Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Постарах се да изчета всичко пропуснато. Както винаги полезна информация и вълнуващи неща
Лято, стискам палци. Хубава бройка, дано да се получи.
Тери, много хубаво, че сте предприели новото приключение за Турция- по-различен подход и дай Боже, щастлив резултат.
Чочолинка, дано да се възстановиш по-бързо и да има скоро хубаво развитие при теб.
Кукапетъл..
ама много се радвам за теб! Спомням си, че се притесняваше и заради другите здравословни предизвикателства, но щастието вече тупка в корема ти
И за другите момичета, мисля за вас, стискам палци да тръгнат нещата
Благодаря и на бременните вече момичета, че минавате и споделяте информация- аз си отварям нов таб с всеки ценен линк. Заредила съм се да чета за много напред
При мен не е много розово положението. След второто ужасно неуспешно инвитро(никакъв отговор, 1 фуликул, празен, но пък със спукан вена) миналото лято, последва време с физиотерапия, добавки (овабууст) и задържан фуликул в десен яйчник 16мм + 50мм в другия (3камерна фуликуларна на киста-беше извънземна гледка на ултразвука). 50мм-та киста се изчисти на 1ви месец, но 16мм чак на 2 месец). Спрях всички добавки и амбиции и ми изписаха регулон - наложи се да пия 3 месеца докато се изчистят задържаните фуликули...сега ще ми е първи цикъл след период без регулон.
Много бързо растат--на 2ри ден 14мм. Всеки месец миналата година беше така, избързва ха, а лх и лигавицата по-късно се увеличаваха.
Реших да отида при Русев за консултация на изследванията за Тромбофилията, погледна ми ИР и вит, Д и вит, Б12 и много подробно обясни нататък според него какво ни могло да помогне. Пуснах и още изследвания, но чакам резултати и консултация с него.
ИР мислех, че е свързана само с диабет, но се оказа, че аз съм в обратното положение. Получава се излишен инсулин, който също прави поразии и засяга качеството на яйцеклетките.
Относно б12-нисък е, все е около 230-той каза 400-500.
Вит Д ми е ок
Фолата ми е на долна граница. Но той каза, че с моята мутация ще ми е естествено нисък по принцип още преди да пусна изследванията. Тъй, че съм на мета фолиева със сигурност. Останах с впечатлението, че е добре фолиевата да е в границите, не нагоре или надолу- пиша, защото някъде по рано имаше дискусия по въпроса.
Относно АМХ, който преди процедурата ми беше 0.76, ми даде DHEA 100мг + Q10-30 до 60мг на ден за 2 месеца. Аз намерих 60мг.
+ метилиран б12.
Много се надявам да ми помогне дори и малко за качеството на Я. Отдавна взехме заповедта, но покрай драмите с кистите и алергиите, които отключи в този период, ми се стори невъзможно.
Алергиите, според Русев, имат връзка с невъзможността да детоксикирам добре организма. И наистина, аз имах силна алергия( задушаване, чувство на подуване на гърлото) докато бях на хормоналните хапчета. След това за няколко дни постепенно отшумя и сега съм ок, слава Богу.
Ужасно е с тези алергии. При първото инвитро нямах такива драми.
Ходих след първия месец на регулон и на консултация в месеца на ендометриозата в Щерев, доста полезно беше. Според лекарката( тя ми правеше лапарото 2018), стабилната система е 3 месеца спиране на цикъла+ противозачатъчни през същото време+ физиотерапия и кислородна терапия, но аз незнам дали ще издържа. Нито физически, нито психически ще ми е добре, знам го отсега.
Затова засега искам да ми се прояснят мислите, да чуя Русев относно имунологичните фактори и така...
Извинявам се за дългия пост, но сякаш бях блокирала и не можех да пиша преди.
Относно добавките, DHEA ми е на Natrol, а Q10 е от валмарк. Само това имаше в аптеката. В12 ми е на солгар метилкобаламин 1000мг.
Приемам препоръки.