Хрис, малко бавно върви, но не прекалено. В нормален цикъл без стимулация на мен ми растат с по 1мм на ден. Значи петък 12мм, понеделник 15мм, ти си с 14.5мм бива. Само да стане над 18, дано не спре развитие. Успокоявай се, че някои жени имат късна овулация към 20 ден, значи фоликулярна фаза може да е по-дълга. Коментираха ли нещо лекарите, много кофти така с тези преводачи, че много въпроси не остават отговорени. Ама натам те е отвел късметът.
Хелиантус, скоро за теб си мислих. Няма невъзможни неща, просто трябва човек като магаре да продължава да опитва. Мъжът на една от най-добрите ми приятелки е роден от 9тата бременност на майка си. За 3-4 години тя е забременявала 8 пъти и е губила все бебетата в различни месеци. Накрая отишли на някаква гледачка, която уж там някаква магия им правила. Изобщо не твърдя, че това е причината 9тата бременност да е успешна. Просто искам да кажа, че жената не е предприела някакво лечение от лекарите, което да промени крайния резултат. Вързала си на кръста някаква риза със заклинание и родила. Вече за второто не е имала никакъв проблем. Но просто не се е отказала. Просто в тази чакалня времето е безкрайно. Говори ми, колко време съм и аз в нея. Сега тепърва раздвижване при мен. Мисля, че чакането на нещо да се промени е по-трудно от взирането в нулите след процедура.
Аз си чакам понеделник. Подготвям документ, някои ще преведем тези дни и отиваме. Ще видим дали ще ми отговорят от ЦАР. И да ми отговорят пак ще правя инвитро в Турция. Тук в България всички постоянно ми повтарят как никой не би се навил да ми прави инвитро (с изключение на д-р Мели и д-р Даскалов). Дори в лабораторията ме разрева главната микробиоложка как ще правя инвитро с тези бактерии, да съм се лекувала, да съм се бърсала правилно. Последното, което докторката ми каза, когато исках да си правя допълнителни изледвания, беше: "Ти първо си излекувай бактериите, пък после търси други проблеми". А аз дори тогава нямах бактерии. И така тук не ми дават увереност, че мога да успея с тези бактерии. Затова съм решена за Турция, иска ми се поне доктора да вярва, че имам шанс.
В този ред на мисли: докторът сигурно ще иска да си правя ЦС, моята е от преди 2 години. Според вас дали бактериите така или иначе вече са ми в тръбите, притеснява ме, че високото налягане ще ги качи там. А ако могат и сами да се качат, все тая.