Момичета “несъответствието” се оказа бременност.
Теста ми беше отрицателен и дори не предполагах. Но понеже се уморих да чакам М. И да се чудя какво да обличам всяка сутрин за да няма изненади снощи отидох на лекар- вагиналния ехограф показа че няма съмнение.
Сега най големия ни проблем е да задържим бебето- изписаха ми една камара лекарства:
Нош-Па, Утрогестан, Бромокриптин и разбира се Неофолик., казаха ми да не вдигам тежко, да не дишам химикали и отрови….и т.н
Бях твърде шашната за да споделя с лекаря си нещо което ме събуди в 3 часа тази нощ и ме притеснява:
Предната седмица (не знаейки че съм бременна) започнах ремонт в къщи – местих секции, махах тапети, боядисвах и пръсках с препарат против мухъл съдържащ белина (С –прим).
Вярно е че при пръскането не съм стояла повече от 5-10 минути в стаята, при отворен прозорец, но много ме притеснява.
Ако физическите натоварвания (пътуване, вдигане на тежко..) водят до падане, то химическите сигурно водят до увреждане на зародиша. От кой момент има такава опасност? Когато се превърне в ембрион или още когато е зародиш?
Ако приемем че съм забременяла по време на Овулацията предния месец 27-28.06 (13-14 ден от цикъла) и сега съм в 36 ден от цикъла, то вдишването на тези химикали е било 30-32 ден.
Благодаря ви предварително за мненията.