Здравейте, Честита нова тема! Да е на късмет както на Тери, така и на другите в тази тема небременни!
Извинявайте, но в предната тема, като споменах, че мисля, че заради повишени НК клетки имам неуспехи, голяма част от вас отрекоха те да имат влияние. Не помня точно кои от вас подкрепахя тази теза, но сега виждам как почти всички, изказали се по-горе, подкрепяте третирането на НК клетки с Интралипид. Малко се обърквам в тезите ви.
Моят опит с НК клетки е следният: При последната ми бременност, завършила в 9 г.с., в 7 г.с. изследване на НК клетки - леко завишени, в 8 г.с. вливка на 10 мл Интралипид, в 9 г.с. - липса на сърдечна дейност. Каква е причината - един Господ знае. Но нямаше хромозомни аномалии - поне най-често срещаните. Това беше септември 2019 - от тогава нямам успешно забременяване.
Около 2 седмици след вливката тогава от 10 мл Интралипид, почти веднага след аборта, бях при доц. Русев (за първи път), той пусна изследвания и заключението му не включваше вливки на Интралипид (т.е. че нямам нужда). Той знаеше, че бях вливала, не знам това дали повлиява резултатите и дали той е взел предвид това (действително резултатите не бяха завишени).
На своя глава по неговата схема влях 5 мл преди овулация м. декември 2019 - имах биохимична (първо 14,73 ЧХГ на 31-ви ден, после 18,47 на 34-ти ден, след още 7 дни ми дойде).
След това преди овулация м. април 2020 влях 5 мл. Тогава правихме инсеминация. Резултат - 0. След това инвитро и още 2 инсеминации - все нищо.
В края на м. август 2020 пуснах изследване НК клетки - към имунолозите в Надежда (с тях работи клиниката, в която съм). Всички показатели са в норма с изключение на CD16+CD56+, които бяха 16% при норма до 12%. Препоръката на имунолозите беше да приемам Агапурин СР 400 мг всеки ден, контрола след 1 месец. И силна препоръка да НЕ вливам Интралипид, написано с 3 удивителни. Чудя се дали Интралипидът е вреден за мен, тъй като имам Хашимото (при пускане на изследването се попълва анкета, в която се отбелязват разни болести и изследвания, деца и аборти, които имам, както и на партньора).
Миналата седмица пуснах контролата, но май не е готова още.