0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
На какво се дължи Овулация на 14 ден (установена с 2 поредни месеца фоликулметрия) и цикъл на 33 дена?
След първата доказана Овулация приемах Утрогестан и е възможно той да е предизвикал това закъснение на следващия цикъл - дойде ми на 33 ден. Но този месец ситуацията се повтаря: Овулацията отново бе установена на 14 ден - този път не вземам никакви лекарства - а до момента (33 ден) не е дошла М. Притеснявам се защото се уговорих с лекаря си за цветна снимка (8-12 ден от цикъла) Мислех че всичко ще си е наред и до края на месеца ще я направя (после вече нямам възможност да излизам от работа) а както вървят нещата ще трябва да пропусна и този месец... На какво може да се дължи тази аномалия? Нали ОВУ е на 14 ден при 28 дневен цикъл, а при по-дълъг би следвало да се измества и самата тя? Имам си ПМС признаци от 2-3 дена, правих и тест за бременност (-) и продължавам да чакам... :(
*
Момичета  “несъответствието” се оказа бременност. :o
Теста ми беше отрицателен и дори не предполагах. Но понеже се уморих да чакам М. И да се чудя какво да обличам всяка сутрин за да няма изненади снощи отидох на лекар- вагиналния ехограф показа че няма съмнение.
Сега най големия ни проблем е да задържим бебето- изписаха ми една камара лекарства:
Нош-Па, Утрогестан, Бромокриптин и разбира се Неофолик., казаха ми да не вдигам тежко, да не дишам химикали и отрови….и т.н
Бях твърде шашната за да споделя с лекаря си нещо което ме събуди в 3 часа тази нощ и ме притеснява:
Предната седмица (не знаейки че съм бременна) започнах ремонт в къщи – местих секции, махах тапети, боядисвах и пръсках с препарат против мухъл съдържащ белина (С –прим).
Вярно е че при пръскането не съм стояла повече от 5-10 минути в стаята, при отворен прозорец, но много ме притеснява.
Ако физическите натоварвания (пътуване, вдигане на тежко..) водят до падане, то химическите сигурно водят до увреждане на зародиша. От кой момент има такава опасност? Когато се превърне в ембрион или още когато е зародиш?
Ако приемем че съм забременяла по време на Овулацията предния месец 27-28.06 (13-14 ден от цикъла) и сега съм в 36 ден от цикъла, то вдишването на тези химикали е било 30-32 ден.
Благодаря ви предварително за мненията.
Честито!!!
Според мен няма проблем от белината. Въпросът е вече да се пазиш от химикали.
Честито, Елида!
Сега го карай по-спокойно с ремонта. Повече почивка и по-малко натоварване!  :balk_125: Прекрасни 9 месеца!  preggo

Успех! 
честито Елида!
Страхотно несъответствие! :) Дано да има повече такива! :)
Лека бременност!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
ЧЕСТИТО!!!!!!!лека и безпроблемна бременност!!!!Дай боже да заразиш и другите момичета! :D :balk_5:
Дай боже всекиму такова закъснение!!! Жива и здрава да си и да износиш едно прекрасно бебе.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Честито!
Желая от сьрце безпроблемна бременност! Грижи се за себе си и бебчо!
Дано скоро всички така да се похвалим! Успех! Стискам палци! :blob10:
"Mnogo 4esto e nai dobre da gledame abstraktno na neshtata, za posledstviata tova vazi s palna sila. Vtora4im li se v deistvitelnostta, shte badem li v sastoianie da prodaljim?"
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Ех, че хубавки новини. Честито  Елида! Мисля, че нямаш основания да се притесняваш във връзка с белината.  Лека и щастлива бременност
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
ЧЕСТИТО!!!!!!!лека и безпроблемна бременност!!!!Дай боже да заразиш и другите момичета! :D :balk_5:

Честито, ей това се казва причина за проблем :D
Мисля, че всичко е наред - щом се е захванала бременността и се развива, не се притеснявай :D
Благодаря ти, Бени!

*
Момичета, аз току що писах в темата "Успложнения при бременност"-
май няма да го бъде това ембрионче.
Лекарят има съмнение за кухо яйце след вчерашния преглед с жагинален ехограф.
В края на 6-та седмица съм а се вижда само "сянка на зародиш" (5-6 мм) и "много голям мехур".... :(
Изписа ми лекарства, но даже нямам желание да ги пия вече....
Извинявайте че ви подведох прибързано :?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Елида, миличка, няма за какво да се извиняваш, какво означава, че си ни подвела, да не би да си знаела или пък искала да стане така. Съжалявам за това, което ти се случва, но следващият път ще стане - ще видиш. :bighug:
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Елида, щом си забременяла 1 път пак ще стане, да . Пак ще кажа това, което някой в този форум ми помогна да осъзная, не само на думи: Напред и само напред!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Elida, мила, не бързай, изчакай още малко, пий си лекарствата и потърпи поне 10 дни. Хубаво е  да потърсиш и второ мнение. Все пак е много рано все още да се вижда нещо. Изчакай малко и ако няма сърдечна дейност, тогава се мисли за друго. Успех и много кураж и търпение!!! Пък след 9 месеца ти пожелавам едно сладко здраво бебе! :bighug: :balk_21:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Елида,мила и на мен ми се струва рано да губиш надежда!Много положителна енергия ти пращаме онлайн дано всичко завърши успешно!  :balk_21:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Elida, мила, не бързай, изчакай още малко, пий си лекарствата и потърпи поне 10 дни. Хубаво е  да потърсиш и второ мнение. Все пак е много рано все още да се вижда нещо. Изчакай малко и ако няма сърдечна дейност, тогава се мисли за друго. Успех и много кураж и търпение!!! Пък след 9 месеца ти пожелавам едно сладко здраво бебе! :bighug: :balk_21:
Напълно съм съгласна с Ганка!!!!!!!!!! :DУспех Елида! :bighug: