Момичета, и моята “бременна радост” е на път да приключи
Вчера ходих на преглед. В 6-та седмица съм (в края й) ако съдя по първи ден от последната М.-15.06. Лекарят вижда “много голям мехур” (предполагам това е плодния сак) и “сянка на зародиш”. Много се притеснява че ще се окаже кухо яйце.
За 6-та седмица трябвало да изглежда по друг начин.
Аз също гледах на монитора – сянката на зародиша се вижда, но много слабо.
Освен че ми изписа една камара хапчета: Утрогестан, Но-шпа, Спазмалгон и Бромокриптин, се оказа че не е трябвало да ме боли корем.
От началото на предната седмица се превивах от болка. Нещо непрекъснато ми се разтягаше и опъваше в корема, но мислех че това е нормално ( нали матката трябва да се отпусне) – и търпях…
Лекарят се изненада, че при тази ситуация не съм прокървила, защото болките в корема “не били нормални” – можело да се стигне до спонтанен аборт.
Знам че много от вас са преживели тази ситуация с кухото яйце. Моля ви кажете ми какво предстои?
Когато спра хапчетата организмът ми сам ли ще изхвърли това негодно яйце или ще има нужда от кюртаж (не съм сигурна че точно така се пише). Какво представлява тази процедура, кога може да се направи и какво се изисква от моя страна (трябва ли да влизам ли в болницата, да вземам лекарства…)
Може би ще решите че съм се настроила предварително твърде песимистично и все още има надежда, но се уморих от тези надежди….
Искам ако не е писано да го бъде, да спра тези лекарства и да изчезнат всички лъжливи признаци на бременност защото ми е ужасно зле, непрекъснато ми се гади и едва издържам ди края на работния ден.
Благодаря ви предварително за отговорите и за материалите към които ще ме насочите.