0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тест за бременност
« -: Септември 20, 2006, 14:10:13 pm »
Здравейте,
прочетох във форума че положителен тест за бременност може да се отчете и след аборт. Бихте ли могли да ми кажете след какъв период от време теста показва реалния резултат?
Конкретно моят случай е следният:
На 22.08.2006г. моята бременност в 8 седмица приключи с абразио заради missed abortion. На 17 и 18.09.2006г получих кафеникаво зацапване(по няколко капки), което ме накара да си направя тест за бременност(даже два)- положителни. Причина за притеснението ми бе, че със същите симптоми започна и предишната ми бременност. След това отидох на ултаразвук и не се видя нищо. Изчаках 3 дни и отново си направих тест на бременност тзи сутрин и отново е положителен.
Дали е възможно теста да отчита предишната бременност или става въпрос за нова?
Предварително много Ви благодаря за съдействието!
*
Re: Тест за бременност
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 14:16:20 pm »
здравей,ники!!! :)
незнам дали отчита предишната ти бременност,но се надява да отчита сегашна :babyflips: надявам се да продължиш bfp1:успех мила-ще чакаме резултати и горе главата каквото и да е!!!
*
« Отговор #2 -: Септември 20, 2006, 14:20:40 pm »
Само зацапване ли имаше? Колко дена кърви след абразиото?

Аз мисля, че цикъла непосредствено след абразио е почти невъзможно да се забременее. По мен си съдя, че в подобен случай липсва овулация. Абразиото ми беше на 20.08, кървях 12 дена и на 17.09 ми дойде пак. Менструацията е много слаба и липсват всички допълнителни екстри - като болки в гърдите и яйчниците.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 14:33:55 pm »
След абразиото кървях 3-4 дни, но слабо, защото пиех кръвоспиращи хапчета.
Моят лекар ме предупреди изрично много да внимавам, защото след раждане и аборт много лесно се забременявало оново "почти от въздуха". Аз уж внимавах, но още не е сигурно колко точно :D
А сега на 17-18.09 имах само съвсем леко зацапване.
*
« Отговор #4 -: Септември 20, 2006, 14:46:35 pm »
Изчакай още няколко дни, може и да ти дойде.

При бременност, е малко рано теста да отчете наличието на хормона, а и не е ли рано за ултразвуков преглед. Аз мисля че все още отчита предишната бременност. Не съм убедена! А сега и кръвен тест да направиш, не знам дали ще има ефект.
Менструацията ти дрябва да се появи от 20 до 40 дена след абразиото. Изчакай да минат тези 40 дена и тогава - тест и преглед пак.

Колко време ти казаха да се пазите? На мен 6 месеца.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 15:05:35 pm »
Оказа се, че наистина е рано за ултразвук, защото нищо не се вижда, но аз го направих по препоръка на лекаря, който ми направи абразиото.
Аз лежах при него в Майчин дом 3 седмици при предишната си бременност. Той ми препоръча да се пазя 3 месеца като през това време да започна да се подготвям с Утрогестан( след края на първия естествен цикъл, който така или иначе още не е дошъл).
Та аз му се обадих по телефона и му казах написаното по-горе. Той беше категоричен, че става въпрос за нова бременност и ми препоръча преглед, но самия той е в отпуск до средата на октомври и трябваше да отида при друг лекар.
Цялото това бързане за ранна диагностика е с оглед на предотвратяване на евентуално повторение на предишната бременност. За целта трябва още с установяване на бременността да ми се инжектира Прегнил и да пия Утрогестан до края на третия месец.
*
« Отговор #6 -: Септември 20, 2006, 15:13:21 pm »
Не знам какво да ти кажа. Явно ще се наложи, след няколко дни пак преглед. Дали все пак да не нашправиш и един кръвен тест?

« Отговор #7 -: Септември 20, 2006, 16:03:59 pm »
Стискам палци всичко да е наред - чела съм за момиче, което забременяло след абразио и съвсем успешно износило! Дано и при теб да е така!
Иначе на мен първия път ми казаха да чакам  месеца, а втория 5!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #8 -: Септември 20, 2006, 16:12:58 pm »
Балагодаря за пожеланието! Те и на мен ми казаха да се пазя и аз съм изпълнявала предписанието. Така че ако се окаже, че съм бременна ще е голяма изненада!
*
« Отговор #9 -: Септември 21, 2006, 09:21:54 am »
Да пишеш какво става, че цяла нощ съм те мислила!

« Отговор #10 -: Септември 21, 2006, 10:13:11 am »
Здравей Таня,
снощи отидох на преглед при друг гинеколог, който видя "нещо" - каза че може би е плоден сак, но не е сигурен на 100%. На такъв ранен етап било трудно да се хване със сигурност. Каза ми следващата седмица пак да отида на преглед и да започна да пия Утрогестан(та даже и да се окаже, че не съм берменна). Сега остава да изчакам няколко дни, перз които може и да си ми дойде цикъла. Просто нищо конкретно засега.
*
« Отговор #11 -: Септември 21, 2006, 10:29:07 am »
Почвай Утрогестана! Ако няма нищо и с него и без него пак ще ти дойде.

Стискам палци за хубаво развитие на нещата.

« Отговор #12 -: Септември 21, 2006, 10:40:19 am »
Незнам доколко е вярно, но съм чувала, че докато се пие Утрогестан  няма да ми дойде менструация. Затова се пиел само от 15 до 25 ден от цикъла. Не съм го пила, когато не съм бременна и незнам дали е така наистина.
Ти знаеш ли нещо по въпроса?
*
« Отговор #13 -: Септември 21, 2006, 10:53:08 am »
Ползвах Утрегестан вагинално, докато бях бременна - 3х2 на ден.

А в случиате когато няма бременност просто разсъждавам. Утрогестана е прогестерон, а той действа върху маточната лигавица, като я удебелява. Ако няма бременност, тази свръх удебелена лигавица ще започен да „пада” и мисля, че Утрогестана няма да я спре.

« Отговор #14 -: Септември 21, 2006, 12:04:56 pm »
Утрогестана може да забави няколко дни кървенето, но не и да го предотврати. Така че пий си утрогестана докато потвърдите бременност или докато ти дойде мензиса.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #15 -: Септември 21, 2006, 12:12:58 pm »
Благодаря Ви много за отговорите!
*
« Отговор #16 -: Септември 21, 2006, 14:39:40 pm »
Аz не искам да помрачавам радоста от евентуална нова бременност, но не трябва ли на самото упътване на теста да е написано, колко време след предиШна бременност се отчита фалШив положителен реzултат?
Аz имах подобна ситуация и смътно си спомням, че се споменаваха около 2 месеца, но не съм сигурна  :?.
И не е ли по-добре да се направят кръвни тестове в продължение на няколко дни, zа да се установи дали има нарастване на хормона?
« Отговор #17 -: Септември 21, 2006, 15:01:45 pm »
Таня, на тестовете за бременност, които аз си направих пише, че 2-3 дни след установяване на ранна бременност( преди закъснението на М) е добре да се повтори теста. Това било заради много ранните спонтанни аборти. След като повторих теста след 3 дни и пак беше + се обадих на фирмата вносител и ги попитах. Според техния лекар е невъзможно да ми отчита предишната бременност. На същото мнение са и лекаря направил ми абразиото и този при когото ходих снощи.
От друга страна лекаря, който ми направи първия ултразвук в понеделник каза, че всичко е възможно. Някъде в Интернет прочетох, че е възможно ЧХГ то да се нормализира до 4 седмици след бременност.
Кръвни изследвания не ми пусна лекаря снощи, защото каза че иска още веднъж да ме види на ултразвук и тогава.
И понеже мненията са противоречиви реших да пусна този въпрос.
А относно нова евентуална бременност съм доста притеснена с оглед нормалното и протичане! Твърде скоро след missed abortion.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #18 -: Септември 23, 2006, 15:48:41 pm »
Момичета, в БГМамма има такъв случай.
Сигурно се случва 1 на милион, но едно момиче там също направи missed и не беше изчакала цикъл, но беше бременна отново.
Има момиченце, живи и здрави са и двете.
Лекарите бяха шашнати, ние също, но явно всеки си има своя съдба. :wink:

Nikitali, дано и ти имаш успешна бременност и здраво бебе!
Късмет ти желая!
Иначе подкрепям мнението на Таня за кръвният тест, така ще си сигурна.
yahoo_17
« Отговор #19 -: Септември 25, 2006, 09:33:08 am »
Здравейте момичета!
Вчера сутринта ми дойде М. Един час след като си направих поредния тест за бременност и той пак беше положителен! Само дето половин час след като се появиха двете чертички целия започна да става на червени петна. Аз се усъмних, че нещо не е наред и така след още 30 мин. вече бях неразположена.
Благодаря Ви за подкрепата и Ви желая успешна седмица!