0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ПРОТЕСТНО ПИСМО
« Отговор #160 -: Септември 18, 2006, 15:27:05 pm »
Здравейте и от мен и успешна седмица на всички!

Вчера в "На 4 очи" на гости на Цветанка Ризова бяха Зуека и Нина.
Направи ми много силно впечатление отношението на Нина към демографския проблем в БГ.

Мислите ли, че ако се стигне до публикуване на протестното писмо в някоя от медиите, няма да е добре не само потърпевши и лекари да изразят мнение, а и хора като Нина, които също имат становище по темата, въпреки, че не са потърпевши.

Някой гледал ли е предаването вчера?
« Отговор #161 -: Септември 18, 2006, 15:30:07 pm »
Аз - да, но не цялото и не съм хванала тази и част. Обаче пратих днес до министерството на труда и социалните грижи, до На 4 очи, до "Часът на милен цветков".. също така разпратих на всички клиникиза инвитро и лекари, на които успях да намеря имейлите. Все от някъде ще получим подпрепа, убедена съм.
*
« Отговор #162 -: Септември 18, 2006, 16:54:45 pm »
Ето къде ни отивали парите значи  8O .Просто вече нямам думи,аз си мислех че по по-малко се краде.Нека не се отказваме момичета.Ще пишем и ще пращаме докато някой ни чуе.Аз лично се срещнах с адвокат.Има надежда  :)
*
« Отговор #163 -: Септември 18, 2006, 17:24:13 pm »
Нищо ново под слънцето! Аз разпращах до разни здравни издания, които успях да намеря в мрежата.
Има и адреси на световни здравни организации, как мислите ако го преведем и го разпратим и на тях?!? :balk_173: :balk_159:
« Отговор #164 -: Септември 18, 2006, 17:34:59 pm »
хайде да направим един списък кой къде е пращал, че да не станем за смях, ако пратиме някъде 3-4 пъти :)
« Отговор #165 -: Септември 18, 2006, 17:43:22 pm »
Ами аз съм пращала в бТВ - сутрешен блок, миглена ангелова.
Нова  - Календар, На 4 очи, Часът на Милен Цветков
Капитал
Ретро Радио
Радио Витоша
Министерство на труда и социалните грижи
Президенство
министерство на здравеопазването

и май тва беше. ако има още ,ще дописвам.
« Отговор #166 -: Септември 18, 2006, 17:51:42 pm »
ГЕРБ
в. Сега
в. Дневник
в. Капитал - тук се дублираме
БНТ - Открито

Мисля за БЖС
« Отговор #167 -: Септември 18, 2006, 17:52:20 pm »
Български Лекарски Съюз
Пресцентъра на кандидата за Президент- Неделчо Беронов
« Последна редакция: Септември 18, 2006, 17:54:35 pm от Efirche »
*
« Отговор #168 -: Септември 18, 2006, 18:09:09 pm »
Министъра на Здравеопазването(Радослав Гайдарски)
в.168 часа
в.24 часа
Радио Бургас
Радио Нова Европа
в.Новинар
тв.Европа

и май това бяха
Аз съм ЗА Габи.Това е добра идея  :D
« Последна редакция: Септември 18, 2006, 18:43:24 pm от Dalia »
*
« Отговор #169 -: Септември 18, 2006, 18:13:30 pm »
Момичета, предлагам, когато изпращаме копие на писмото но нов адресат - медия или институция, да се добавя в "На вниманието на:...".

Така самите получатели ще знаят до кого, освен до тях, е изпратено. А кой знае, може няколко медии да се обединят за каузата...
*
« Отговор #170 -: Септември 18, 2006, 23:50:40 pm »
Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване
Политическа партия Атака
Народно събрание - ЗАщо ли? :balk_149:
Българска секция на ВВС
Он-лайн списание за жената "Розали"
Български сайт за Медицина и здраве

А ето тук http://www.ncphp.government.bg/links.php
Видях и много адреси на междуналодни здравни организации, но нищо не съм изпращала до момента, поради езикови бариери  :offtopic:
« Отговор #171 -: Септември 19, 2006, 09:48:51 am »
Момичета, малко лоши вести от мен за съжаление...

Вестник 24 часа от 18-ти септември, интервю на Анна Ботинова с Д-р Румяна Тодорова, директор на Здравната Каса...

.....
В. - Стотици чакат ред за включване в програмите за безплатни лекарства, а приемът е спрян. Защо?

О. По този параграф имаме 300 млн. лева за годината и те свършиха. Има много хора, които са започнали лечение и ние сме длъжни да го осигурим докрай. Нови пациенти са разрешени за хронична бъбречна недостатъчност, множествена склероза и хепатити. Това са животозастрашаващи заболявания.

