0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ех, Фреши, бях почти сигурна, че този път ще успееш.Даже му викам днеска на мъжа ми: "Една мацка от форума ми се губи нещо- сигурно е за добро".
Радвам се обаче, че си доволна от протичането на процедурата.Явно това е твоя начин и всичко е въпрос на време. :kiss:
Фрешкооо, следя тука из форума и все си повтарям, че липсата на новини е добри новини... жалко, че не стана, но хубавото е, че все пак извлече някаква (полезна и все пак положителна) информация от този опит. Така поне се откриват посоките, в които да се търси проблем.
Стискам палци - в крайна сметка нещата ще станат, нали  сме си такива - не тъпи, но пък за сметка на това доста упорити.  :D
Поздрави и целувки!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Фреши, не само, че зареждат с оптимизъм думите ти, а и подтикват към размисъл.
Къде прави икси на естествен?

Сима, аз преди около месец и нещо говорих лично с Александров от АГ-Варна за икси на естествен. Той беше категоричен: "Ако искаш, пробвай, но не тук, не при нас. Успеваемостта е ниска и не рискуваме с естествен."  :?

Как ми се иска да се пробвам на естествен, ама пусто като София е толкова далече от Варна...  :(
*
Фреши благодаря,че сподели опита си. Оптимизма ти е заразен :lol: желая ти успех следващия път! Мен отдавна ме вълнува икси на естествен цикъл,но както е споменала Ази във Варна отказват.Но,не пречи да се помисли за друга клиника :D
*
...но както е споменала Ази във Варна отказват...

Ей това не го разбирам и много се ядосвам. Нали сами си носим последствията - и един процент шанс да има, може да е точно нашия процент. Как така ще ми се отказва такава процедура, като сама си нося риска, че и си плащам?
Или се притесняват да не им развалим статистиката по успеваемост? Не е честно... :x
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
И аз не успях да се доредя до успех с инвитро на ест.цикъл. При мен снощи се видя чудесен фоликул 16мм, но много нисъл естрадиол тази сутрин, така че не стигнахме даже до пункция.  :(
*
Фреш това което разказваш за инвитро по естествен цикъл е много интересно (съжалявам за неупеха ти  :(). Не знам защо, но за лекарите факта, че се тъпчем с хормони е ОК, какво толкова, нали е важно бебето, да ама не, важни сме ние, за да можем като станем най-накрая майки да не сме някакви развалини, които да нямаме сили и нерви да си отгледаме като хората децата! Та, обратно на темата, имате ли представа къде в София може да се направи това?
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
Фреши, не мисля, 4е навсякъде в Европа арт процедурите на естествен цикъл се приемат. Ако искаш погледни ми темата в Арт в 4ужбина - във Франция и инсе отказват да правят на естествен  :D (това е отживелица, но вярно е, 4е преди са го практикували).
Фреш това което разказваш за инвитро по естествен цикъл е много интересно (съжалявам за неупеха ти  :(). Не знам защо, но за лекарите факта, че се тъпчем с хормони е ОК, какво толкова, нали е важно бебето, да ама не, важни сме ние, за да можем като станем най-накрая майки да не сме някакви развалини, които да нямаме сили и нерви да си отгледаме като хората децата! Та, обратно на темата, имате ли представа къде в София може да се направи това?

Roby, със сигурност д-р Стаменов прави ин витро на естествен цикъл.

Ин витрото на естествен цикъл може да бъде един доста дълг и емоционално съсипващ процес. Не е задължително всеки месец да имаш качествен фоликул и въобще овулация. Да не говорим, че може едничкото да не се оплоди и въобще да не се стигне до трансфер. Roby, не искам да съм негативна (защото и мен ме чака тази процедура, ако на 3-ти опит не станат нещата), но всеки метод си има плюсове и минуси и е хубаво да сме наясно кое сме склонни да понесем и кое не.
*
Та, обратно на темата, имате ли представа къде в София може да се направи това?

Прави се и в МЦРЗ  :D
Доста е рисковано наистина, но пък би могло да е и една приемлива алтернатива. Да, наистина зависи кой какво и колко е готов да понесе.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

но всеки метод си има плюсове и минуси и е хубаво да сме наясно кое сме склонни да понесем и кое не.

Именно!

Момичета, радвам се, че съм ви заразила с оптимизъм :lol: За процедурите - всеки да си слуша лекарят и да преценява плюсовете и минусите, наистина :lol:

Вярвам, няма майтап бе, организира се такова движение за реабилитация на процедурите на естествен цикъл. Аз пък исакм да попитам, ако в Скандинавските страни връщат само по един ембрион, какъв е смисълът от стимулация?

Това, че не всеки месец става работата трябва човек да си го осмисли и приеме много сериозно, преди да се захване с тази работа. Ама точно това е положително - подхождаш много по-спокойно. Не се навиваш много много. Аз предния месец преди този опит например отидох сутринта за пункция, а се оказа, че през нощта фоликулът се е спукал - ама какво - прибрах си се у дома си си правихме кекс по старомодному - пак е далавера, таймиран опит. Освен това, единственият ми разход беше за прегнила и кръвната картина, даже не ми взеха и един лев за УЗ-тата, които ми правиха. Е какво губя при това положение, като следващия месец може да опитвам пак, а и трупам още информация (че явно по естествен път няма намерение да стане, независимо от отлично таймирания секс :()
Момичета, да не излезе нещо, че навивам някого да пробва такава процедура. Аз си имам противопоказания за стимулация, добри показания за опитване на естествен, а и преживях наистина много тежко една прекратена стимулация - ходил си 20 дни всеки ден за инжекция и после и изследвания, дал си куп пари, навил си се яко, и изведнъж - канцелиране, много ми се стори гадно.
Просто споделям за информация, както и аз чета с интерес информация от други момичета за много процедури, които например не са за мен.

Приемам да съм заразителен пример, ама само след като забременея :lol:
Благодаря ти, Бени!

"Вярвам, няма майтап бе, организира се такова движение за реабилитация на процедурите на естествен цикъл. Аз пък исакм да попитам, ако в Скандинавските страни връщат само по един ембрион, какъв е смисълът от стимулация?"
Вярвам ти бе Фреши, то нали знаеш вси4ко е един ве4ен кръговрат.
Само да добавя, 4е смисъла е например да се премахне вероятностт "неспукване" на фоликул, тъй като инжекцията го провокира със сигурност; тоест разните "двойни инсета" няма нужда да се правят. Ина4е за секса си ни казаха да си го правим и в деня на инсето, и после - той все може да помогне :D
*
Здравейте, момичета!
Фреши, много съжалявам за неуспеха! Желая ти следващият път да е успешен!
Тази тема заинтригува и мен, аз също съм си мислила да започна по този начин ин-витро процедурите. Познавате ли някой с успешен изход от тези процедури /тъй като май се практикуват от скоро/; някой правил ли е такава процедура при д-р Стаменов и ако е възможно да сподели как е протекла, какви са цените при него и т.н.
Ин-витро на естествен цикъл означава ли, че непременно трябва да е на нестимулиран цикъл или може да се приложи лека стимулация, както при инсеминациите?
Не мога да си обясня откъде се получава разликата в цените на процедурите класическо ин-витро и такова на естествен цикъл?! :ask:
Благодаря за отговорите и късмет на всички!
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 00:04:51 am от didiA »
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Не мога да си обясня откъде се получава разликата в цените на процедурите класическо ин-витро и такова на естествен цикъл?! :ask:

Ами точно от цената, която плащаш за лекарствата за стимулация преди класическото ин витро :D.
Ин витро на естествен цикъл за това се казва така, защото няма стимулация. Дори и с лека стимулация да започнете, то за мен това пак си се превръща в класическо ин витро.
Но нека и Фрешчето се изкаже, като по-компетентна по въпроса :D.
Намерихме нашето синче.
ДидиА, аз правих при Стаменов. "Правих" не е точната дума, защото така и не стигнахме до процедура - цикълът беше отменен заради нисък естрадиол (иначе имаше чудесен фоликул, но явно некачествен). Стаменов е против биенето на прегнил при такава процедура, тъй като заради това много лесно се изтървал фоликула - пукал се преждевременно. Но предполагам че за всеки случай е индивидуално. И не е задължително "естественият" цикъл да е на 100% естествен - може ако се разберете да се приложи известна стимулация.

Като цена - разбрали сме се, че ако не се стигне въобще до пункция (както стана при мен), не се плаща нищо (освен 1-2 УЗИта и естрадиол). Ако се стигне до пункция, но поради негоден ембрион или липса на оплождане се отмени трансфера, се плаща около 200лв, което е цената на упойката. Ако се стигне и до трансфер, се плаща към 1200лв - цената на всичко.
*
Grizkata,това звучи доста добре.Поне за мен!Нямам финансова възможност за още IVF-класическо.А и след преживяното.Така мога да опитам поне 2-3 пъти!
*
Grizkata, много ти благодаря за изчерпателната информация! Стискам палци следващият ти опит да бъде успешен докрай!
Аз правих три неуспешни инсеминации и мисля, че е време да пристъпвам към ин-витро. Преди процедурата прави ли някакви изследвания - всички хормони на 3-ти ден от цикъла, микробиология или др.?
Peti_pati, мисълта ми беше за разликата в цената на самата процедура - 1200 лв. за ин-витро на естествен цикъл и почти двойно повече при класическо ин-витро. Не се ли използват същите среди и процедурата не продължава ли след пункцията по еднакъв начин?
И още един въпрос - каква упойка поставя докторът при пункцията - пълна, местна...?
Благодаря за отговорите и късмет!
« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 11:16:36 am от didiA »
*
След два дни ми предстои трето инсе и ако се окаже неуспешно вече не знам... Да пробваме още едно две инсета или направо да търся някой специалист във Варна да се навие за ин-витро на естествен, защото определено класическо не мога да си спонсорирам... :(
Ever tried? Ever failed? No matter! Try again. Fail again. Fail better!
ДидиА, благодаря за палците! 1200лв е цената на процедурата при Стаменов, независимо дали на ест.цикъл или стимулиран. Това е и логично, понеже наистина от пункцията нататък няма разлика в двата метода - средите за отглеждане на ембрионите са еднакви, методите на трансфер еднакви... Упойката при пункцията мисля, че и в двата случая е пълна.
А за изследванията - не знам дали докторът иска пълни изследвания преди начало на процедурата, но предполагам, че да. Аз си имах подготвени, тъй като септември се бяхме готвили за евентуален прием на документи от НЗОК, и не сме го обсъдили.
Успех и на теб!
*
Разликата в цената може би е заради броя на извадените яйчица, необходимото количество среди и материали за отглеждането им, т.н. Най-лесният начин е да питате докторите си  :P
Успех, милички!