0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните 104
« Отговор #440 -: Август 31, 2020, 10:17:49 am »
Кога си на преглед пак, Кукапетал. Ако бебето расте нормално всичко е ок.Кукапетал, колко кг си свалила за колко време? Аз вчера изпрах първите бебешки дрешки и ми беше особено емоционално. Все едно не съм вярвала, че ще стигна до там.. е поплакахме си с Митко та ги простряхме. Сега съм пуснала втора със шарени :) Имаме още някакви неща да правим но основното май сме ок що годе.
« Отговор #441 -: Август 31, 2020, 10:48:18 am »
Лина, от месец съм на диета без въглехидрати, около 2 кг. съм свалила. Много ми личи. Почнах 49 кг, сега съм 56 кг. Бях 58 кг в 8 месец. В сряда съм на преглед. И на мен ми беше много емоционално с дрешките и изобщо с всички бебешки неща.
*
« Отговор #442 -: Август 31, 2020, 11:21:34 am »
Кукапел, 8-10кг си качила до сега. Имаш още почти месец, не се притеснявай. Ще те посъветвам последната седмица да ядеш въглехидрати и каквото ти душа иска, защото имаш нужда от енергия за раждането.

Лина, ние също много плакахме на първото вадене на дрешките и нещата за бебето. На всяка бременност купувах нещо за бебето. Сега и двамата ги ползвам или ги ползваха. Някак мазохистично е, но съм такава.
« Отговор #443 -: Август 31, 2020, 11:38:58 am »
Кукапетал, аз бях едно към едно с теб в кг. И аз започнах от 49, стигнах до 58 в 8-ми месец и след като лежах за задържане, явно от притеснение съм хапвала по - малко, защото не съм спазвала диета, освен, че не ядях сладко, свалих 2кг. и нещо и влезнах да раждам няма и 56. Не е имало никакви проблеми и Дари си качваше нормално. Не се притеснявай 😁
« Отговор #444 -: Август 31, 2020, 13:05:22 pm »
Мише, наистина голямо съвпадение. 😊
Благодаря ви, момичета! ❤️
Да измерим бебка в сряда и мисля да хапвам въглехидрати. Павла нямам месец, скоро ще е. Всяка вечер имам контракции, понякога и през деня. Усещам, че наближава.
*
« Отговор #445 -: Август 31, 2020, 13:49:09 pm »
Леле, какви сте слабички. Завиждам 🤗. Аз също до тук съм качила 9 кг., Но почнах от много. Инак първата седмица свалих 2,5 кг от диетата, а тая седмица просто не мърдам на никъде.
Само с Васил ви беше емоционално да се готвя за бебе. Сега към една никаква. Дори в началото забравях, че съм бременна и поне до средата не знаех в коя седмица съм. Въпреки това доста практично съм почти готова с всичко и нямам търпение вече да се срещнем с госпожицата и да се опознаем. Но баткото е супер емоционален и внимателен, та гледам повече него да успокоявам.

*
« Отговор #446 -: Август 31, 2020, 16:35:39 pm »
Ами Кукапетал, да хапвай на закуска филия или бонус или типов.  Ти влизаш в 38ма тези дни, нали?

Ами Павла, да , човеците сме странни същества... :D важното е че са носени НАЙ-НАКРАЯ! Мен още ме е страх, ма това е друга тема, която няма да раздувам. Иначе зверски ми се е качил диоптъра- едвам фокусирам. Има ли смисъл сега да ида или да чакам след раждането? Не ми се иска да влача детето по клиники а аз съм и със астегматизъм и ще трябва зениците да се разширят. Лято, добре е че си спокойна :)
« Последна редакция: Август 31, 2020, 16:41:28 pm от Lina88 »
*
« Отговор #447 -: Август 31, 2020, 19:51:32 pm »
s.wasi радвам се, че съм помогнала. Аз още имам една опаковка от този Магнерот. Благодаря ти за милите думи.

Лина, никакъв смисъл няма сега да ходиш. Още повече че по време на бременност не могат да се разширяват зениците, ако се наложи. Трай още малко, може и да се коригира сам част от диоптъра.

26.09.2019
*
« Отговор #448 -: Август 31, 2020, 20:12:26 pm »
Моите зеници ги разшириха седем дни преди да родя,извадих си родоразрешение за нормално раждане,защото ми казаха акушерките от тоновете,че трябва.Но за диоптъра ще ходя пак след няколко месеца поне.И аз имам астигматизъм,а той си остава,имам и бенка в окото,която също следя.
Кукапетъл,права е Павла,ще ти трябват сили за раждането.
Предстоят ви страхотни моменти,наистина е вълнуващо опознаването с новия човек.Като прах и аз ,двамата с мъжа ми простирахме заедно и толкова красив беше двора с тия малки дрешки и цветни чаршафи и одеалца.
Кукапетъл,чакаме те значи!
*
« Отговор #449 -: Август 31, 2020, 20:32:42 pm »
Няма смисъл сега. Около 6м след раждането има смисъл.
*
« Отговор #450 -: Август 31, 2020, 20:53:50 pm »
Благодаря за отговорите Слънце, Яничка, Павла . Ще чакам значи
« Отговор #451 -: Август 31, 2020, 22:54:00 pm »
Кукапетъл, Лина, много е вълнуващо, че скоро ще се срещнете с малките човечета 😊

