отговор #241 -: Август 01, 2018, 12:19:39 pm »
Намерихме ги  в тези дрогерии ”Дрога” има, няклоко във Варна. Каза ми,че от чая, капките и хапчетата- в капките билката била с най-висок концентрат. Цената е около 7-8 лв. Дано имат ефект.
*
« Отговор #242 -: Август 01, 2018, 13:10:01 pm »
На мен вит Б12 ми беше на долна граница. Дали защото не ядях дълги гоини месо, дали заради мутацията на гена, но държат на него и сега всяка сутрин смуча по един.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
« Отговор #243 -: Август 01, 2018, 14:02:05 pm »
Тери, би ли споделила на коя фирма приемаш Б12? 😊
*
« Отговор #244 -: Август 01, 2018, 14:08:29 pm »
И аз така с нисък вит. Д и Б12.Приемам Вигантол за вит. Д, а за Б12 приемам на Солгар едни хапченца дето се смучат подезични.Но качването на Б12 води до сваляне на желязото и феритина, за това е хубаво да се изследват заедно.

*
« Отговор #245 -: Август 01, 2018, 14:19:48 pm »
на мен ми предписаха Б12 метилкобаламин на Natural factors. Всяка сутрин по едно под езика преди хранене
*
« Отговор #246 -: Август 01, 2018, 19:21:29 pm »
Усеща се на цикъл работата. В петък съм при докторката. Сега започвайте усилено да пишете, че да мога и аз да създам за първи път тема 😁
*
« Отговор #247 -: Август 01, 2018, 19:33:34 pm »
Аз почвам,че следващата тема да е от мен.
Трети август е петък,може да произведете някои тризнаци ей  :D.
« Отговор #248 -: Август 01, 2018, 19:40:50 pm »
Здравейте, момичета. Напрвих цветната снимка. Без упойка. Тръби- проходими. Едната понагъната, но проходима. Лекарката каза, че не вижда нужда от лапаро.
АМХ- 1,7.
*
« Отговор #249 -: Август 01, 2018, 19:49:18 pm »
Мери,добре че не го направи това лапаро.Ако са ви дали зелена светлина действайте,ние не сме се пазили след снимката,всеки лекар различно казва.А и нали шанса се увеличавал след снимката :)
*
« Отговор #250 -: Август 01, 2018, 20:10:48 pm »
Мери, добър резултат. АМХ също е добре. :)

Тери, доста трябва да се изпише. И без нова тема от теб ще има резултата. Толкова поличби имаше.

Аз съм месоядна и ми е нисък Б12, но имам хетерозиготна мутация на MTHFR. При мен при приема на Б12 не ми е падало нито желязото, нито феритина. Даже феритинът ми беше последно на/над горна граница. Цяла бременност също нямам проблем.

Яница, д-р Александров не ти ли каза да направиш ЦС? Според мен трябва да се направи и тогава може да се проследи 2-4 месеца овулацията и ако няма резултат да се мине към асистиран метод, а междувременно нищо не ти пречи да си пускаш допълнителни изследвания, за да се придобие по- пълна картина. На колко години си? Направихте ли някакъв план с доктора?
Ние сме насреща да отговорим на въпросите ти, до колкото сме компетентни и изхождаме от личен опит :)

*
« Отговор #251 -: Август 01, 2018, 20:32:18 pm »
Между другото аз още като отидох при него ми дадоха една бележка пишеше-изследвания при двойка с проблемно забременяване:хламидия,полови хормони,спермограма задължително в тяхната клиника,цветна снимка.И не знам защо не ти я е назначил.Той  ,като видя хормоните и ми каза ,че имам овулация и да не правя тестове.Аз ги правих и си имах ,вече ги спрях де. Какво означава засилване на овулацията?Качество на яйцеклетката или нещо друго?
*
« Отговор #252 -: Август 01, 2018, 20:50:58 pm »
Слънчицето, аз също съм ходила при него. Имах СГ и хормони. Не ме е карал да повтарям изследвания, но първото нещо беше ЦС, макар 5 месеца преди това да си бях правила, но между временно имаше съмнение за извънматочна бременност, която прекъснахме с Метотрексат. За него не е било, но един Господ знае какво е и какво не е било.
*
« Отговор #253 -: Август 01, 2018, 22:09:02 pm »
Мери, супер че си минала по-леко.
Това, че е по-нагъната тръбата какво означава? Функционира си пак, нали?

