0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Трихомони???
« -: Септември 19, 2006, 22:10:43 pm »
Изпаднала съм в ШОК!!! Няколко месеца лекувах кандида за която нямах никакви симптоми, а сега на поредния гинекологичен преглед се оказва че нямам гъбички, но в замяна на това отнякъде се пръкнаха трихомони. Няма никаква вероятност да съм ги хванала по полов път и тази диагноза ме хвърли в духовата музика.  8O Имам въпрос - достатъчно ли е преглед на вагинален секрет под микроскоп да даде със 100% сигурност трихомони??? Могат ли да бъдат сбъркани с нещо друго? Моля ви помагайте ако знаете нещо по въпроса, че вече съвсем ме направиха луда  :x
Re: Трихомони???
« Отговор #1 -: Септември 19, 2006, 22:58:27 pm »
Според мен няма смисъл да разсъждаваш дали е възможно да е грешка или не. Просто повтори изследването в друга лаборатория.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #2 -: Септември 19, 2006, 23:09:17 pm »
http://www.venerologia.ru/venerologia/trihomoniaz.htm
http://rozali.com/health.php?l=a&p=116
Цитат
Трихомоназата е сексуално трансмисивна паразитоза. Мъжете се инфектират само по полов път. В много редки случай при жените инфекцията може да се предаде от опаразитени тоалетни принадлежности, вани и др. При мъжете клинично заболяването протича най- често като хроничен уретрит с бедна симптоматика.

*
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 00:16:32 am »
Мъжете по принцип нямат симтоми на трихомони, гинеколози са ми казвали, че те по-скоро са носители на това заболяване. Но трихомони може да хванеш от къде ли не, от общи тоалетни, от хавлии и санитарни помещения, но най-вече по полов път и то от мъж, който няма симтоматика. Трихомоните се лекуват, но това не означава, че никога повече няма да се срещнеш  с тях. Аз имам приятелка, която беше убедена, че ще ги победи, но не успя, при все, че се лекуваха двамата с мъжа й непрестанно в продължение на години. На мен самата са ми казвали, че имам трихомони преди шест години, когато се оказах бременна, но тъй като беше нежелана бременост след аборта се лекувах по предписаните ми лекарства заедно с патньора ми и от тогава не е имало такава диагноза при всичките лекари, които съм посещавала.
Имам въпрос - достатъчно ли е преглед на вагинален секрет под микроскоп да даде със 100% сигурност трихомони???
Относно въпроса ти мисля, че е възможно това! На мен така ми го откриха. Смятам, че не е чак толкова притеснително това, лекувай го както ти предпише доктора и не се притеснявай!Успех! :)
*
« Отговор #4 -: Септември 20, 2006, 14:28:14 pm »
здравей!!! :)
моето мнение е да повториш изследването-дали ще смениш гинеколога,или лабораторията,или и двете решаваш ти,но...стават грешки повярвай ми,и ако и 2-рия път е (+) взимай мерки.мен също ме бяха направили луда заради такива гадини.
успех!!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 15:30:16 pm »
Според мен неможе да се объркат трихомоните с други паразити.
Те са доста особени- едноклетъчни камшичести животинки.
Може да се заразиш, както по полов, така и по безполов път.
Лекуват се и двамата партньори/М: през устата табл.  Ж: песари и през устата/
Не е толкова страшно, не се притеснявай. Просто трябва лечение, за да не стане по-сложно/ един хроничен уретрит напр./

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Ноември 15, 2006, 12:48:48 pm »
микомакс 150 (еднократно през устата)+гинопаверил 150(3 бр. глобули във влагалището)
Това за кандида, ама дали и Трихомоните се повлияват от това лечение?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2006, 13:38:57 pm »
 Ето едни хубави снимки  на  Trichomonas vaginalis

и още:
ТУК

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2006, 11:42:04 am »
Трихомоните вид гъбички ли са?
баси и тъпите въпроси задавам, ама ми се върти в главата, че май бяха някакъв вид гъби............? :oops:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2006, 11:55:35 am »
Не са гъби :D, а животни. Колкото и ужасно да звучи.
Това са едноклетъчни паразити, от нисшите камшичести животни.Имат 4 камшичета с помоща на които се придвижват. И точно по тях се разпознават лесно под микроскоп.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2006, 12:13:32 pm »
denis,
Да разбирам ли че не се повлияват от медикаментите за гъби?
И че за тях си трябва прием на антибиотик?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2006, 12:29:02 pm »
Лечението се определя от лекар. Немога да коментирам.
Може да се касае и за смесена инфекция, и зависи  колко патогенен е щама.
Проблема при TV -  въпреки че обитава долните отдели на гениталиите, тя може да се качи и по-нагоре- в тръбите - там умира но създава условия за възникване на възгодящо възпаление  от напр. придружаващата го бактериална флора.
 Trichomonas vaginalis
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 13:09:18 pm от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2006, 14:20:43 pm »
Оф, тези трихомони са много упорити.Прехвърлят се от единия на другия партньор.Трябва им упорито лечение и при двамата едновременно.По време на лечението се препоръчва половия акт да е с презерватив и така докато се разбере дали сте се излекували.Успех!
*

aaa23

« Отговор #13 -: Ноември 16, 2006, 21:05:49 pm »
Здравейте,

и аз лекувах трихомони и то доста дълго време защото са си упоритички но се лекуват.Аз пих на няколко курса флажил и фасижин( едното го пиех а другото го слагах на свещички-но не помня кое точно се пие и кое слага) накрая пих и аугментин защото се почвиха и стрептококи и всичко мина.Но минах през двама лекари и двамата ми изписваха тези две неща за трихомоните.