0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните 104
« Отговор #380 -: Август 21, 2020, 10:49:33 am »
Лина, надявам се вече да си добре!  :bighug:
Аз имам кетони в урината, да пия повече вода ли?
Слънчицето, благодаря за инфото, ще взема. 😊
*
« Отговор #381 -: Август 21, 2020, 13:07:04 pm »
Премина ми , Кукапетал, да. Мерси, че питаш. Иначе, моя доктор на това държи много . Пий повече вода.
*
« Отговор #382 -: Август 24, 2020, 10:10:38 am »
Привет, момичета, как сте? Кукапетъл, надявам се да си добре. Лина, Хелиантус? Гледах в другата темичка, има много хубави новини и скоро ще имаме нови попълнения тук ♥
Аз уж пазя тая диета и доста рязко отслабнах.-2,5 кг съм за 1 седмица, малко се притеснявам. Общо наддадено тегло имам 9,5 кг за всичките 7 пълни месеца, което е добре де, но ми е притеснено да свалям в последно тримесечие килограми. А иначе не се чувствам зле, странно енергична съм все още. Почти приключих с прането на дрешки и бельо и установих, че нямам доста неща. Всъщност имам само памучни бодита и ританки, космонавтчета и чаршафи - всичко в бяло. Няма шапки, няма пелени тип одеялце за навън, чувалчета... Доста неща се насъбират за допълване, но тъкмо навреме го установих и без да си давам зор в последния момент. Вече имам и час за първите тонове, времето напредва и нямам търпение да се срещна с човечето дето ме подритва така нежно ♥ Някой може ли да ми каже на колко време се записва час за тонове? Към края трябва да са всяка седмица, но в началото в Надежда каква е практиката - на 2 седмици ли трябва да са? Питам, че няма много инфо в сайта и по телефона не можаха да ми кажат, а аз имам и други записани часове (ендокринолог и доплер) и бих искала да комбинирам посещенията си.
Павла, честита да си с малко закъснение. Благодаря за съветите и времето, което отделяш за всички нас.
« Последна редакция: Август 24, 2020, 10:36:13 am от Лято »

« Отговор #383 -: Август 24, 2020, 11:09:04 am »
От 34гс почват всяка седмица,в Надежда не процедират на 2 седмици. Тези в пакета стигат до 39гс. после се плащат по 25лв.
*
« Отговор #384 -: Август 24, 2020, 11:14:08 am »
Благодаря, Круела. И аз така ги смятах, до 39 гс и затова се чудех как да ги направя. Как сте вие, вече опознахте ли се?

« Отговор #385 -: Август 24, 2020, 14:40:09 pm »
Лято, добре съм, чистя, подреждам, малко се натоварих тези дни и от вчера ме заболя десния ми крак, имам частично скъсан минискус, ще внимавам следващите дни, че да не направя някоя беля накрая. Около 1 кг съм надолу и аз, ама като сме на диета, явно се отразява.
« Отговор #386 -: Август 24, 2020, 14:50:13 pm »
И аз съм добре, все по- добре физически се чувствам. Установих, че съм много зле 😁, на прегледа съм чула каквото аз съм искала, няма да ми правят ОГГТ септември,  а декември чак... Вие само едно ли сте правили? Тогава ще съм 28 г.с., стига ли?

Павла, с малко закъснение честит Рожден ден на Симеон, да ви е здрав и щастлив! Честита годишнина!
*
« Отговор #387 -: Август 24, 2020, 15:08:49 pm »
Да, отразява си се :)
Хелиантус, на мен ми го правиха 28 седмица. Това е крайният срок доколкото ми обясниха и причината да го направим в последния момент беше, че искали да видят дали няма да вляза в норма. Поне аз това разбрах де. Проблемът беше, че имам голям корем, а не че съм качила много килограми. На килограми качвах разумно (1-1,5 кг/месец). Тепърва ще се сблъскваш с разсеяността, но се подготви за нея.
Аз се свързах и с докторката ми, питах я във вайбър за тоновете, а тя каза да ида в четвъртък тази седмица без час, че после излиза в отпуск. Не ми отговори на въпроса де, но пък Круела ми помогна и си направих така часовете за септември, че да комбинирам с ходенето при ендокринолог (на 8 дни). После пък се чух и с ендокринолога и тя каза, че сутрешната захар ми е много високо (около 6) и трябва да вечерям рано, вече иска всяка сутрин да я меря и през ден по 6 пъти на ден. Ако сутрин е все така около 6 другата седмица каза, че може да ме викне, за да ми включи и инсулин. И за отслабването каза, че е добре и да не се притеснявам.

