0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за бременност
« Отговор #40 -: Октомври 17, 2006, 11:34:00 am »
Вени, благодаря ти за изчерпателния отговор!
Зацапването все още продължава и изглежда, че ще продължи в М. Днес ми е 25 ден от 25-дневен цикъл и все още го имам, въпреки приема на Утрогестан (2х1 на ден). Вероятно ще трябва да си изследвам прогестерона. На 7 ден от цикъла ли се правеше изследването?
*
« Отговор #41 -: Октомври 17, 2006, 13:36:15 pm »
Да, прогестерона се изследва на 7 ден, след доказана овулация. Но изчкай да мине още известно време. След аборта хормоните хич не са в ред.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #42 -: Октомври 17, 2006, 14:28:06 pm »
След 10 дневно зацапване М ми дойде, но е направо черна. И миналия цикъл беше такава, но аз го отдадох на хормонали промени вследствие на прекъсване на бременността.
Танче, ти имаше ли промени в цвета? Колко нормални цикъла имаш след абразиото? На мен този ми е втори и все още черна кръв. А да не би да е от Утрогестана? Защото аз и миналия месец приемах Утрогестан, но 3х1.
*
« Отговор #43 -: Октомври 17, 2006, 14:44:45 pm »
Един цикъл след абразиото имам. Кървенето беше значително по слабо, а цвета беше по светлочервен, не е бил черен. Днес или утре чакам втора менструация.
Смятам че все още не са ми в ред хормоните, защото този цикъл имах много болезнена овулация, което не е характерно за мен, а и първата ми менструация дойде без болки. Преди аборта умирах от болки в яйчниците в деня на менструацията.

Не мисля, че е от утрогестана цвета на кървенето ти.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #44 -: Октомври 17, 2006, 15:23:06 pm »
Благодаря за отговора, Танче!
А има ли вариант, въпреки неколкократните прегледи от гинеколог, да е останало нещо недоизчистено с абразиото? Според мен докторите трябваше да видят такова нещо, ако е имало в матката. Но вече незнам какво да си мисля!? Ако и следващия ми цикъл не е наред ще си пусна едни хормони.
*
« Отговор #45 -: Октомври 17, 2006, 15:34:34 pm »
И аз си помислих за този вариант, в смисъл д-рите да не са видели матката както трябва, но си замълчах. Все пак ти няколко пъти ходи на прегледи и никой нищо не ти каза. С ултразвук те гледаха нали? И колко пъти след абразиото?

« Отговор #46 -: Октомври 17, 2006, 16:18:47 pm »
Първи ме гледа един доста добър лекар от Маичин дом, завеждащ клиника е. Това беше при първото зацапване (18 септември - абразио 22.08). След това на 21.09 ме гледа личния гинеколог. Пак той ме гледа и на 09.10 и аз неколкократно попитах дали има нещо останало в матката. Отговора беше категорично не. Зацапването се дължи на хормонални смущения и ниско ниво на прогестерона. Но изследване на този хормон никога не ми е правено!
Същото твърдяха и в болницата, когато лежах там за задържане и пиех Утрогестан като за световно, но пак без никакво изследване!
« Отговор #47 -: Октомври 17, 2006, 16:26:37 pm »
Имах подобно зацапване след втория ми мисед, но то изчезна на 14 или 15 ден и явно е било хормонално!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #48 -: Октомври 17, 2006, 16:58:11 pm »
Благодаря за отговора Вени! Поне се поуспокоих, че може да не е от недоизчистена лигавица.