0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ПРОТЕСТНО ПИСМО
« Отговор #300 -: Октомври 14, 2006, 08:47:54 am »
Най - накрая някаква яснота! :D

Уважаема г-жо, поради бюджетни затруднения по програмата ин-витро до края на годината няма да има нов прием на документи. Приетите и постъпили документи в комисията в ЦУ на НЗОК няма да се връщат и ще се разгледат отново в началото на 2007 година, като направените изследвания ще са валидни и няма да е необходимо да се правят нови. Това, което следва да направят лицата, които вече са подали документи, е да актуализират протоколите за изписване на медикаментите на основание актуализираната програма в сила от 01.09.2006 г. Всички лица, подали документи за програма ин-витро ще бъдат уведомени за това чрез районната здравноосигурителна каса. Лимитът за програма ин-витро за 600 жени за настоящата година е определен с решение № РД – УС – 04-14 от 09.01.2006 г.

Друг е въпросът, че въпросното решение на УС от 09.01.06 го огласяват чак сега 13.10.06. и всъщност няма къде да го прочетем , за да сме сигурни ,че говорят истината.
 Не се знае и какъв ще бъде лимитът за 2007 , тъй като отново ,решенията на УС , ще останат забулени в тайна.
 Но едно е ясно- ние вече сме фактор и те го знаят!
..................................................................................................
Не мога да не се радвам ,дори на малките победи!
 Всичко това , което направихме- петицията, предаването по БТВ , натиска в сайта на касата, даде някакъв резултат.
 Да , може би не най-добрия ,но Е РЕЗУЛТАТ!
 Затова аз не подценявам тази ПОБЕДА , но знам ,че войната не е свършила.....
 :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader: :cheerleader:
« Последна редакция: Октомври 14, 2006, 08:54:02 am от Efirche »
« Отговор #301 -: Октомври 14, 2006, 08:56:04 am »
Браво! :D
Не разбирам, защо с такава клизма трябва да стават нещата
*
« Отговор #302 -: Октомври 14, 2006, 09:00:37 am »
защото се надяват нещата да минат тихомълком

аз ще искам официален отговор как мога да се откажа от здравните осигуровки.Цялото ми семейство НЕ ползва касата за нищо, когато се е налагало, касата винаги се е подигравала с нас и пак сме си плащали
« Последна редакция: Октомври 14, 2006, 09:04:17 am от bubata »
« Отговор #303 -: Октомври 14, 2006, 11:21:45 am »
Това си е малка победа  :lol: Браво момичета!

lb2f
« Отговор #304 -: Октомври 14, 2006, 11:26:55 am »
Браво момичета!
« Отговор #305 -: Октомври 14, 2006, 18:48:15 pm »
      За периода от 01.02.2005г до 02.12.2005 г. НЗОК осигури финансиране на предписаната медикаментозна схема на 1258 жени. Стойността на един крс, заплатен от НЗОК е 2660 лв. По информация, изискана от центровете по репродуктивно здраве, извършващи процедурата „ин витро“, до 30.03.2006г. Само 618 жени са включени в стимлационна схема за „ин витро“.

Какъв долен удар под кръста от страна на касата! Значи така, те намаляват на половина бройките, защото ние "злоупотребяваме" и реално само половината от отпуснатите бройки са направили ин витро миналата година? А не е ли именно тяхно задължение да изготвят програмата така, че да са невъзможни злоупотребите? Злоупотребите с лекарствата възмущават дълбоко и нас, защото лишават именно нас от възможността да се възползваме от този жест от страна на държавата! Но разбира се, докато Касата предоставя този прекрасен шанс за измами, измамите ще продължат  :twisted:
*
« Отговор #306 -: Октомври 14, 2006, 23:40:07 pm »
Просто са намерили начин да ни затворят устата до началото на 2007 г., а тогава и цените за Инвитро могат да се променят, и всичко може да стане, имайки предвид неяснотата която ще настъпи с  приема ни в ЕС.
« Отговор #307 -: Октомври 17, 2006, 16:48:04 pm »
Отново Ви напомняме, че лимитът на програма ин-витро е определен с решение на цитираното вече решение на Управителния съвет на НЗОК. На всяко тримесечие се прави финансов разчет на изразходваните средства и ако има възможност, отново с решение на УС на НЗОК, лимитът на програмата би могъл да се промени. Текстът "Приетите и постъпили документи в комисията в ЦУ на НЗОК няма да се връщат и ще се разгледат отново в началото на 2007 година, като направените изследвания ще са валидни и няма да е необходимо да се правят нови" ще се гласува на заседание на Управителния съвет на НЗОК, за което районните каси ще бъдат своевременно уведомени. Ако някой от кандидатствуващите за програма ин-витро желае да му бъдат върнати постъпилите документи в комисия ЦУ на НЗОК, следва да подаде молба чрез районната каса по местоживеене. Бюджетната година 2006 за НЗОК приключва месец декември. От този месец НЗОК започва да работи с бюджет 2007 г. и ще започне разглеждането на вече постъпилите документи, както и приемът на нови.
...................................................................................................

Това е отговор на въпроса ми :

Как ЗЗОЛ , могат СВОЕВРЕМЕННО да се запознават с пълния текст на решенията на УС? Парадокси , като този , да огласите януарско решение през октомври не е в услуга и на двете страни. Имам в предвид ,че след 7 месеца чакане стотици от нас разбраха ,че са извън лимита. И много моля , ПОСОЧЕТЕ НИ КЪДЕ ДА ПРОЧЕТЕМ ТЕКСТА НА ТОВА РЕШЕНИЕ- УС №РД-УС-04-14/09.01.2006Г!

