0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Здравейте на всички,
Преди една година ми откриха запушени тръби в следствие на хламидия. Сега след като измина една година на прегледа се останови че имам и торбичка която събира чиста течност. Ходя при д-р Тодоров койта каза че оперативната намеса е задължителна за да бъде успешно следващо ин-витро. Това което ме претиснява е изказването му че техниката в България не е достатъчно добра за оперативна лапароскопия и той ми препоръчва да замина при брат му в Германия. Доколкото съм информирана знам че лапароскопията не единствения вариант, а може и обикновенна операция. Моля ви посъветвайте ме къде да отида за операция!  :(
Re: Къде да направим оперативна лапароскопия
« Отговор #1 -: Август 25, 2006, 10:06:03 am »
Криска, здравей
Истина е, че трябва да направиш лапаро преди инвитрото, щом тръбата ти задържа течност. Но са пълни глупости, че техниката в БГ не е на ниво. Момичетата са изписали много по темата за лапароскопиите, можеш сама да се убедиш. Също така лапарото е много лека операция и не трябва да се притесняваш. Аз лично имам 2 лапароскопии, препоръчвам ти да се ориентираш към Шейново.
Успех и не я отлагай!
*
« Отговор #2 -: Август 25, 2006, 13:25:26 pm »
Криска, здравей
Истина е, че трябва да направиш лапаро преди инвитрото, щом тръбата ти задържа течност. Но са пълни глупости, че техниката в БГ не е на ниво. Момичетата са изписали много по темата за лапароскопиите, можеш сама да се убедиш. Също така лапарото е много лека операция и не трябва да се притесняваш. Аз лично имам 2 лапароскопии, препоръчвам ти да се ориентираш към Шейново.
Успех и не я отлагай!

Абсолютно подкрепям!
Порови се малко по-назад в темите...има срашно много информация. Течността, която се събира се нарича хидросалпингс. Ако пуснеш търсачката ще си улесниш и намирането на инфо. Аз също имам две лапароскопии. В Шейново. При д-р Попов.

*

!!!

• 1495
« Отговор #3 -: Август 25, 2006, 14:09:11 pm »
Криска, здравей
Успех и не я отлагай!
Благодаря ти за отговора Impreza,
Истината е че много се претиснявам от факта че моите тръби са много усложнени. Както вече писах и двете са непроходими. Омръзна ми да хода по най-различни лекари, и да споменавам факта че моят проблем е вследствие на лекарска грешка. Снощи изчетох всички коментари на тема лапаро, но никъде не срещнах момиче с по-тежка лапаро операция. Искам да отида на най-доброто място с най-добрата техника и разбира се най-добрите ръце  :).
Много ти благодаря че ми обърна внимание и ако знаеш някаква информация по темата моля те сподели я с мен.
Пожелавам ти успех във всички твои мечти
*

!!!

• 1495
« Отговор #4 -: Август 25, 2006, 14:18:24 pm »
Криска, здравей
Успех и не я отлагай!

Абсолютно подкрепям!
Порови се малко по-назад в темите...има срашно много информация. Течността, която се събира се нарича хидросалпингс. Ако пуснеш търсачката ще си улесниш и намирането на инфо. Аз също имам две лапароскопии. В Шейново. При д-р Попов.

