Ето! Започва листопад от положителни тестове и високо ЧХГ.
Нели, чесито ти първо хубаво ЧХГ. Хайде чакаме и утрешното да е такова - двойно, тройно...
Kukapetal, успешна и плодотворна пункция.
Аз имах два много натоварени дни. И стигнах до извода, че трябва да си наема секретарка, за да ми води изследванията, че иначе няма начин да се оправя.
Вчера бях в ин витро клиниката. Хубавата новина е, че матката ми вече е чиста. Обаче изобщо не е започнала да се прибира. Освен това докторката ми каза, че в момента яйчниците ми били като отвързани бесни тийнове и правели каквото си искат - демек в единият имаше 21 мм фоликул, а в другият 30 мм. Опитах се да я разпитам за тоя големият какво прави там, но тя каза че в тази ситуация е безпредметно да коментираме. Преглед трябвало да се направи след първият цикъл. Така че чакам сега. Пусна ми и един куп неща за изследване, сред които АМХ.
Отделно говорихме за ин витро или някакъв друг АРТ, но се оказа че при мен някакъв друг не може според испанските закони. Понеже съм с наследствено бъбречно заболяване, мога да правя само ин витро със селекция на ембриони. Трябва да си направя генетична карта и само с нея могат да направят селекцията, като ще търсят само грешният ген който имам за бъбреците. Хубавото е, че тази селекция е безплатна. Лошото е, че аз това не мога да го приема. То ако на мен ми бяха направили селекция, изобщо нямаше да ме има. Нито пък повечето хора от семейството ми. Против разбиранията ми е това и затова ще търсим друг път, ако не стане спонтанно. Все пак имаме замразени ембриони, а и в България със сигурност ще ми направят инсеминация.
Тази сутрин ходих до лабораторията за да нося пробата на мъжът ми за някакви изследване на семенната течност. Оказа се, че от същата проба могат да направят и спермограма, така че сега чакаме резултат. Моите кръвни не можах да ги пусна, защото трябваше да платя над 700 евро. Само АМХ е 35 евро. Та довечера ще ходя да се моля на частната ми гинеколожка да ги пусне през застраховката ми, иначе не знам как ще стане. При нея ми е и резултата от микробиологията, който чакам с нетърпение. Към тези кръвни ще влюча токсоплазмоза, листерия, витамини Б и Д.
Забравих горе да напиша, че докторката от ин витро клиниката ми каза, че в документите от болницата пише, че са взели клетки от кожата на бебето за изследване, но нито някой ми е казал, нито има резултат. Така че и с това трябва да се занимавам.
И сега в главата ми е тотална каша. Дано след прегледа довечера да стане по-ясно къде съм. Аз така както ги виждам нещата, не можем да започнем опити преди матката да се е прибрала и да имам поне един нормален цикъл. Тези доктори откъде го измислиха този един месец - не знам.
Спирам да пиша. Слънчев, усмихнат и успешен ден на всички!
Последно въпрос към Павла. Някъде по темите снощи четох, че прогестерона се секретира (не знам дали това е правилната дума) от надбъбречната железа. Аз като имам бъбречно заболяване и деформация на бъбреците от кистите в тях, дали няма да имам и проблем с прогестерона?