Тери, дано да тръгне. Сега като тръгне, веднага на първия цикъл ли започвате?
« Последна редакция: Август 01, 2018, 22:15:43 pm от WideD »
« Отговор #254 -: Август 01, 2018, 23:28:28 pm »
Нагъната е, но си пропуска. Много лесно си мина течността. Можем да действаме, каза докторката. Не знам дали е само при мен, но много леко работи тази докторка. Много съм доволна от нея. Въпросът е сега накъде- първо инсеминация и, ако трябва, ин витро. Мисля да се пробваме с фонда, с това АМХ.
А лапарото го избегнах благодарение на вас. Златни сте :)
Тери, разбира се че ще стане при теб. Мисля, че никой не се съмнява в това.
« Последна редакция: Август 01, 2018, 23:42:02 pm от mary cherry »
« Отговор #255 -: Август 01, 2018, 23:30:11 pm »
Дами, ами д-р Александров каза да изчакаме за сега с мен още малко, каза да се въздържаме, на ехограф се виждаше в дясно уж яйцеклетка и ми каза „ до 2 3 дена ще имаш овулация” , да си правя тестовете и ако до няклко месеца не стане вече да започваме с изследванията.За ЦС каза ако искам да направим, хем и помагала за отпушването, но като цяло били сме млади можело да изчакаме още малко(аз съм на 27, а съпругът ми е на 30 год.)Каза да не се тревожим, ако се стигне до инвитро веднага щели да ни одобрят по мъжки фактор. Аз именно за това се обърнах към вас, защото хем седим в неведение, хем да чакаме ли още, хем щом е казал лекаря ще чакаме, много ми е объркано и не искам да се стига до инвитро но естествено, никой не иска.
А по темата за Пикозитол- едно момиче в друга група го похвали, че нейният лекар от Пловдив и го назначил за да подсили самата овулация, а цитирам направо съдържанието: „допринася за нормалната функция на яйчниците, подпомага процеса на овулация, поддържа хормоналния баланс” В него се съдържа и фолиева киселина и направо реших да приемам него от колкото само фолиева. 😊
*
« Отговор #256 -: Август 02, 2018, 09:07:18 am »
Яна, ще ти кажа моето мнение като част от двойка, бореща се с мъжки фактор. Вече чакате от 1 година, което не е малко време. Винаги има шанс един плувец да стигне до яйцеклетката, но при влошена спермограма този шанс е намален. Не е невъзможно, но е по-трудно. Ние правим опити от година и 4 месеца. Безрезултатни досега. За две момичета още се сещам с мъжки фактор и при тях без резултат засега (едната е бременна в момента след инвитро пу-пу). Затова моят съвет към вас е:
- консултация с уролог за установяване дали има Варикоцеле (Вземете си от уролога също становище "С прекоръка за инвитро")
- проверете му хормони и микробиология. Може да изникне някъде там проблема и да се окаже лесно лечим
- след 1 месец още една спермограма в друга клиника задължително с морфология по Крюгер. Оптимално е въздържание 3 дена. При повече дни бройката се вдига, но подвижността е лоша
- ако и втората спермограма покаже Астенотератозооспермия, пускайте документи за фонда, за да си тече времето.
На базата на втората спермограма решете дали става за инсеминация. Бях писала по-напред формулата.
А вие през това време си се обичайте и си правете опити. Нищо не пречи за това. Пък дано чудото се случи. Просто моя съвет е междувременно да си минава времето. След подаване на документи за фонда отнема 3-4 месеца да ви дадат заповедта. Веднъж вземеш ли заповедта имаш 1 година да я ползваш. Така че ти пак може да не бързаш. Просто да си я имаш и ако в един момент решите, че не се получават нещата, да действате по-бързо.
Пристъпите ли към АРТ (инсеминация или инвитро) ще трябва да провериш проходимостта на твоите тръби. Наистина се продухват тръбите и следващите месеци по-лесно се придвижват сперматозоидите.
А за мъжа ти по принцип е добре консултация с лекар, но има някои добавки, които аз сама назначих на моя съпруг: Трибестан (синтезирани и пречистени бабини зъби), бърканицатан на Кацаров и витамини. Лекарите ги одобриха и предписаха и допълнителни добавки.
При него е много важен начина на живот:
1. пушене - ако пуши, просто всяко лечение ще е все едно си давате парите на вятъра. Да много хора пушат и имат деца, но види ли се проблем, до тук с цигарите
2. алкохол - ракията, която изпие днес, убива сперматозоидите след 3 месеца. Моя съпруг имаше традиция всяка вечер да си пие по една ракия и това му е все още много мъка, ама се свиква.
3. застоял живот - стоенето по цял ден седнал доближава тестисите до тялото и това повишава темепратурата им, което понижава годността на сперматозоиди. Препоръчително е, ако е шофьор или в офис, да става на час и половина-два за няколко минути. Всякакво движение е препоръчително.

