0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: Тест за бременност
« Отговор #20 -: Септември 30, 2006, 14:29:37 pm »
Ами да ти кажа честно, по-разумното е да изчакаш цикъл, два и тогава, защото шансът тази бременност също да бъде загубена беше огромен.
Ако искаш направи имунологични и генетични, за да си по-спокойна, че всичко е ок.
Успех нататък!
« Последна редакция: Септември 30, 2006, 14:31:26 pm от danidan »
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2006, 10:05:27 am »
Благодаря ти за съвета Дани! Аз не съм си и помисляла да забременявам отново толкова скоро. Точно порди тази причина се бях притеснила, че съм бременна отново. Слава богу, че всичко си беше наред. А колкото до изследванията, аз имам 9 годишен син и с него не съм имала никакви проблеми (и два аборта по желание). 9-та месеца ми минаха като един миг и нито веднъж не съм се почувствала зле.
Ако отново по-нататък се повтори проблема с missed тогава със сигурност ще се изследвам.
« Отговор #22 -: Октомври 02, 2006, 10:14:45 am »
И аз имам дете, изнасено без проблеми, но след това направих два миседа и се разбра, че имам проблеми с щитовидната, които са възникнали след раждането! Бременнсотите индуцират имонологични проблеми, така че бих те посъветвала да не отлагаш за след това!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #23 -: Октомври 03, 2006, 09:31:58 am »
Благодаря за съвета Малена! Явно ще се наложи да си правя изследвания, въпреки че нямам никакви оплаквания. А и съм чувала че почти всяка втора жена е преживяла по един спонтанен аборт. Надявам се, че просто е било малшанс, но знае ли човек? Ти имаше ли някакви симптоми освен двата мисседа? Ако можеш ми кажи какви изследвания да си направя и къде?
Благодаря ти предварително!
*
« Отговор #24 -: Октомври 03, 2006, 09:52:07 am »
nikitali за съжаление се случват такива неща. Аз мисля, че след първи аборт не е нужно да се правят някакви по - специални изследвания. Поне аз няма да правя. Имало да се случва ... :( Но всеки решава сам за себе си.

Бременнсотите индуцират имонологични проблеми, така че бих те посъветвала да не отлагаш за след това!

Вени, това ми стана интересно. Би ли ми обяснила за какво точно става въпрос, че не съм запозната изобщо.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #25 -: Октомври 09, 2006, 20:48:25 pm »
Мила на тестовете за бременност пише че до 8 седмици след аборт или раждане те все още отчитат бременност заради високите нива на хормоните. Късмет следващия път
« Отговор #26 -: Октомври 10, 2006, 10:05:46 am »
Мила, а ще ми кажеш ли точно на коя марка тест за бременност го пише това? Защото аз използвах няколко вида и на нито един не пишеше такова нещо. Даже се обаждах на вносителите на Home test и техния лекар ми каза, че максумум 20 дни може да ми дава + резултат след прекъсване на бременност. Също така 3-ма различни лекари твърдяха че е невъзможно да ми отчита + от старата бременност, а става въпрос за нова такава. Между другото вчера от любопитство си направих един изостанал тест и пак се появи втора бледа черта. Значи наистина отчита до 8 седмици! Само съжалявам, че не ми писа по-рано, за да си спестя напразните притеснения! Много ти благодаря за информацията!
И още нещо, фалшив + резултат може да се получи ако имаш зацапване (по думите на моя гинеколог). Незнам доколко това е истина?!
*
« Отговор #27 -: Октомври 10, 2006, 10:12:19 am »
И аза го открих този текс в упътването на Sure check, но късно.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #28 -: Октомври 12, 2006, 14:24:25 pm »
Танче, извинявай че те притеснявам, но понеже сме преживели същото горе-долу по едно и също време искам да те попитам нещо. След абразиото менструацията ти нормална ли е? Имаш ли зацапване извън нормалното кървене?
При мен след като ми дойде М и ми продължи обичайно дълго (5 дни) аз се успокоих, че всичко е наред. Но изглежда, че пак имам проблем. От 13 ден на цикъла получих същото проклето кафяво зацапване (което получих по време на бременността и заради което изгубих бебето и същото като миналия месец, заради което пуснах темата). Отидох на лекар (на 09.10) и след обстоен преглед ми изписа Утрогестан. Каза, че всичко след абразиото се е изчистило и не това е причината за зацапването. Освен това каза, че яйчници, тръби, валгалище и т.н. са ок. След започването на Утрогестана зацапването ми изчезна за 1-2 дни и сега пак се появи, даже е още по-силно! Днес ми е 20 ден от цикъла, а самият той е 25 дни.
Понеже знам, че си много по-запозната от мен по всички въпроси свързани с бременността искам да те помоля за съвет. Смяташ ли че това зацапване е притеснително и дали трябва да изчакам още с опитите за бебе? Аз смятах да ги подновя след края на Ноември (след 3 цикъла от абразиото).
*
« Отговор #29 -: Октомври 12, 2006, 16:13:00 pm »
Не, не беше нормална (за сега имам една менструация след аборта). Първо корема и гърдите изобщо не ме заболяха, а това не е характерно за мен. Второ менструацията беше много слаба, като количество кървен. Зацапване не съм имала, но съм чела че може да се появи.
Овулацията ми обаче стана страшно болезнена. Преди не я усещах.