« Отговор #388 -: Август 24, 2020, 15:44:46 pm »
Хелиантус, аз съм имала едно, точно в 28-ма седмица.
*
« Отговор #389 -: Август 24, 2020, 16:15:11 pm »
24-28гс е нормално за ОГТТ.

Лято, казвай. Килограмите нямат общо с ГД. Със Сими качих супер мялко. Около 7-8 кг и пак имах. С Борис качих 13кг и бях на инсулин.
Не бягай от инсулина. ГД не е шега. (Знам, ме го казвам за 50ти път).
*
« Отговор #390 -: Август 24, 2020, 16:21:39 pm »
Да, така е. Никак не е шега, уви. Ще видим тая седмица какво ще измеря, но дано действително ранната вечеря да помогне. Също така не бива да е обилна и вероятно ще махна въглехидрата от нея (зеленуците) и ще остана на чисто месо вечер до 19, след 19 вода само. Уви, цялото семейство вечеря след 20 часа, ще се деля от тях.

*
« Отговор #391 -: Август 24, 2020, 18:30:23 pm »
Лято, то туй далие обилна няма много касателство към това дали е със зеленчуци или не. Дори и само месо, ако изядеш половин кило примерно, пак ще е обилно. Защото от опит знам, че яденето само на месо не засища съществено. Така че балансирай и намали грамажа просто.

За обременяването нищо не мога да кажа, защото в Испания правят 3 пъти, но е О’Съливан, а не трикратното.

26.09.2019
*
« Отговор #392 -: Август 24, 2020, 19:24:48 pm »
Една купа зелена салата има около 10г въглехидрати. Не знам месото каква балансирана диета ще е.
*
« Отговор #393 -: Август 24, 2020, 20:24:20 pm »
Павла, то аз говоря за балансирана диета, а не Лято. И нали и аз това казвам - да не яде само месо, а да има и зеленчуци.

26.09.2019
*
« Отговор #394 -: Август 24, 2020, 21:23:46 pm »
Е, тя това беше ми казала - да наблягм на месо, зеленчук за гарнитура. Плод колкото ми се събере в едната шепа може на ден (аз ям толкоз на 2-3 дни по принцип), хляб пълнозърнест по филия на хранене може. Без ориз и картофи, захарни и бял хляб. Кафето не го обсъдихме, но аз пия 3в1, че от нормалното повръщам, а иначе съм неадекватна. През деня захарта ми е добре, проблем е сутрешната на гладно. За нея каза днес да вечерям по-рано и по-малка порция. И ето ме тук гладна и тъжна 😢. Не сме коментирали пърженото и хапнах порция цаца докато чакам малкия на тренировка. Ще видим сутринта какъв резултат ще докарам, но тя иска сутрин да е под 6, около 5,5 макс.
« Последна редакция: Август 24, 2020, 21:25:18 pm от Лято »

*
« Отговор #395 -: Август 24, 2020, 21:30:56 pm »
Хапни нещо малко. Малка шепа сурови ядки примерно.
Менюто ти е горе долу като това, което аз ти казах. Ако наистина си заинтересована, като се прибера вкъщи, ще ти снимам една книжка с менюта и обяснения кое как и по колко.
*
« Отговор #396 -: Август 25, 2020, 07:54:32 am »
Ще ми е полезно ако го направиш. Инак тая сутрин захарта беше 5,3 или 5,4 май. Забравих вече, но беше добре. Сега сме в парка малкия да тича, че с 2 спорта му трябват много тренировки.

*
« Отговор #397 -: Август 25, 2020, 11:01:02 am »
Последната седмица ме мъчат болки в кръста. Слаби са, но постоянни и доста наподобяват менструалните ми оплаквания, тоест не приличат на болки от натоварване. Притеснявам се, че нямам прием на магнезий, а имам горчив опит с първата бременност точно по това време. В четвъртък ще го споделя на ЖК де, но се надявам притесненията ми да са неоснователни. Иначе сутринта кр. захар е била 5,3, а час след кафето (3в1) беше 5,4. Не е зле май.

*
« Отговор #398 -: Август 25, 2020, 11:25:09 am »
С нито една бременност не съм пила магнезий. Мазах си краката при крампи.
Кр.захар е ок, защото е от диетата. За 4-5 дена с диета се нормализират нещата.
« Отговор #399 -: Август 25, 2020, 11:56:33 am »
Лято, супер, че има ефект. 🍀
Момичета, малко съвети и идеи, какво се подарява на АГ след раждане. Чувала съм за някакви кошници с неща за пиене и хапване, така ли е? Да не се изложим.  :lol:
Иска й се на моята АГ да родя другата седмица в 38г.с. и нещо, че бебето е голямо. Вика ще помогнем малко, незнам как става това. Ама какво ще стане, ще видим.