В. - Тогава чакащи за програми като ин витро са излъгани - касата им обеща, че след юни ще има нови места заради поевтиняване на препаратите, а няма.

О. - Има намаление, но не достатъчно, за да включим нови пациенти.

В. - Как виждате този проблем за догодина? Може ли да се приемат пациенти само 2-3 месеца и парите да свършват?

О. - Това не е проблем само на касата. Не искам да  прехвърлям отговорност, но при този ресурс не можем да направим нищо повече. Прогнозата за догодина не е оптимистична. При очертаващия се бюджет нещата ще останат в сегашния си вид в най-добрия случай. А имаме и нови задължения във връзка с членството в ЕС - трябва да заделим фонд за пътуващите в чужбина.

....

И така нататък и така нататък... Ще сканирам статията и ще я кача малко по-късно някъде да можете да я видите....

Просто нямам думи.... Не, че не го очаквахме, но да ти го кажат така в прав текст "оправяйте се".... 

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #172 -: Септември 19, 2006, 10:08:37 am »
Момичета вижте това
http://www.podkontrol.hit.bg/inside/kasa.htm
Виж датата - от 2004 година е.
*
« Отговор #173 -: Септември 19, 2006, 10:14:46 am »
Ами да гледам всичко друго,датата не съм я видяла.Извинявам се  :oops:
*
« Отговор #174 -: Септември 19, 2006, 11:35:32 am »
Тоест 2004 е имало същият проблем ли???
« Отговор #175 -: Септември 19, 2006, 13:49:49 pm »
Момент ,сега ! Аз не съм счетоводител, но когато се приема бюджет СЕ ЗНАЕ , КАК ЩЕ БЪДЕ РАЗПРЕДЕЛЕН.
 т.е. още в началото на годината е било ясно за колко ЗЗОЛ /задължително здравно осигурени лица, както те ни наричат/ ще стигнат парите.
  Какви изводи си правя от това :
1. От нас умишлено е била укривана информация . Били сме лъгани- юристите да помагат :dontknow:
2. Ние сме похарчили по 1,1/2-2 заплати да подготвим нужните изследвания.
3. Касата е похарчила излишни пари за изследвания изисквани в пакета.За тези , които са били с направление.
 Ама какви са тия умници, какво е това чувство за безнаказаност...... :balk_155: :balk_149:  :balk_161:
*
« Отговор #176 -: Септември 19, 2006, 14:19:36 pm »
Аз пък си задавам следните въпроси:

Ясно е, че няма 2 жени, яйчниците на които реагират еднакво на стимулация.

Пример 1: Имаме жена Х. Касата я одобрава и тя си купува лекарства, които не се знае дали ще й влязат в употреба. Случва се така, че тя не реагира на стимулацията според очакванията и не използва тези лекарства, но те вече са платени от касата и жената си купува други.
Извод 1: парите на касата са отишли на вятъра за ненужното лекарство
Извод 2: времето на жената е отишло на вятъра в напразно чакане на ненужното за нея лекарство
Извод 3: касата така или иначе не е подпомогнала с нищо тази жена.

Пример 2: Жена Y. Одобрена от касата след 5 месечно чакане. Обаче не щеш ли жената взела, че забременяла през това време.
Въпрос: Какво става с парите, предвидени за тази жена?

Каква е тази програма, която не държи сметка на разходите си?
« Отговор #177 -: Септември 19, 2006, 15:03:34 pm »
Ази , да ти кажа по пример 2, наблюдаван от мен случай.
Жената взима полагащите и се по протокол лекарства и ги продава на дъмпингова цена
  или просто ги оставя в хладилника си ,да отлежават.

Няма спор ,че програмата има много несъвършенства! Няма спор ,че някой пълни гуша от комисионни .

Жалко е , че от това страдаме ние .....

« Отговор #178 -: Септември 19, 2006, 15:14:36 pm »
ами значи много лошо разпределение на бюджета. Но това си е тяхна грижа. От това е видно какви "специалисти" работят там.
Аз много се чудя къде им е публикуван отчета за миналата година, както и за тази година междинните отчети???
Моля, ако някой ги е срещал да ми даде линк
*
« Отговор #179 -: Септември 19, 2006, 15:31:29 pm »
А колко просто би било, ако се каже, че НЗОК отпуска по 3000лв (хипотетично) на семейство, които да бъдат предоставени на съответното здравно заведение, след предоставяне на сметка за извършените разходи по лечението.

По този начин в някои случаи може да се окаже, че и част от самата процедура (която в момента касата не поема, а сумата възлиза на минимум 2000лв, ако не се купуват допълнителни лекарства) се покрива от тези средства.

На мен ми казаха: 1800лв за икси, 200лв за консумативи и материали и 1000лв резерв за лекарства, ако не реагирам на тези от касата.