Твоето зацапване за което говориш, на 13-ти ден, явно е около датата на овулацията. С гинеколога не обсъдихте ли тази възможност.
Зацапването на 20-ти ден от цикъла също може да е последствие от аборта. Хормоните ни са разбъркани и ще мине известно време докато влезнат в ритъм. Мисля, че съвсем скоро ще ти дойде.
Изчакай следващият цикъл, за да видим дали пак ще се появят зацапвания и ако стане така, пак на лекар.
Нека дойде края на ноември и пак ще си поговорим за опитите за бебе. За сега е рано да се каже, защото според мен хормоните ти (те и моите де) си правят каквото си искат.

Хей, не съм чак толкова запозната обаче. Дано и други момичета се включат.

« Отговор #30 -: Октомври 13, 2006, 09:42:05 am »
Здравей Танче, изглежда не съм се изразила достатъчно ясно, защото зацапване имам от 13 до 20 ден с прекъсване на 17 и 18 ден (след първия ден прием на Утрогестан). А овулацията ми според базалната температура (доколкото се справям с разчитането на графиката, де) е била на 11 ден от цикъла. Ако искаш може да ми погледнеш графиката и да си кажеш мнението.
А за това със запознатостта си много скромна, защото даже си модератор в един друг форум  :D
*
« Отговор #31 -: Октомври 13, 2006, 09:46:47 am »
Това, че съм модератор не значи че съм всезнаеща ;)

Дай линк да погледна графиката.
Още ли ти цапа? Това е странно, но пак казвам може да се дължи и на хормоните.
Утрогестана защо само ден два го пи? По преценка на лекаря ли и какви са основанията за тази схема?

« Отговор #32 -: Октомври 13, 2006, 09:52:26 am »
Танче, а в отговор на въпроса ти към Вени Вени, това ми стана интересно. Би ли ми обяснила за какво точно става въпрос, че не съм запозната изобщо. [/i] аз намерих следното:
Здравейте!
С някои от вас се познаваме от други форуми и знаете историята. За другите:
На 34 години съм и имам дъщеря на пет. Забременях с нея веднага и нямах никакви проблеми с бременността. Когато тя стана на 4, решихме да имаме второ. Пак забременях веднага, но в 10 седмица се оказа мисед. Бяхме шокирани, но ни увериха, че се случва и няма да се повтори. Едва изчаках да минат 4 месеца и пак пробвахме. Забременях, но вече имах едно наум и когато в края на 9-та седмица се почувствах небременна, веднага отидох на лекар. Е, беше се повторило! Сърчицето на бебето ми беше спряло!   
Направих всички изследвания за в случая и накрая се установи наличие на антитела МАТ, които по косвен начин активизират антифосфолипидни антитела, които пък спомагат за образуването на микротромбози. Така кръвоносните съдове, които снабдяват бебето с кислород, се запушват и то умира.
Сега съв на Селен, аспирин и Дуфастон и от другия месец пак ще пробваме.
Дано да стане този път - дъщеря ми непрекъснато ме пита кога ще си има братче!
« Отговор #33 -: Октомври 13, 2006, 10:00:01 am »
Това ми е линка: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1
Ако нещо не съм успяла да се справя, ника ми е същия.
А Утрогестана ще го пия докато ми дойде М (10 дни)
*
« Отговор #34 -: Октомври 13, 2006, 10:13:51 am »
Видях графиката и мисля, че за сега е добре, като изключим зацапването. И според мен овулацията е на 11-ти ден. Ще трябва да изчакаме, да минат 14 дена след овулацията и да видим дали ще ти дойде нормално.
Наистина е ненормално това толкова дълго зацапване. Дано всичко е наред. Ако до 4-5 дена не ти дойде, трябва май пак да посетиш лекар и пак да проверите матката!

