0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, и моята  “бременна радост” е на път да приключи :(

Вчера ходих на преглед. В 6-та седмица съм (в края й) ако съдя по първи ден от последната М.-15.06. Лекарят вижда “много голям мехур” (предполагам това е плодния сак) и “сянка на зародиш”. Много се притеснява че ще се окаже кухо яйце.
За 6-та седмица трябвало да изглежда по друг начин.
Аз също гледах на монитора – сянката на зародиша се вижда, но много слабо.
Освен че ми изписа една камара хапчета: Утрогестан, Но-шпа, Спазмалгон и Бромокриптин, се оказа че не е трябвало да ме боли корем.
От началото на предната седмица се превивах от болка. Нещо непрекъснато ми се разтягаше и опъваше в корема, но мислех че това е нормално ( нали матката трябва да се отпусне) – и търпях…
Лекарят се изненада, че при тази ситуация не съм прокървила, защото болките в корема “не били нормални” – можело да се стигне до спонтанен аборт.
Знам че много от вас са преживели тази ситуация с кухото яйце. Моля ви кажете ми какво предстои?
Когато спра хапчетата организмът ми сам ли ще изхвърли това негодно яйце или ще има нужда от кюртаж (не съм сигурна че точно така се пише). Какво представлява тази процедура, кога може да се направи и какво се изисква от моя страна (трябва ли да влизам ли в болницата, да вземам лекарства…)
Може би ще решите че съм се настроила предварително твърде песимистично и все още има надежда, но се уморих от тези надежди….
Искам ако не е писано да го бъде, да спра тези лекарства и да изчезнат всички лъжливи признаци на бременност защото ми е ужасно зле, непрекъснато ми се гади и едва издържам ди края на работния ден.
Благодаря ви предварително за отговорите и за материалите към които ще ме насочите.

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: И моята бременност ще бъде краткотрайна
« Отговор #1 -: Юли 26, 2006, 09:30:41 am »
Елида, дръж се мила още нищо не е свършило, не се отказвай толкова лесно. Нямаш поставена диагноза, ако трябва потърси и друго мнение. След няколко дни отиди на преглед отново, за да видите дали има пулс сега още е рано. Не си мисли веднага най-лошото. Твоето бебе има нужда от подкрепата ти. Може просто да се развива малко по-бавно, ако е имало по-късна овулация. А за болката и хапчетата тук има доста такива примери: момичета, които са били с кървене и болка, пият си хапчетата, почиват и правят всичко възможно да задържат бебетата си, а ти с още непоставена диагноза си седнала да питаш за кюртаж. Стегни се малко. Желая ти успех от цялото си сърце.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #2 -: Юли 26, 2006, 10:02:20 am »
Отиди на друг лекар, може овулацията да е била по-късно.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #3 -: Юли 26, 2006, 10:11:44 am »
Отиди наистина и за второ мнение. За болките не се притеснявай - аз имах над два месеца ужасно силни болки и бях убедена, че всеки момент всичко ще приключи.
Имай вяра и се опитай да се успокоиш!