Аз в крайна сметка окончателно реших, че ще пътувам другата седмица. Исках да попитам по запознатите има ли смисъл да правя ОГГТ сега?
« Отговор #452 -: Септември 01, 2020, 01:33:22 am »
Наистина е много вълнуващо, само това ми е в ума! ❤️
Още е рано за ОГТТ. Да кажат и другите.
Лина, от днес съм в 38 г.с. Свърши ми Б12 и се чудя, дали се пие след раждане или направо да не го купувам на този етап?
*
« Отговор #453 -: Септември 01, 2020, 12:57:04 pm »
Ще пиша тук, че като текущи бременни трябва да сте по-запознати.
Чат пат ми излизат много големи хематоми от Клексана и за да има място, трябва да ги чистя с нещо. Обаче тук риванол няма и чакам да дойде колет от майка ми. Четох, че можело да се маже с крем от арника, но никъде не намирам чист. Намерих един в който има някакво buriti oil, салвиа, невен, мащерка и ментол. Дали е добре това като състав?

Кукапетал, то ако ти е паднало Б12 от бременността, според мен е добре да го оправиш, защото не само за бременност е нужно. Ама това най-добре да се види с изследване. А и нямам идея как стоят нещата с него по-време ма кърмене.

26.09.2019
« Отговор #454 -: Септември 01, 2020, 13:11:04 pm »
Яничка, и аз търсих нещо за хематомите. Тук в Англия продават някакви кремове с Арника, но пише да не се използват от бременни 🤷‍♀️

Аз ще полудея, честно ви казвам. Не ми издържат нервите вече. На всеки няколко седмици едни и същи драми с тия рецепти. Сега звънях на GP-та за още прогестерон...нямаши били писмото от болницата, че ми било предписания, а аз бях там на 14.08 нали...доста време мина. В болницата ми бяха казали, че до няколко дена ще имат писмо и от тях да си търся следващи рецепти, ама не би....отново. В болницата не вдигат...продължавам да звъня...нямам нерви вече.
*
« Отговор #455 -: Септември 01, 2020, 15:00:52 pm »
Яничка, всеми си от аптеката нещо за разширени вени, което става при бременност или директво ги питай. Аз този риванол хич не го харесвам. За нищо не става. Със същия успех си направи компрес с лимонада.

Хелиантус, подкрепям идеята за самолета. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си вземи компресивни чорапи за пътя и при възможност на всеки 30-40мин се разхождай малко.
Т€е тези за много залюхани. Направо е ужас.
До кога ще си на прогестерон?
« Отговор #456 -: Септември 01, 2020, 15:19:28 pm »
Павла, благодаря, не се бях сетила за компресивните чорапи, сега ще търся. Трябва още близо 3 седмици да съм на прогестерон, като след няколко дена трябва да започна постепенно намаляване. Мнооого се ядосах, чак ме заболяха корема и кръста и пих ни шпа преди малко, с 3 места говорих досега без успех, сега издирвам аптеката на болницата....просто...😤 Те освен прогестерон трябва и още клексан да ми дадат, че да ми стигне до 20-а седмица.
*
« Отговор #457 -: Септември 01, 2020, 15:26:01 pm »
Павла, и с лимонада бих пробвала, ама и туй няма :lol: Ходих до аптеката и ми дадоха едно, но като се прибрах вкъщи и прочетох листовката - по време на бременност само след консултация с лекар и да не се прилага при проблем с коагулацията. И реших да не рискувам преди да питам хематолога.

Хелиантус, не можеш ли да намериш малко по-горна инстанция и да се оплачеш, че те стресират по време на бременност. Пробвай някакво звено за оплаквания в болницата или нещо такова. Обичайно доста се стряскат при сезиране на по-горна инстанция. Иначе може да си прехвърлят отговорност до другата година.

26.09.2019
« Отговор #458 -: Септември 01, 2020, 15:34:11 pm »
Яничка, ще потърся къде да се оплача, защото това вече на нищо не прилича. Всеки път като трябва да звъня за рецепта ми се изправя косата, защото знам какво следва ...безкрайни телефонни разговори и обяснения с камара народ.
*
« Отговор #459 -: Септември 01, 2020, 16:16:26 pm »
Яничка, имах предвид неща като Лиотон или други подобни. Стига да няма рани, не е проблем. На мен такова ми препоръчаха.

Кукапел, аз 2-3 месеца след раждането си пиех витамините.

Хелиантус, много е тъпо така. Дано бързо да мие с това с рецептите, че ужас.