От всичко, което съм изчела за миомите стигам до извода, че те въобще не могат да бъдат прогнозирани. Например една миома от 5-6 см при една жена може да пречи, при друга не, при една жена може да води до кръвоизливи, при друга не, при една жена може да расте, при друга с години да стои на едни размери. Също така смятам, че повечето миоми растат от стимулациите при инвитро процедурите. И вероятно Мерилин теб точно за това твоята лекарка иска да те консултира с доц.Щерев - за да се уточни стимулацията и най-вероятно тя ще бъде максимално слаба. Понеже и на мен ми предстои инвитро - и на мен ми казаха, че моята стимулация ще е лека.
Моята предишна миома (която достигна до размер 7-8 см), която беше от външната страна на матката такива проблеми ми създаде - че просто ми скъси живота с доста години сигурно. А познавам жени с много по-големи миоми, почти на същото място, които нямаха такива проблеми. Всеки случай е индивидуален и затова и подхода трябва да е такъв.
Но да се оперират външни миоми от по 1-2 см вероятно е излишно.
Между другото и аз пия гел от Алое вера на Forever Living от 3 месеца. Но по-скоро смятам този продукт, че служи за общо укрепване, изчистване и тонизиране на организма. Миомата не намаля. Но не е и нарастнала.