« Отговор #35 -: Октомври 13, 2006, 10:35:27 am »
Благодаря ти много за бързите отговори!
Лек и успешен ден!
« Отговор #36 -: Октомври 13, 2006, 10:47:19 am »
Тначе, извинявай, но пак се сетих нещо.
Мислиш ли, че спада на температурата от 7-8 ден може да бъде още един фоликул?
Защото моята бременност беше с близнаци, но единият плод спря да се развива в 6 г.с. и след една седмица даже вече не се виждаше в плодния сак. Само размера на самия сак си нарастваше нормално, наравно с другия. Лекуващия ми лекар, както и няколко други лекари от болницата казаха, че трябва да се махне всичко, защото вероятността това нещо да се резорбира от организма и да остане да се развива само другия плод е минимална. Освен това имало голяма опасност да получа спонтанен аборт (в следствие нарастването на вече кухото яйце) в по-напреднала бременност и щяло да бъде опасно за мен.
И така от две бебета останах без нити едно!  :(
*
« Отговор #37 -: Октомври 13, 2006, 14:49:49 pm »
Не знам отоговора на този въпрос. Всичко е възможно. Но ти вече нали ходи на лекар, ако е имало втори фоликул, би трябвало да го е видял.

Много тъжно ми стана като прочетох историята ти :( За съжаление имало е да става :(

« Отговор #38 -: Октомври 13, 2006, 16:16:53 pm »
Аз бях на преглед на 17 ден от цикъла и той нищо не каза за фоликули.
А за мойта история - имало да става!
От сега нататък дано всичко да е наред!
Желая го и на теб и на всички останали във форума със цялото си сърце!!! :goodluck:
« Отговор #39 -: Октомври 17, 2006, 10:18:31 am »
Здрасти!

Здравейте!
С някои от вас се познаваме от други форуми и знаете историята. За другите:
На 34 години съм и имам дъщеря на пет. Забременях с нея веднага и нямах никакви проблеми с бременността. Когато тя стана на 4, решихме да имаме второ. Пак забременях веднага, но в 10 седмица се оказа мисед. Бяхме шокирани, но ни увериха, че се случва и няма да се повтори. Едва изчаках да минат 4 месеца и пак пробвахме. Забременях, но вече имах едно наум и когато в края на 9-та седмица се почувствах небременна, веднага отидох на лекар. Е, беше се повторило! Сърчицето на бебето ми беше спряло!
Направих всички изследвания за в случая и накрая се установи наличие на антитела МАТ, които по косвен начин активизират антифосфолипидни антитела, които пък спомагат за образуването на микротромбози. Така кръвоносните съдове, които снабдяват бебето с кислород, се запушват и то умира.
Сега съв на Селен, аспирин и Дуфастон и от другия месец пак ще пробваме.
Дано да стане този път - дъщеря ми непрекъснато ме пита кога ще си има братче!

Това е моята история! След втория път изследвах антифосфолипидни, генетични изследвания, токсоплазмоза, хламидии и хормони на щитовидната заедно със аниттела! съамо МАт бяха високи и в съчетание с с лека хипофункция на щитовидната се диагностицра Тероид на Хашимото!
След 7-8 цикъла успях да забременея и с прием на Елтироксин, селен и аспирин, както и с вливания на Имуноглобулин на три пъти зарди луко повишени антифосфолипидни, родих преди 6.5 месеца!
Изледвания можеш да направиш н Цибалаб, както разбрах наскоро, че вече ги правят и там, а генетичните в Майчин дом на 14 етаж!
Питай, ако има нещо! какво стана със зацапването?
Матей - 1.04.2006 г