0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: И моята бременност ще бъде краткотрайна
« Отговор #20 -: Юли 27, 2006, 11:01:04 am »
тоя бромокриптин и мене бая ме озадачи. чак не помислих за спазмалгона заради него
Мда, при тези лекарства, задължително е друго мнение.
Между другото, защо някои лекари бързат да шашкат бременните, преди да е ясно има ли проблем или не?
Кураж, спокойствие и почивка! Като не изтрайваш на работа - вземи си болничен или отпуск. Не давай на негативните мисли да те завладеят.
Нищо не е загубено. Щом дори кървене няма, няма причина да се отказваш. МИсли позитивно и ще видиш, че бременността ти ще е дълга. :)
« Отговор #21 -: Юли 27, 2006, 12:09:31 pm »
Elida, вслушай се в съветите на момичетата.

В този момент имаш нужда от спокойствие и почивка. Не мисля, че работата ти се отразява добре, колкото и да не е натоварена. Никакво отказване! Стискам палци всичко бързо да се нормализира. 

:bighug:
*
« Отговор #22 -: Юли 27, 2006, 17:02:11 pm »
Благодаря ви момичета. Послушах съветите ви и още тази вечер съм на преглед при друг лекар - за да чуя и неговото мнение. Обясних на гинеколожката по телефона каква е ситуацията и тя също като вас каза: "Много е рано за да се вижда, не се притеснявайте".
Що се отнася за Бромокриптина - него го пия от 21.06- след като изследвахме хормоните на 3 -ти ден от цикъла, имах леко завишена стойност на Пролактина:
Prolactin - 409,6 mlU/l  - при рефернтни стойности  М(78-380), Ж(64-395) и Естрадиол "на долна граница"
Estradiol -  109,2 pmol/l  - при рефернтни стойности  Ж(фол.97,5-592 ;овул.685-1404; лут.120-738 ;постме
Тогава моя гинеколог ми изписа Бромокриптин по 1/2 преди лягане и всеки път от тогава го питам, мога ли вече да го спра а той казва:
"Не, продължаваш го!" - така и не ми обясни защо.
Предполагам че лекарката при която ще отида днес ще бъде на друго мнение по въпроса с лекарствата и надявам се ще го спре.
Не ми се иска да ходя от лекар на лекар, но след като и те имат различно мнение от кога какво трябва да се вижда на видеозона, нямам друг избор. Предпочитам да съм спокойна. Благодаря още веднъж за милите и окуражителни думи от ваша страна.  :bighug:
« Отговор #23 -: Юли 27, 2006, 17:21:42 pm »
Високият пролактин пречи на забременяването. След като се смъкне до нормалните стойности, трябва да се поддържа - така чак докато има бременност и по врме на нея - до 11 г.с. (мисля, че до тогава беше  :balk_149:). Това не отменя въпроса за утрогестана. Непременно още едно мнение. Успех!!! :crossfingers:

