Здравейте, момичета 😊 Отдавна не съм писала тук, но си дадох малко време да се успокоя, да се успокои и мъжът ми и взехме необходимите мерки . Минахме при репродуктивен специалист и вече минахми някои изследвания. Беше ми марко странно и изнервено, но не ми казаха нищо, което да не бях очаквала. Вече съм с намален яйчников резерв, но в моя род ранната менопауза е често явление. Важното е, че левият ми яйчник е активен, макар фоликулите да са силно намалели, така че за моя радост поне имам материал , който да използвам. Предложиха ни ин витро на естествен цикъл, а донорска програма като краен вариант. Мъжът ми е с добра спермограма, но и при двамата ще се пускат допълнителни хормони и т.н. Важното е, че тръгнахме по пътя. Тъй като обаче нашия основен проблем Беше, че с оглед работата ни никога почти не можехме да улучим овулацията ми, която съм засичала с тестове и с мерене на БТ, решихме да пробваме няколко месеца форикуметрия, като вече имаме възможност да правим по-сериозни опити по въпроса 😊😜 Стана дълго, ама да си кажа...Посреден цикъл на 02.03. 28-29 дни ми е по принцип, след като започнах преди година някъде да го регулирам с Фертилейд, защото преди това ми беше много по-кратък и често променящ се. Докито каза да не го спирам, защото очевидно ми влияе доста добре. Отидох при нея на 08.03 и се видяха три фоликула в левия яйчник, като единия беше доста по-видим, но поиска да ме погледне на 11.03. На прегледа имах доминантен фоликул и все още няваше течност, тоест овулацията не беше настъпила, но тя ми каза, че задължително трябва да използваме 11, 12 и 13 за бебеправене. Е, използвахме ги. Активно 😊 И сега имам леко притеснение, защото от вчера имам силни опъвания и прорязвания в областта на левия яйчник чак до матката...не ми се е случвало преди. Не е постоянно, вчера беше доста по-болезнено и се чудя дали може да е в следствие от овулацията или...не знам, просто имам още време до часа си , а не е болка за умиране...исках да си кажа и благодаря,че ви изслушани брътвежите 😊💖 Късмет на всички дами тук 💖💗💓