Аз правих иглотерапията при първия си опит ин-витро в клиника "Малинов" при д-р Ликсов и ин-витрото беше там при д-р Стаменов. По време на стимулацията разговаряхме с другите момичета. Повечето бяха "за" иглотерапията и са чували, че има по-голям шанс за успех. След пункцията разговарях и с д-р Стаменов и той ми препоръча да направя двете процедури, но не ме е задължавал. Обясни ми, че по принцип ги препоръчва при няколко неуспешни опита, а на мен защото ще ми върнат само 2 ембриона и да се увеличи шанса за успешна имплантация.Аз, преди скептично настроена, реших да го послушам. Цената е 240лв за двете процедури. Първата се прави непосредствено след трансфера, сложиха ми симетрично игли на подбедриците, на корема-в обастта на яйчниците, на двете китки-от вътрешната страна и в ямките между палеца и показалеца на двете ръце-предупреди ме,че там може да си появят малки сини точици, защото е богато кръвоснабдено/но при мен нямаше/.Така стоях 20 мин. Разговаряхме за акупунктурата, иглотерапията, ползите, кога и къде се прилага и времето мина неусетно. Накрая на лявото ухо, в горния край на ушната мида ми сложи с лепенчици 2 топченца, които притискат определени точки. При натиск имаше лека болка, но така трябвало да бъде. На 4 ден трябваше да ги махна. На другия ден след трансфера, следобед направихме и втората процедура. Пак иглите по същия начин, само на корема нямаше. Опитът ми беше успешен. Не зная дали това се дължи на иглотерапията, но поне знаех, че съм направила всичко възможно, за да не се упреквам после за някакви се 240лв, че съм прецакала работата. Друг въпрос е че бремеността ми стигна само до 10 седмица, но това едва ли се дължи на иглотерапията. При втория опит ще я направя пак.