0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 20
« Отговор #960 -: Март 31, 2019, 15:41:55 pm »
Не пише, нито противопоказания има.
*
« Отговор #961 -: Март 31, 2019, 16:00:06 pm »
Това са пробиотици, няма как да навредят. Все едно да навреди да ядем  пастюризирано кисело мляко (ако има живи бактерии)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
« Отговор #962 -: Март 31, 2019, 16:10:41 pm »
И аз така си мисля, че са като храна. Също така май помагат и за перисталтиката. Моя приятелка ми беше казала, че ходи по-редовно до тоалетната, но като се спрат, за известно време е имала запек. Затова си мисля, че даже може да са добре за затегнат стомах.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
« Отговор #963 -: Март 31, 2019, 19:22:21 pm »
Не е баш така. За да бъде едно нещо пробиотелик си има изисквания колко бактерии да има. Киселото мляко не е пробиотик. Тук казват, че не се приемат профилактично пробиотици, а само като част от лечение. Ако си е изписан- ок, а и няма проблем да се пие още някой ден, но не и за постоянна употреба.
« Отговор #964 -: Март 31, 2019, 21:00:59 pm »
Момичета сега бях на преглед при моя си лекар в 8с+5 дни съм , а като чу че са слушали сърцето на бебчето като ходих за болничния зле му стана каза че до 22 седмица изобщо не се слуша защото няма данни че е безвредно
*
« Отговор #965 -: Март 31, 2019, 21:11:33 pm »
Ели, това са някакви измислици според мен.  Всички жени ходят 7г.с-10г.с да чуят сърце. 22г.с си вече 5-6 месец и ако няма сърце какво правим? Как се премахва плода тогава? Изобщо не се шашкай. Съвсем нормално е, че са те прегледали
« Отговор #966 -: Март 31, 2019, 21:15:06 pm »
Ми то попринцио си се вижда на монитора че мига
« Отговор #967 -: Март 31, 2019, 21:15:43 pm »
Еличка, напълно съм съгласна с Тери.
Териии, успех утре. С теб съм и нали знаеш, чакаме да пишеш за прибраните снежковци  :bighug:
*
« Отговор #968 -: Март 31, 2019, 21:26:13 pm »
Благодаря, Мише :* Пролет е, снежинките се разтопяват.
Този път ще дам всичко от себе си и ще ползвам дори подлогата, че един час лежане ме се трае 😁 Отказах се от ананаса, много противоречиви мнения има, сред които и че предизвика контракции.
Ели, не се притеснявай изобщо. Всичките ми приятелки с бебета чуха сърчица в същия период и си имат палави деца
*
« Отговор #969 -: Март 31, 2019, 21:41:02 pm »
Еличка, това са пълни глупости. А как се прави ФМ според него? Бъди спокойна, намери си свестен лекар наблизо и се радвай на бременността си.

Просто се изумявам на абсурдите с някои лекари- то не бяха техни си представи за лекарства, то ултразвукът еди какво си... Едно нещо, за да бъде факт, то трябва да е доказано по определен ред. Излиза се от "една жена ми каза" и "четох във форума едно момиче ми сподели", даже и "изхождайки от моя опит" не е факт, поне не научен. Тук ги има същите идиотщини- 100мг аспирин е вредна, ама 1000 е ок (май толкова беше), докторът, който ми следи бременността ме гледа веднъж на ултразвук, защото му се помолих, а иначе само на напипване- размер, позиция и тн. Аз нямах/м избор, но вие имате- не се оставяйте. Това не е като да готвиш или да правиш ракия, че да споделяш ти как мислиш и как го правиш.
Тери, яж си ананас, ако ти се яде, ако не- не дей.
Мише, отиди на лекар и си пий сиропа, ако не трябва- прави каквото ти каже.
Момичета, един грепфрук, ананас, банан или вит ц,д, б или каквото и да е, няма и не е причината, за да не забременяваме и да не износване децата си, Ултразвука няма да попречи на детето да е добре.
Сега мога да изръся, че защото са слушали сърцето на Симеон, затова има проблем с него. Да, ама не е така. Късмет. Нищо друго.
Не се втелявайте, спазвайте добра хигиена, не употребявайте доказано вредни неща, мийте си салата, плодовете и всичко ще е наред.
« Отговор #970 -: Март 31, 2019, 21:48:36 pm »
Е той си ме гледа на ултразвук просто ми каза че не е редно преди 22 седмица да се пуска звуков доплер защото няма данни дали е вреден и че е напълно достатъчно че се вижда мигащото сърчице на екрана
*
« Отговор #971 -: Март 31, 2019, 22:00:38 pm »
Еличка, акушерка си, помисли реално. Звука ли е проблемът? Доплер трябва. Важно е.
*
« Отговор #972 -: Март 31, 2019, 22:28:53 pm »
Тери, стиснати палци и на ръцете и на краката за теб утре. Успех ❤️
Успех и на Маги ❤️
Радвам се, че всички бременни са добре и Мишето и Кукапетел и Еличка!
WideD, разучи рецептата и ще споделиш, ако има ефект  :D Дано.
Успех и на всички останали!
Павла, относно абсурдните изказвания на докторите- всеки луд с номера си  :lol:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #973 -: Март 31, 2019, 22:56:16 pm »
Според последните препоръки на ISUOG - Международната общност за ултразвук в акушерството и гинекологията, в първи триместър е препоръчително да не се използва пулсов доплер рутинно, а само при оценка за тризомии, като се спазват изискванията за безопасност - термичният индекс да не е над единица, експозицията да не е повече от 60 минути (обикновено е 5-10 минути), а ако е необходимо тези показатели да се превишат (напр. за учебни цели и при проучвания), да се подписва информирано съгласие. Препоръките са не защото има доказателства, че това може да навреди, а защото първият триместър е период, в който ембрионът е най-чувствителен към външни въздействия и е желателно да сме по-внимателни. Съвременните апарати имат възможност за спазване на тези препоръки, има и други варианти да отчетем сърдечната честота на ембриона, като M-mode и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #974 -: Март 31, 2019, 23:22:58 pm »
А колко прегледа има по каса в първи семестър? Тук максимум 2- за определяне възраста на ембриона в 9та и после 12-13 за ФМ.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #975 -: Април 01, 2019, 00:05:07 am »
Павла, в България по каса са изобщо два прегледа за цялата бременност - при първо посещение (като това е при навършена 9 г.с. минимум) и в 16 г.с., само при рискова бременност има една или две допълнителни ехографии, в зависимост от риска. :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #976 -: Април 01, 2019, 00:13:24 am »
Ясно, тук са 3 за цяла бременност. Почти същата робота.  :)
« Отговор #977 -: Април 01, 2019, 07:04:22 am »
Тери дойде "големият ден". Стискам палци да си прибираш на топло снежинките и да си ги пази 9 месеца.  :bighug:
*
« Отговор #978 -: Април 01, 2019, 08:26:01 am »
Тери, стискам палци!

*
« Отговор #979 -: Април 01, 2019, 08:37:51 am »
Павла,сърцето на Симеон е добре нали?
Тери,стискам палци.Това е твоят Ден!