Здравей Виа,
Благодаря ти за отговора!
Защо 2 лапароскопии(диагностични или оперативни)? И предполагам са били при д-р Попов, който много момичета хвалят във форума. Честно казано незнам нищо за него. Ако по някакъв начин можете да ми помогнете с информация ще съм благодарна на всички вас. :balk_7:
*
« Отговор #5 -: Август 25, 2006, 14:50:29 pm »
Ами накратко: две оперативни. Първата заради хидросалпингс, който се виждаше на УЗ само в дясно, но впоследствие се оказа еднакво голям и на двете тръби. Масово плътни сраствания и още и още. /предполагаема причина за тежкото състояние на органите в малкия таз е прекарана хламидиална инфекция/. Втората беше инициирана като диагностична, но пак премина в оперативна, защото се оказа, че пак е имало сраствания, но далеч в по-лека форма от първите.
Да, при д-р Попов.
Какво трябва да значи "момиче с по-тежка лапароскопия"?
Аз, а и Попов определиха моята също като доста тежка. Коментарът на лекаря беше, че не му се случва често да види чак такова ...хм..."мазало"...
На мнение съм, че всяко едно от момичетата тук, които са запознати с проблемите си търсят най-добрия лекар и най-добрата техника.Разбирам те, когато казваш, че и ти искаш това.
 Виж моите мнения. Много пъти съм писала и за хидросалпингсите, и за лапароскопиите и в момента ми е ограничено времето, за да пиша толкова подробно....Надявам се да намериш повечето отговори на въпросите си. Аз ще ти пусна сега и едно ЛС 8)

« Отговор #6 -: Август 26, 2006, 23:01:02 pm »
Криска, здравей
Успех и не я отлагай!
Благодаря ти за отговора Impreza,
Истината е че много се претиснявам от факта че моите тръби са много усложнени. Както вече писах и двете са непроходими. Омръзна ми да хода по най-различни лекари, и да споменавам факта че моят проблем е вследствие на лекарска грешка. Снощи изчетох всички коментари на тема лапаро, но никъде не срещнах момиче с по-тежка лапаро операция. Искам да отида на най-доброто място с най-добрата техника и разбира се най-добрите ръце :).
Много ти благодаря че ми обърна внимание и ако знаеш някаква информация по темата моля те сподели я с мен.
Пожелавам ти успех във всички твои мечти
Благодаря ти, Криска за пожеланията, да ти се връщат тъпкано :D
Аз също съм с 2 лапароскопии, първата я направиха заради запушени тръби, установени при снимка. Едната отпушиха с пластика, другата клампираха, защото е била зле. Имала съм и много сраствания, които са отстранили. След това, поради лекарска грешка, получих възпаление, лежах по спешност в болница и клампираната тръба е направила хидросалпингс. Сега, когато вече ми предстои икси, се наложи да се махне тръбата с хидрото, като пак са ми открили много ципести сраствания, следствие на хламидална инфекция. Втората лапароскопия правих в Шейново, много съм доволна от лекари, персонал, отношение, хигиена. Задължително трябва да се подложиш на тази операция, независимо какво решиш да предприемеш за напред. Не е страшно, възстановяването е много бързо.
Ако имаш още въпроси, ще се радвам да ти помогна. Желая ти успех!
« Отговор #7 -: Декември 10, 2011, 21:32:51 pm »
Здравейте на всички,
Преди една година ми откриха запушени тръби в следствие на хламидия. Сега след като измина една година на прегледа се останови че имам и торбичка която събира чиста течност. Ходя при д-р Тодоров койта каза че оперативната намеса е задължителна за да бъде успешно следващо ин-витро. Това което ме претиснява е изказването му че техниката в България не е достатъчно добра за оперативна лапароскопия и той ми препоръчва да замина при брат му в Германия. Доколкото съм информирана знам че лапароскопията не единствения вариант, а може и обикновенна операция. Моля ви посъветвайте ме къде да отида за операция!  :(
« Отговор #8 -: Декември 10, 2011, 21:39:26 pm »
Някой знае ли какво се заплаща за оперативна лапароскопия за отстраняване на киста на яйчника в См.Марина Плевен?
*
« Отговор #9 -: Декември 14, 2011, 11:14:22 am »
Оперирах се през ноември в Света Марина. Мога да кажа само - много добър избор. Очарована съм, доволна съм. Операцията ми беше за друго, обаче и не мога да ти посоча цена. Но винаги можеш да попиташ на телефоните им. Ако си вземеш направление за хоспитализация от личен лекар ще ти бъде по-евтино. Късмет.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."