Ако имаш някакви въпроси, питай. Колко материали изчетох и колко излишен рев изревах. Пожелавам ти успешно естествено забременяване. Пък ако се забави, не се плаши. Мъжкия фактор е лесно преодолим. Моята докторка ми каза: "Трябва ми една яйцеклетка, един сперматозоид и помощта на Господ".
Има една част, над която никой лекар няма контрол и тя е помощта на Господ. Така че, Господ ако реши да ти помогне, няма и да стигнеш до лекар :)

Сега да се отчета и аз: цикъл 1 ден. Утре съм при Петрова за хормони и преглед. И да се започва. Тези дни ми се струва, че ТСХ пак ми се е вдигнало, защото сутрин като се събудя и усещам леко сърцебиене. Като си пия Л-тироксина, изчезва. Та ще го видим и него утре. Аз съм спокойна, пункция да има, пък за трансфер все ще се издебне добър месец.
С Мишо сме решили да се възнаградим в деня на пункцията: той с ракийка, че не пил нищо от 10 месеца, а аз с глюкоза под формата мелба на Стената (Пловдивчанки ще ме разберат).
« Последна редакция: Август 02, 2018, 09:10:00 am от teri_90 »
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #257 -: Август 02, 2018, 09:22:07 am »
Тери, щом стартираш вече, ще стане, няма начин. Я колко си изпълнителна - казах „откривай си хубави знаци“ и ти си откри 1001  :P.
Сега ще мине стимулацията, ще замразите поне 6 (да има за второ) и септември ще си прибереш първото бебче.
*
« Отговор #258 -: Август 02, 2018, 09:36:14 am »
О, Тери, пожелавам ви Господ да е с вас и да станат нещата!
  :balk_127:
« Отговор #259 -: Август 02, 2018, 13:32:48 pm »
Тери, вече стискам още по-силно палците, сигурна съм, че ще има много добри ембриончета.
Янче, напълно съм съгласна с Тери. Още си спомням на първият ни преглед като ни кязаха да си подадем документите за ин витро, за да минава времето, че тогава се чакаше към 8 месеца, пък през това време ще си пробваме нормално и евентуално инсеминации. Е, ревах три дни, но много се радвам, че подадохме документите и когато се разбра със сигурност, че сме за ин витро, не загубихме още месеци в излишно чакане.