0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Практически съвети
« Отговор #260 -: Май 16, 2009, 17:35:45 pm »
   Здравейте, момичета! Ние сме вписани в списъка на чакащите от 03.2009г. и до сега получаваме писма от регионалните дирекции,че сме вписани при тях, но още не сме получили всичките. Някой може ли да ми посочи откъде мога да намеря пълен списък с телефоните на всички регионални дирекции,че мисля да започвам да им звъня и да ги тормозя :balk_69: :balk_70:Пък и мисля,че ще е полезено да го има тук. Поздрави и успех на всички чакащи!
« Отговор #261 -: Май 18, 2009, 13:58:16 pm »
An-manisto ако желаеш мога да ти изпратя на лични моите препоръки като ориентир, само кажи.  :D
Стига да не те затруднявам.Мерси
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
« Отговор #262 -: Май 18, 2009, 18:36:46 pm »
An-manisto ако желаеш мога да ти изпратя на лични моите препоръки като ориентир, само кажи.  :D
Стига да не те затруднявам.Мерси
Изобщо, вече са при теб.  :D
« Отговор #263 -: Август 27, 2009, 15:47:13 pm »
Момичета имам един въпрос: Аз и мъжът ми се водим по регистрация на местоживеене в два различни райони, а живеем в трети. Как трябва да постъпя? Мога ли да подадем документите в службата по-мойта регистрация и има значение ,че живеем на съвсем друг адерес и община
*
« Отговор #264 -: Септември 03, 2009, 09:16:33 am »
Роси76, няма проблем. При нас случая е същия - по лична карта сме на различни адреси и живеем на трети адрес. Тъй като вчера ходихме до соц.служба и питахме казаха, че няма проблем - на посещение в дома ни ще дойде социален работник от  службата по местоживеене.
« Отговор #265 -: Септември 07, 2009, 13:47:37 pm »
Много благодаря за отговора.  :D
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #266 -: Март 22, 2010, 10:34:08 am »
Здравейте,

Най-накрая и ние ще си имаме детенце :D
Тя е толкова сладка, много любвеовилна, но и с характер - малко Козироче  :lol:
Милата тя, колко много е живяла в дома...но слава Богу се развива нормално (друго си е да си любимка на лелките :P) - само с килограмите трябва доста да наваксваме, че сме страшно злояди.

Нямаме търпение да си дойде у дома, дано да е по-скоро! Тя е без отказ и е вписана в регистъра по новия СК, надявам се да минем бързо и безпроблемно в съда  :crossfingers:

Искам сега да дам няколко съвета на чакащите. Тъй като доста се сближихме със социалнта от РДСП-то, тя ми сподели как са ни избрали. Значи първо, след година чакане, подадохме молба за промяна на изискванията ни в посока увеличаване на възрастта и ни се обадиха след по-малко от месец за детето. Социалната ми каза, че се гледа на такова разширяване много положително - показва силна мотивация и автоматично досието ни е било разгледано. Сега не навивам никой да вдига възрастта - всеки си решава сам, но има невероятни 2-годишни деца. Другото интересно е, че на самия съвет са определили няколко подходящи семейства за детето и  са избрали нас по снимките ни от копията на личните карти - били решили, че детето прилича на нас и това е било решаващото за крайното решение. Та, съвета ми е, който сега кандидатства или си променя изискаванията, е да изберете по една ваша чаровна снимка, да й направите 28 копия и да помолите социалните да я приложат към документите ви. И така :)

Успех!  :wink:
*
« Отговор #267 -: Март 23, 2010, 12:44:31 pm »
Поздравления за вас и дано по-бързо малкото сладурче се прибере при вас.
Интересно е това, което казваш за вписването в регистъра без отказ. На мен пък точно обратното ми беше казано. Защото е нова мярка, ще чакат 6 месеца от октомври, и чак след това ще вписват децата в регистъра. Даже разбрах, че и в дома в нашия град има деца без откази, но не ги вписват докато не изтече 6-месечния срок. Явно в различни РДСП-та различно тълкуват закона.
« Отговор #268 -: Март 24, 2010, 11:30:11 am »
Vivid, честито Маме! Много радостни мигове ви желая с малкото човече.
Относно предложението ти за снимките отново съм изумена колко различна е практиката в различните региони. Аз съм от Стара Загора, от 1,5 г. се радвам на една прекрасна девойка. Когато и ние бяхме в периода на проучване също предложих на социалния ни работник да приложим снимки - категорично отказа - забранено било  8O. Но, ако това е начин да напомняте за себе си, няма лошо, изпратете снимки. Късмет на всички чакащи, дано скоро дойдат щъркелите, пролет е все пак.  :bighug:
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #269 -: Март 24, 2010, 19:26:42 pm »
Благодаря момичета!  :lol: Нямам търпение да си я вземем у дома!

Явно наистина практиките са различни, но наиситина съветвам чакащите да пробват. Наиситина понякога се чудя как избират само по документи, трудна задача...

Tipin, относно писмата - не знам дали е 6 месеца или 3, защото на нашата БМ са й изпращани 3 пъти писма, но и трите са се връщали като неполучени, не е искала да ги отваря и шошката са я вписали в регистъра.

Късмет на всички чакащи  :D
« Отговор #270 -: Март 31, 2010, 14:39:18 pm »
... Когато и ние бяхме в периода на проучване също предложих на социалния ни работник да приложим снимки - категорично отказа - забранено било  8O...