*
« Отговор #24 -: Юли 28, 2006, 09:02:00 am »
Втората лекарка при която ходих ми спря Бромокриптина - както и се надявах. Тя вижда зародиш в сака, но както се изрази "има намален тургор" (тонус). Каза ми да си представя един балон, който трябва да е добре надут, а при мен е леко спихнал. Притеснява се не от "кухо яйце" - 100 % е сигурна че има зародиш, а от това че няма сърдечна дейност. В понеделник ме вика отново, в Родилния дом за да ме погледне с апаратурата там. Искала да види има ли промяна. Аз останах с впечатление че пулс (сърдечна дейност) се улавя към края на 2-ри месец.  Ако ги бория от първия ден на последната М. (15.06)това е към средата на м. Август и не би следвало да имам повод за притеснение, така че ще продължа да чакам и да се надявам. :)
« Отговор #25 -: Юли 28, 2006, 09:39:43 am »
Според мен си в 7-ма гестационна седмица.
Редно е, да се има вече пулс. Но, дали ще го "чуе" определен лекар, зависи от  неговите умения и от УЗ апарат, с който работи.
Щом лекарката се притеснява, дали има пулс, остави притеснението на нея, а ти се постарай да си спокойна и позитивна до понеделник.
Дано тогава да се долови пулс и всичко да бъде наред. :balk_103:
« Отговор #26 -: Юли 28, 2006, 13:39:09 pm »
при моята успешна бременност пулс видяха чак в 9 гс така че според мен не е нужно да се притесняваш. просто изчакай
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #27 -: Юли 28, 2006, 13:46:46 pm »
Елида, пожелавам ти много късмет занапред yahoo_17 yahoo_17. Много се извинявам за глупавото си мнение в другата ти тема, надявам се да ми простиш, защото никога не съм била preggo и не съм наясно кога какво трябва да се види. :sorry: още веднъж.
 :hug2:
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #28 -: Юли 28, 2006, 17:00:13 pm »
Изобщо не се притеснявай Rali ;)
Ако не бяхте всички вие да ме окуражите и успокоите, да съм се отказала. Радвам се че ви има:)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #29 -: Юли 28, 2006, 22:02:03 pm »
Елида мила ще продължаваме да ти стискаме палци!!!!!!Надявам се в понеделник всичко да е наред!!!!!!Успех мила.......ние сме с теб! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #30 -: Юли 28, 2006, 22:33:23 pm »
Да се предадеш още в началото е голяма глупост. Аз от самото начало бях с проблеми и сега също продължават. Не си правя илюзии че и с това ще се размина. Но никога , никога няма да се предам. След 3 години , не бих могла да се предам. Каквото зависи от мен ,ще го направя. Съветвам те да се постегнеш. Ако трябва и 5 мнения ще искаш, понякога има нужда. И аз се наслушах на глупости, то не беше извън маточна, то не беше кухо яйце , то не беше без сърдечна дейност. Най голямите ми кошмари ги чух изречени от лекари и треперех като вейка. Дори и 2ембриончета  видяха, пък едно излезе. Как стават тея неща незнам :(.
Така че се зареди с търпение и успех. :balk_602:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #31 -: Юли 29, 2006, 00:00:45 am »
Успокой се наистина.Първата ми бременност и аз така прокървих леко и понеже София ми е далеч и ходих на гинеколог в Русе.Казаха ми отлепена плацента и главата на плода доста голяма.Изписаха ми рецепта и искаха да вляза в патология.АЗ отказах и ходих при д-р Мазнейкова.Жената като видя всичко написано от прегледа и рецептата почна да се смее.Нищо свързано с отлепване на плацента и голяма глава на плода.Прегледа ме на 3Д, успокои ме, и каза по живо по здраво да си ходя.Кървенето според нея е било от спукано капилярче, което било нормално по време на бременност.Така че лекарите понякога са способни да те побъркат с техната компетентност. Успех и чакаме добри новини.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #32 -: Август 24, 2006, 13:52:04 pm »
Elida, какво става с теб, мила? Надявам се всичко е наред....
*
« Отговор #33 -: Септември 22, 2006, 11:53:52 am »
Elida, какво става с теб, мила? Надявам се всичко е наред....
Здравей Дени, привет и на вас момичета.
Ами засега всичко е наред. В 15 седмица съм. В началото на месеца лежах за пет дни в Патологията, защото имах ацетон в урината (поради непрекъснато повръщане се обезводних). Сега съм по-добре, но продължавам да повръщам и да ми е лошо, макар и по-рядко. Старая се да пия течности (там ми е основния проблем - изпивам една бутилка 1.5 л за 3 дни.. :?)
Свалих 6 кг от началото на бременността и тя все още изобщо не ми личи :)
Минах само на китайска храна :D и всички се бъзикат че бебето ще бъде "дръпнато"  :lol:
Каквото и да е, стискам палци само да е живо и здраво и да няма повече проблеми до първа пролет (тогава е термина)
На всики ви желая успех и ви благодаря за подкрепата :D
*
« Отговор #34 -: Септември 22, 2006, 14:04:15 pm »
Желая ти много късмет и спокойствие до първа пролет. И тогава щъркела да ти донесе най-чакания подарък:)
*
« Отговор #35 -: Септември 22, 2006, 22:52:44 pm »
браво, все така да има хубави новини. дано да е безпроблемно всичко от тук нататък.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #36 -: Септември 23, 2006, 14:46:29 pm »
 Elida,мила,  :balk_46: много се радвам . Пожелавам ти много лека бременност оттук натам.  :lol: Успех и прекресно пролетно бебче :balk_21:
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #37 -: Септември 23, 2006, 15:41:31 pm »
Elida, много се радвам за теб!Успех докрая и от мен, лека бременност нататък!И здраво бебче ти желая!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #38 -: Септември 24, 2006, 11:12:41 am »
Внимавай с китайската храна - широко разпространено е използването на натриев глутамат при готвенето, а той не е препоръчителен при бременност.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #39 -: Септември 24, 2006, 11:57:30 am »
 Elida,успех и кураж мила! :heartbeat:Спокойствие и щастливи преживявания по време на бременността ти!Леко раждане и здраво и красиво бебче! :babyflips: