0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
IVM- Инвитро матурация !
« -: Септември 30, 2006, 13:00:42 pm »
Здравейте момичета както личи от заглавието ще се интересувам от този начин на оплождане инвитро. Всъщност това е моят начин да си имам детенце ( евентуално ). Съвсем прясна прясна вчера ми сервираха новината, че нямам никакъв друг шанс за зачеване. Д-р Владимиров, които повечето от вас добре познават предложи инвитро матурация като изтъкна плюсовете и минусите на процедурата. Искам да попитам първо  8) приемате ли още един член, които да пише и да се интересува от инфото във вашия под-форум  :), и второ ако някои е пробвал тази процедура ще се радвам да сподели опита , страховете и надеждите си с мен :). Аз нали си нямам избор, така че най-верояртно като за начало ще го пробваме , но допълнителна информация няма да ми е излишна. А ако има успели вече ще се радвам да го чуя.Прегръдки от мен.
« Последна редакция: Октомври 02, 2006, 18:01:49 pm от naha »
Re: IVF- Инвитро матурация !
« Отговор #1 -: Септември 30, 2006, 22:33:34 pm »
наха, успех ти желая от сега, макар че не мога да ти бъда полезна... засега. Стана ми любопитно, обаче, защо точно матурацията да е твоят шанс, а не стимулазията, за която всички знаем? И аз задавам лаишки въпрос, но нали сме тук, за да си обясняваме..
« Отговор #2 -: Септември 30, 2006, 22:51:18 pm »
Нахи, успех мила!!! Аз обаче съм сигурна, че докато подготвяш матурацията, бебенце ще стане по естествен начин!!! :bighug: :bighug: :bighug:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2006, 10:45:02 am »
Naha, кое налага при теб ин витро мартурацията, а дори и ин витрото?
Много късмет ти пожелавам, миличка!
*
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2006, 12:42:58 pm »
Здравей, Наха! Аз правих матурация през Май, но беше неуспешна. Всичко мина много добре, имахме 5 яйцеклетки, три се оплодина и ми върнаха 2. Екипа там е много приятен. Мисля, 4е можеш да им си довериш. След неуспеха аз бях решила да опитам класическото Инвитро, защото там процента на успеваемост е по-висок, но до там не се стигна, понеже междувременно забременях. Желая ти много късмет и УСПЕХ! Опитай се да бъдеш спокойна и мисли позитивно, това е много важно! Бебчето ще стане!!! Сигурна съм!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2006, 19:20:16 pm »
Успех Наха!От все сърце ти пожелавам да стане чудо и скоро да се ппохвалиш с най-прекрасна новина! :bighug:
*
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2006, 08:39:07 am »
Наха, и аз не съм наясно с матурацията, но ще стискам палци здраво! :bighug:
*

kpo

• **
  • 92
  • кога ако не СЕГА!
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2006, 09:29:08 am »
Стискам ти палци :crossfingers: и вярвам в твоя успех, Наха!!!
Човек, който е толкова борбен и силен като теб, винаги успява !
Целувам те
*
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2006, 10:21:09 am »
Наха,успех и от мен  :D Не съм запозната с процедурата,но нека твоята е с положителен резултат preggo ,че да повлечеш крак и да помагаш на тези след теб :D.Силно ти стискам палци
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #9 -: Октомври 02, 2006, 13:46:09 pm »
Здравей Наха  ! Успех в начинаннието  - и нас ни насочиха към  матурацията , макар , че първо минахме през 2 класически иксита - за жалост неуспешни. Каква причина изтъкна д-р Владимиров - това да е единствения изход? Ако искаш пиши на личния. 
*

naha

• 1474
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2006, 17:53:24 pm »
Здравейте мили момичета. Благодаря ви за думите и отговорите. На кратко ще кажа, че въпреки лапарото направено ми тази година нещатат се влошават при мен. Според Владимиров много от старите проблеми са се завърнали като срастванията, които хич не бяха малко. Казах му за това, че за 8 месеца имам само едно регистриране на спукване на фоликул, и според него това се дължи на хронично възпаление в яйчниците на, което те реагират като задебеляват обвивката си и така на техен език си го каза ЛУФ. Попитах го защо не мога да пукам с прегнил тои отвърна, че прегнила действа на хормонална основа, а в моя случай не става дума за такъв проблем. Предложи ми матурация защото било подходяща процедура за млади момичета ( по щадяща демек заради малката стимулация ). Като минус изтъкна само това, че се пунктират по-малко яйцеклетки, но ако имаме късмет ще изкараме максималния брои. Просто момичета тои не предложи нищо друго. Докато четеше епикризите от коремната и лапарото въртеше глава обезнадеждаващо и така. Попита ме даже дали Филипов не ме е насочил директно за инвитро след лапарото.... Аз си бях подготвена и не приех тежко новината. А инъче Бобка защо при нормалната процедура да е по-голям шанса заради повечето яйцеклетки ли ??? Инъче като се стигне до трансфера и след него пак си е еднакъв нали, Божа работа демек. Колко ти излезна матурацията? А, и ти при Владимиров ли го прави?
Мисля че дадох малко или много отговор на другите. Има още неща, които ще ме притесняват и интересуват ако мога да разчитам на вас ще бъда безкрайно благодарна. НДК вас защо ви насочват към матурация след икси според мен няма логика. Ако те интересува нещо питай. Пак благодаря на другите. Прегръщам ви всичките.
П.С. А, инъче трябваше да е кратък постинг  :lol: 8) Извинявам се за словоизлиянието.
*

naha

• 1474
Re: IVM- Инвитро матурация !
« Отговор #11 -: Октомври 02, 2006, 18:10:59 pm »
Ейй Бобка забравих да ти чиститя. Браво мила въпреки неуспеха важното е че сте спостигнали така желаното бебенце. А исках и да те попитам при тебе какво е наложило матурацията?
Сигнус мила надявам се моето чудо да се случи и вярвам, че ако стане от първия път това ще да е чудото :D ПОсле ще вземам съвети от теб как се справя човек с близнаци  8). Много искам, (с малко риск да стана лакома хехехех) да са две.  :lol: :D
*

NDK

• *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
« Отговор #12 -: Октомври 03, 2006, 08:54:24 am »
Здравей Наха - писах ти на личния  - с две думи нисък ЛХ.
« Отговор #13 -: Октомври 03, 2006, 15:07:44 pm »
Наха, аз пак не разбрах защо всъщност класическото ин-витро не е подходящо за теб? Нали яйцеклетките се пунктират, какво като не се пукат? Или яйчниците няма да реагират добре на стимулация, това ли е притеснението?

Успех!!
Благодаря ти, Бени!

*

naha

• 1474
« Отговор #14 -: Октомври 04, 2006, 10:25:26 am »
Фреши не знам как ще реагират , но Владимиров каза, че е за предпочитане за млади момичета като първоначална опция да се пробва това. А и, за да се избегне свръхстимулацията. Също моите са поликистозни, а матурацията е подходяща именно за жени с такива яйчници. Ще пробваме това ако не веднага класическото. И така.
*

naha

• 1474
« Отговор #15 -: Октомври 04, 2006, 11:24:02 am »
А исках и да питам някои дали знае да се поема от касата матурацията? Или само класическите методи??
Всъщност как е сайта на нзок да ги ( цензура ) 8) :lol: направо там да тършувам.
*
« Отговор #16 -: Октомври 04, 2006, 12:30:03 pm »
*

naha

• 1474
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2006, 14:45:53 pm »
Благодаря ти Тео ! :D Я кажи подробно какво стана на прегледа сега при док?
*
« Отговор #18 -: Октомври 04, 2006, 14:50:51 pm »
Добрта новина е че този път нямам задържан фоликул :D,от което се претеснявах.И сега ще пробваме още една инсеминация,но този път стимулирана.А пък ако не стане ще минаваме на тежката артилерия.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #19 -: Октомври 04, 2006, 22:27:54 pm »
Нахитка! :sunshine: мое!
Няма думи,няма пожелания!
Има реалности,които се случват на смелите!
 :balk_21:Ти ще бъдеш прекрасна МАЙКА!
Скоро,много по-скоро,отколкото си предполагала!
С теб съм,винаги и във всичко! yahoo_17

:grouphug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)