На нас още на първото посещение в ЗК ни предложиха да занесем обща снимка. Занесох, харесаха я и сега ще нося останалите 27, така че явно както казват старите хора "във всеки край и обичай" -  може би наистина в различните ЗК социалните практикуват различно.
Обещах на Ganka:)
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #271 -: Март 31, 2010, 17:20:53 pm »
Обръщам се към вече осиновилите мамчета.
Моля, препоръчайте някой добър предиатър в София, ако може с опит с осиновени деца. Всички знаем, че си има особености в здравословното им състояние. Няма значение къде е кабинета на доктора или дали е с частен кабинет.

Благодаря предварително  :wink:
*
« Отговор #272 -: Март 31, 2010, 18:26:07 pm »
за педиатър - няма значение дали детето е осиновено или не
ако питаш психолог - това е друга работа и ми пиши на лични, да не правим реклама тук
В очакване ....
« Отговор #273 -: Април 01, 2010, 10:27:11 am »
Vivid, честита радост. Дано скоро си дойде при вас мъничето!

За педиатър - малките деца доста често боледуват, затова ще е по-удобно да избереш педиатър близо до вас или поне пътя до кабинета да не минава през най-страшните задръствания.

Детенцето трябва да си има и личен лекар, пък дали винаги ще ходите при него или при друг педиатър си е ваша работа.

Нашата лична лекарка е педиатър, д-р Радка Асенова в 14 ДКЦ в Иван Вазов. Тя е много мила жена, разбира се с децата, често ми дава много добри съвети, доволна съм. Не прибързва винаги да даде веднага антибиотик. Но е старата генерация лекари, сестрата, с която работи също, и НЕ следвам съветите им за захранване, защото все още препоръчват ранно захранване, сокчета на 2 месеца и т.н. неща, които съвременната медицина вече е отхвърлила. Предполагам, че твоето детенце вече е преминало този етап, но имай го предвид.

Иначе обикновено ходим при д-р Масларски във Вита, той много прилича по методите си на д-р Бърди, който пише тук в подфорума за педиатрични грижи. Явно много чете и е информиран за всичко съвременно в педиатрията, много добър специалист, благ човек, харесва деца и се разбира с тях. Но Вита е частна болница и поне педиатрите не работят с касата. Имам и няколко колежки, чиито деца са пациенти на д-р Беличева във Вита (фирмата ни има абонамент, затова са все там), и също са много доволни. Аз също съм ходила няколко пъти в нейната смяна, много добри впечатления имам.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #274 -: Април 01, 2010, 11:31:38 am »
Благодаря за препоръките marmotche !  :wink:
Прочетох доста добри отзиви и на други места за педиатрите във Вита, особено д-р Масларски, така че ще го имам в предвид. Фирмата на съпруга ми също бяха клиенти там по едно време и беше сравнително доволен!
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #275 -: Април 12, 2010, 16:05:46 pm »
Здравейте,

Имам един въпрос относно ползването на неплатен отпуск по чл.167а от КТ. Тъй като нашето детенце е над 2 години, искам да си взема неплатен отпуск 6 месеца да си я гледам в къщи. Четох, че трябва да заявя това свое желание пред работодателя 10 дена преди да започне да тече отпуската и че трябва да занеса акта за раждане на детето. Тъй като искам да си я гледам от първия ден вкъщи, това означава, че трябва да подам молбата до работодателя най-късно в деня на съдебното решение (10 работни дни до евентуалното ми излизане и точно 14 дневния срок (календарни) за обжалване на съдебното решение). Обаче към този период няма да разполагам с акта за раждане. Та въпроса ми е ако някой знае с какъв документ ще удостоверя възрастта на детето за да си взема неплатен отпуск от първия ден в къщи?
*
« Отговор #276 -: Април 13, 2010, 12:34:18 pm »
пусни молба, като в нея обясниш какъв е случая и кажеш, че ще приложиш акта когато го получиш готов
В очакване ....
*

Vivid

• *
  • 44
  • Шоооошиии yo-yo
« Отговор #277 -: Април 15, 2010, 13:28:09 pm »
Да, благодаря, ще го направя. Надявам се да се съгласят, че нашите ейчари са малко трудни.  :?
*
« Отговор #278 -: Април 20, 2010, 17:37:44 pm »
Здравейте, може би питането ми не е точно за тази тема, но не намерих друго подходящо място. Знаете ли как точно процедират на съветите при разглеждане на документи? Например има вписано детенце, срещу него трябва да се изберат подходящи кандидат-осиновители. И как точно става този избор.
Какво имам в предвид- обадих се на една РДСП, и оттам научих, че конкретно в нея моите документи никога не са били погледнати. Далеч съм от мисълта, че трябва да ми бъде предложено точно на мен дете, но все пак. Някак си като чух, че вече съм прескочена отдавна без изобщо да са ми погледнали досието, и няма и да го направят, те вече са били далече от моя номер и ми стана много мъчно. Поне веднъж да ми бяха отворили документите, може би нямаше да съм толкова отчаяна. Извинявайте, че звуча толкова песимистично, но ми е много тъжно.
« Отговор #279 -: Април 20, 2010, 18:31:22 pm »
Да предположим, че има детенце на 1.5 год, смесен произход.Но вие сте писали възраст до 1 год. Следващата двойка са посочили само бг произход, следващите конкретен пол, неотговарящ на пола на предлаганото дете. Соц. по принцип разглеждат докато стигнат до кандидати, които са посочили изисквания, в които точно това дете се вмества.
Как така не са ви погледнали досието?Нали имате входящ номер?Какви са изискванията ви?
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!