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #4 -: Юли 26, 2006, 10:15:15 am »
ОВУ-лацията беше установена с фоликулметрия - настъпи на 28-29.07
На 27.07 имах фоликул 22 мм, а на 29.07 вече го нямаше. Затова мисля че е настъпила на 28-29.07.
В понеделник - на 31.07 съм на лекар отново - според него "тогава ще се разбере" ...
В действителност все още малко се надявам бебето просто да се развива по-бавно както казвате, но вече не съм така еуфорично щастлива  :)
Благодаря ви :)
*
« Отговор #5 -: Юли 26, 2006, 10:16:59 am »
Извинете сбърках месеца на ОВУ-то 28-29.06 е а не месец 07 :oops:
« Отговор #6 -: Юли 26, 2006, 10:41:46 am »
Елида, трябва да се успокоиш. Според мен е рано още за толкова мрачни прогнози. В шеста седмица е трябвало просто да установи, че е в матката и да те върне за преглед след 10 дни. Не бързай да се отчайваш, просто си взимай лекарствата. И за болките не се тревожи, повечето ги имаме и караме на но шпа. Нали няма кървене??? Стискам палци и бъди оптимист.
« Отговор #7 -: Юли 26, 2006, 11:24:03 am »
Елида, успокой се!
Все още нищо не е сигурно. Подкрепям предложенията за второ мнение от друг лекар.
Бъди силна, момиче. Прегръщам те :bighug:
*
« Отговор #8 -: Юли 26, 2006, 11:32:20 am »
Точно в 6 г.с. се вижда отчетливо ембрионална сянка, така че може би всичко е наред. Защо не отидеш при друг лекар за второ мнение?
Само не разбрах защо ти е изписал да пиеш бромкриптин и спазмалгон? В твоята ситуация но-шпа и утрогестан би трябвало да са достатъчни.
Щом до този момент няма кървене, стискам палци всичко да е наред. Успех!
*
« Отговор #9 -: Юли 26, 2006, 11:44:42 am »
Хайде, пък сега - краткокрайна...
Няма да се предаваш, чу ли? Изчакай си търпеливо (колкото това е въобще възможно) следващия преглед, потърси второ мнение и горе главата! Пий си лекарствата; ако можеш, вземи си болничен и си почивай повечко!
Стискаме палци!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #10 -: Юли 26, 2006, 11:55:45 am »
Прави са...изчакай и отиди за второ мнение при друг лекар!Рано е да се вижда!Стискам палци много!!! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #11 -: Юли 26, 2006, 13:18:28 pm »
Кураж и от мен!Обезателно потърси второ и трето лекарско мнение!Късмет,мила! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #12 -: Юли 26, 2006, 14:32:24 pm »
Elida, не отписвай още тази бременност, изчакай още малко и потърси и друго мнение. Мисля, че се чувстваш толкова зле заради бромокриптина, но незнам защо ти е изписан. Стискам палци всичко да е наред и да видите скоро чудесно ембрионче. :crossfingers:
*
« Отговор #13 -: Юли 26, 2006, 14:49:22 pm »
Elida, и аз ти пожелавам всичко да се окаже наред!
Аз на твое място веднага бих отишла и на друг лекар!
Успех!
*
« Отговор #14 -: Юли 26, 2006, 17:23:49 pm »
И аz като момичетата преди мене препоръчвам преглед при друг гинеколог и друг апарат.
Не се предавай, надежда ИМА!!!
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #15 -: Юли 26, 2006, 17:38:20 pm »
Сьгласна сьм с момичетата-отиди и при друг лекар за мнение.
Не позволявай на лошите мисли да те завладяват.
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
« Отговор #16 -: Юли 26, 2006, 19:46:23 pm »
успех, мила, и дано наистина това е фалшива тревога!! стискаме ти палци!! успех!!!
No body is perfect, i`m NOBODY!!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #17 -: Юли 26, 2006, 21:39:26 pm »
Цитат
Само не разбрах защо ти е изписал да пиеш бромкриптин и спазмалгон? В твоята ситуация но-шпа и утрогестан би трябвало да са достатъчни.

И аз не разбрах.

Я иди за второ и дори трето мнение по въпроса.

Успех! Пожелавам ти здрав бебок на края на цялата история!

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #18 -: Юли 26, 2006, 21:43:05 pm »
тоя бромокриптин и мене бая ме озадачи. чак не помислих за спазмалгона заради него
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Юли 26, 2006, 23:39:25 pm »
Елида миличка не се предавай!!!!Още нищо не се знае с сигурност!!!
Послушай момичета и потърси поне още едно мнение.!!!!!!!
Стискам ти палци !!!!!!От все сърце ти желая всичко да е наред! :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: