0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

лекарка ми отказа преглет?!?
« -: Септември 20, 2006, 17:41:15 pm »
Здравейте момичета.След половин година неуспешни опити решихме да идем на преглед.Е да ама лекарката реши,че няма да ме прегледа  :balk_161:.Ама даже и нормален преглед не поиска да ми направи.Е това на някой случвало ли се е? :balk_80:Аргумента и беше,че ми било още рано за прегледи и такива притеснения.Иначе се отнесе много внимателно и ни предписа витаминчета и много забавления :D. И се чудя сега да ходя ли на друг преглед или да си пия витамичетата и да се збавлявам? :balk_113: На някой друг случвало ли му се е да има такъв преглед като моя? :roll:                                                                                              Поздрави. :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: лекарка ми отказа преглед?!?
« Отговор #1 -: Септември 20, 2006, 17:53:31 pm »
Ти поиска ли да те прегледа?
Много често ми се е случвало да не ме преглеждат, когато отида с определена цел /напр. коментар по някое изследване/.
Винаги когато съм искала да ме прегледат - ме преглеждат.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: лекарка ми отказа преглет?!?
« Отговор #2 -: Септември 20, 2006, 17:59:36 pm »
Ах Денис,много си бърза.Разбира се че исках да ме прегледа.Ама тя вика няма смисал.Е аз какво да правя,на сила не мога да я накарам. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Септември 20, 2006, 18:05:58 pm »
Смени лекарката  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #4 -: Септември 20, 2006, 18:23:44 pm »
И на мен ми мина през ума. :D. Ще видим какво ще направим по вапроса. :D Благодаря ти за вниманието :bighug:
*
« Отговор #5 -: Септември 20, 2006, 18:42:05 pm »
Смени лекарката,а лекарката-да си смени професията!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #6 -: Септември 20, 2006, 20:27:57 pm »
Смени лекарка!!Поне един профилактичен преглед можеше да ти направи и ако скоро не си правила да ти пусне една цитонамаска! :D
« Отговор #7 -: Септември 20, 2006, 20:53:19 pm »
Ади,срам ме е да си призная ама не знам какво е цитонамаска :oops:. Правен ми е преглед в БГ преди 2 месеца,ама бях в цикал(така се случи).Казаха че всичко е на ред.Тук ми е малко трудно,защото не знам понятията на английски и доста трудно се оправям.Но определено мислия да посетя и друг лекар,който няма да има нищо против да ме прегледа :D Благодаря ти за отговора. Поздрави :bighug:
« Отговор #8 -: Септември 20, 2006, 23:57:14 pm »
« Последна редакция: Септември 21, 2006, 00:01:54 am от BLACK_ROSE »
*
« Отговор #9 -: Септември 21, 2006, 08:48:18 am »
Цитат на: iva ivanova
Тук ми е малко трудно,защото не знам понятията на английски и доста трудно се оправям.
Здравей, Ива! Цитонамазка на английски е PAP SMEAR. И pap test да кажеш, пак ще те разберат.  :D
« Отговор #10 -: Септември 21, 2006, 09:13:24 am »
Абе аджеба те не са ли длъжни там да й предложат сами цито. Тука като идеш на профилактичен преглед, поне това се прави, ако нямаш изследване в рамките на годината.Странна практика, да подсили самооздравителните сили с витамини, разбирам, но пристига при нея жена в полово активна възраст, целяща забременяване, не разбирам аз това бързо желание у тази лекарка да я отпрати. Апропо, моя приятелка живееше в Холандия и посетила гинеколог с оплаквания:  бяло течение, дразнене и т.н. Лекарят без изобщо да я погледне, камоли да я прегледа, взел да пише рецепта за противогъбично лекарство. Тя попитала, няма ли да проверите от какво е. Онзи я анатемосал с обяснение: "Че то няма от какво друго да е". Та не съм сигурна, дали нашата здравна система е най-зле работещата на света :?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #11 -: Септември 21, 2006, 09:43:16 am »
Мммда, и на мен ми се е случвало такова отношение, само че в Англия. Бях отишла на лекар, за да ми кажат защо ме боли ченето отляво :). Прие ме едно костюмирано докторче, което ми изчете набързо една лекция от какво може да е, начерта ми на едно хвърчащо листче някакви схемки на ченето, без да ме прегледа и накрая ми взе 80 паунда без да ми предпише и лекарства. Добре, че като се върнах в БГ веднага док ми направи рентгенова снимка и се разбра, че всъщност ме е болял зъб, извадиха ми го и сега всичко е ок.

...Та не съм сигурна, дали нашата здравна система е най-зле работещата на света :?
И аз така. :)
Нашите лекари са много добри специалисти, само да имаха хората нормални условия и апаратура както в другите страни.
« Отговор #12 -: Септември 21, 2006, 09:55:06 am »

Нашите лекари са много добри специалисти, само да имаха хората нормални условия и апаратура както в другите страни.

И желание да си свършат работата, също!!! Че аман от немарливост

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #13 -: Септември 21, 2006, 10:04:10 am »
Така е, Миники. Но като нямаш нужните условия (визирайки най-вече поликлиниките), като имаш някаква пародия на здравна каса, която те притиска отвсякъде, как после да си вършиш работата с желание. Не, че ги защитавам, знам че във всяко стадо си има и мърша, но като цяло си мисля, че имаме много добри лекари.
« Отговор #14 -: Септември 21, 2006, 10:29:10 am »
Много благодаря на всички,които са ми отговорили,много сте мили.Та тази въпросна лекарка ми надраска на едно листче схемата на прегледите и ни каза че само изследване на хормоните и лапароскопията ще ни струва около 3000$ 8O .Не знам в Бг как са цените ама определено се стреснахме.Така или иначе Февроари -Март се прибираме в Бг,май ще изчакаме до тогава с изследванията,все си мисля,че там цените са по нормални. :bighug:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #15 -: Септември 21, 2006, 10:32:07 am »
Ивче  :D ние говорихме по тоя въпрос. Ама мисля, че и другите мислят като мен. Макар и аз да не знаех до скоро за цитонамазката сега вече съм убедена, че на всеки 6 месеца трябва да се прави. Хора не навяскъде казват за нея. При положение, че имам две опреации и контакт почти непрестанен с лекари за репродуктивните си проблеми. До сега никои не ми е казал да си направя. Сама си я назначих.
« Отговор #16 -: Септември 22, 2006, 11:11:32 am »
Здравей Иве,

Мога да ти дам телефона на един лекар. Той е българин и работи в Бенони. Пиши ми, ако искаш да те свържа с него. Поздрави!!!
« Отговор #17 -: Септември 22, 2006, 13:42:41 pm »
Всяка уважаваща себе си жена преди да забременее трябва да направи следните изледвания:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #18 -: Септември 23, 2006, 03:14:07 am »
Здравей Иве!Чета и направо не мога да се побера в кожата си от такива пишман доктори.  :bonk:Ама не забравят да си поискат таксата че и нещо отгоре ако може.Аз също съм се сблъсквала с такива особи и при подобен отказ с твърд глас обяснявам че или ще си свършат задължението или бързо оведомявам здравната каса какви ги вършат-особенно опитите да откажат преглед и препращане към специалист при нужда.Може да звучи гадничко ама те са полагали Хипократова клетва а и това за касата доста ги стряска.Ако можеш изчакай връщането си в България за преглед и лечение. Прави са момичетата че имаме добри специалисти които с малко и калпава техника правят чудеса.А и нали знаеш всяко стадо си има такива пишман  "специалисти".Дано нещата са ОК и скоро не зарадваш с добри новини.Стискам палци и успех!  yahoo_17 :bighug:
Това,което не ме убива ме прави по силна!
« Отговор #19 -: Септември 23, 2006, 14:49:09 pm »
Много благодаря на всички,които са ми отговорили,много сте мили.Та тази въпросна лекарка ми надраска на едно листче схемата на прегледите и ни каза че само изследване на хормоните и лапароскопията ще ни струва около 3000$ 8O .Не знам в Бг как са цените ама определено се стреснахме.Така или иначе Февроари -Март се прибираме в Бг,май ще изчакаме до тогава с изследванията,все си мисля,че там цените са по нормални. :bighug:

А защо те праща на лапароскопия тази докторка, Ива? Даже не те е прегледала?? Хормоните в България ще ти излязат 100 лв., евентуално лапаро на частно - около 900 лв. Къде са 1000 кинта, къде 3000 долара. И като гледам колко внимание се обръща на пациента, се почувствах даже горда, че съм българка :).