Vivid, честита радост. Дано скоро си дойде при вас мъничето!
За педиатър - малките деца доста често боледуват, затова ще е по-удобно да избереш педиатър близо до вас или поне пътя до кабинета да не минава през най-страшните задръствания.
Детенцето трябва да си има и личен лекар, пък дали винаги ще ходите при него или при друг педиатър си е ваша работа.
Нашата лична лекарка е педиатър, д-р Радка Асенова в 14 ДКЦ в Иван Вазов. Тя е много мила жена, разбира се с децата, често ми дава много добри съвети, доволна съм. Не прибързва винаги да даде веднага антибиотик. Но е старата генерация лекари, сестрата, с която работи също, и НЕ следвам съветите им за захранване, защото все още препоръчват ранно захранване, сокчета на 2 месеца и т.н. неща, които съвременната медицина вече е отхвърлила. Предполагам, че твоето детенце вече е преминало този етап, но имай го предвид.
Иначе обикновено ходим при д-р Масларски във Вита, той много прилича по методите си на д-р Бърди, който пише тук в подфорума за педиатрични грижи. Явно много чете и е информиран за всичко съвременно в педиатрията, много добър специалист, благ човек, харесва деца и се разбира с тях. Но Вита е частна болница и поне педиатрите не работят с касата. Имам и няколко колежки, чиито деца са пациенти на д-р Беличева във Вита (фирмата ни има абонамент, затова са все там), и също са много доволни. Аз също съм ходила няколко пъти в нейната смяна, много добри впечатления имам.