............................................................................................

Аз ли нещо не мога да се изразявам правилно на български или отсреща има олигофрени??? :crazy:
*
« Отговор #308 -: Октомври 17, 2006, 19:11:04 pm »
Как ги измислят само им се чудя  :ask:
*
« Отговор #309 -: Октомври 17, 2006, 22:34:21 pm »
Или аз съм много тъпа, че нещо не схващам, или продължават да ни пращат за зелен хайвер:
Ето моят въпрос:
"Приетите и постъпили документи в комисията в ЦУ на НЗОК няма да се връщат и ще се разгледат отново в началото на 2007 година, като направените изследвания ще са валидни и няма да е необходимо да се правят нови. Това, което следва да направят лицата, които вече са подали документи, е да актуализират протоколите за изписване на медикаментите на основание актуализираната програма в сила от 01.09.2006 г. Всички лица, подали документи за програма ин-витро ще бъдат уведомени за това чрез районната здравноосигурителна каса." Във връзка с горецитираното имам два въпроса: 1.В какъв срок да очакваме уведомление от Районните каси за да актуализация на протоколите, която трябва да извършим и с какво време ще разполагаме затова? 2.Бихте ли уточнили кога в началото на 2007 г., ще бъдат преразгледани молбите ни? Кой месец?

Ето и техният отговор:
Уважаема г-жо, текстът "Приетите и пстъпили документи в комисията на ЦУ на НЗОК няма да се връщат и ще се разгледат отново в началото на 2007 г., като направените изследвания ще са валидни и няма да е необходимо да се правят нови" ще се гласува на заседание на Управителния съвет на НЗОК, за което РЗОК ще бъдат своевременно уведомени. Ако някой от кандидатстващите за програма ин-витро желае да му бъдат върнати постъпилите документи в комисията в ЦУ на НЗОК, следва да подаде молба чрез РЗОК по местоживеене. Бюджетната година 2006 за НЗОК приключва през декември. От този месец НЗОК започва да работи с бюджет 2007 г. и тогава ще започне разглеждането на вече постъпилите документи, както и приемът на нови.

На мен вместо отговор по - скоро ми звучи като : Елате да си вземете документите обратно.
Е, и да ги взема, в рамка ли ще ги сложа? :balk_160: :balk_161: :balk_155:
« Отговор #310 -: Октомври 20, 2006, 10:13:04 am »
Не знам ,доколко да вярваме , но вижте ,какво намерих на стр-та на касата:

Уважаема г-жо, във връзка с новата бюджетна година от 01.12.2006г. НЗОК ще започне прием на документи за програма ин-витро.
*
« Отговор #311 -: Октомври 20, 2006, 23:52:01 pm »
Защо не се отваря петицията?
« Отговор #312 -: Октомври 21, 2006, 16:21:00 pm »

Уважаема г-жо, във връзка с новата бюджетна година от 01.12.2006г. НЗОК ще започне прием на документи за програма ин-витро.

Ефирче, миличка... това е партенка... днес говорих точно за това с Док... няма такова нещо... Тази година ще гледат да дообработят молбите, които са приети и останали без отговор.... И за тях ще вземат авансово пари от бюджета за догодина  :?

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #313 -: Октомври 22, 2006, 18:06:44 pm »

и аз много време не мога да влезна в страницата на петицията..
мислех си, че проблемът е нещо с моят нет...но явно не е от него..
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
« Отговор #314 -: Октомври 22, 2006, 18:08:30 pm »

Ефирче, миличка... това е партенка... днес говорих точно за това с Док... няма такова нещо... Тази година ще гледат да дообработят молбите, които са приети и останали без отговор.... И за тях ще вземат авансово пари от бюджета за догодина  :?

и сега къде точно е истината ?
« Отговор #315 -: Октомври 23, 2006, 08:35:24 am »
някак си това, което миним казва звучи най-близко до вероятната истина...  8O
пак ни затвориха устата. пък аз така се порадвах два дни..
« Отговор #316 -: Октомври 23, 2006, 08:56:16 am »
Не би трябвало да може да взимат авансово от бюджета.
Ако го направят, то трябва да е регламентирано.
Освен това те приели ли са си бюджета за 2007?
Не мисля
« Отговор #317 -: Октомври 23, 2006, 08:57:05 am »

и аз много време не мога да влезна в страницата на петицията..
мислех си, че проблемът е нещо с моят нет...но явно не е от него..
Целият сайт с петициите не работи
« Отговор #318 -: Октомври 23, 2006, 10:34:25 am »
Не би трябвало да може да взимат авансово от бюджета.
Ако го направят, то трябва да е регламентирано.
Освен това те приели ли са си бюджета за 2007?
Не мисля

Диде, и мен това ме учуди как може да стане, при условие, че бюджета наистина не е приет, но странно е и другото изказване...
С две думи - в касата пак е пълен батак  :? :twisted:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #319 -: Октомври 23, 2006, 11:30:21 am »
 Момичета на мен мирише на доста гнила работата с приема от 01.12., в НЗОК явно е голяма бъркотия и това само показва, че там си прибират парички от нашите джобове. Тази програма е каца без дъно, на никой не се отчитат правят си каквото искат. Как ще ползват бюджета за 2007 като не е минал през Народното събрание.