0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

нелина

не знам как точно да си задам въпроса...
« -: Октомври 20, 2006, 20:16:26 pm »
не знам как да си задам въпроса, защото съм объркана, и нямам никаква представа вече какъв е проблема...
накратко, 4 години, нищо..
2 инсеминации, пак нищо
всички прегледи уж ок ...какво правено, какво пропуснато (май доста), всеки случай нищо...
последна реплика на доктора: последна инсеминация, после мислете за донор, евентуално инвитро ако имаме пари (не сме в бг).
спермограмата е в долните граници, но е в границите.
аз не съм изследвана за овулация, но инсеминациите бяха със супер-стимулация, от което освен че не забременях получих множество кисти и щях да се побъркам от болки, та вече изобщо не ми беше и до инсета, но ми предсоеше ново началото на номври.
ОБАЧЕ,
преди 4 дни ми закъсня, + тест за бременност, 2 пъти, вчера ходих и за кръв, така че предполагам че ще се потвърди (доктора да го види).
днес... ми дойде.
засега е слабо, но се усилва. като чета признаците, май си е кухо яйце.
...та сега седя и се чудя, дали през цялото време аз не съм си забременявала така с кухо яйце, и изобщо не съм разбирала за това... нямам генетични изследвания.
а и друг път съм имала цикъли като този, без болки,слаби в началото, после доста силни.
Това което най-ме чуди и се надявам някой да ми каже...
Кога обикновено се изхвърля това кухо яйце??
На последната инсеминация ми дойде само ч седмица след това, ЛФ уж ми е ок... И ми беше пак като сега, без болки,слабо бледо, после много силно... Дали не е било пак кухо яйце, 1 седмица след инсето?
Възможно ли е през цялото това време дето ме блъскаха с хормони да ми стимулират непроверената овулация аз да съм си правила кухи яйца?? ако това се окаже така, този доктор направо ми идва да го удуша... но в момента дори не мога да му се обадя щото е на работа чак след 5 часа, а аз ще се побъркам до тогава...
още един въпрос имам към вас, инвитрото може ли да разреши генетични проблеми като кухи яйца? в смисъл ако се окаже че съм права, дали инвитрото все още е опция, или такъв проблем не може да се заобиколи дори с инвитро?
благодаря ви,
и ме извинете за сопнатия тон... но съм бясна...  :(
желая на всички много късмет!!
*
Re: не знам как точно да си задам въпроса...
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2006, 20:40:50 pm »
Много въпроси. Ще ги обсъждаме и ще помагаме от утре. Попаднала си на правилното място-тук ще прочетеш за много опит, ще събереш нови идеи, ще си изясниш за себе си много неща. Като за начало-защо не се регистрираш, за да имаш повече предимства? И не че лЮбопитствам, но моля те кажи коя е тази държава, в която стимулират без да проверят овулацията? И ако може да кажеш какво точно сте изследвали. Ти сама проверявала ли си си овулацията с тестове и БТ? Можеш и до голяма степен да си помогнеш сама с набавяне на знания и следене на тялото. За позитивния тест и кървенето днес-съжалявам. Много жени забременяват и изобщо не знаят за това, защото с менструацията си изхвърлят всичко. Но утре ще го обсъждаме. Сега- лека нощ и горе главата, ще се справиш и ще бъдеш мама!
Мари
Alexandra
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2006, 21:33:44 pm »
Мари,
мерси за бързия отговор.
регистрирах се :)
а иначе за доуточнение... на въпросите.
аз съм в usa.
тестове за овулация съм си правила многократно. според мен имам овулация всеки месец. знам че при СПКЯ може да е положителен, и пак да няма. Единственият път досега (за който знам) в който имах кисти беше след стимулацията.
много се надявам да получа съвет от вас, защото определно имам чувстовото че не съм попаднала на най-добрите доктори. за съжаление не знам дали мога да си позволя други...
нямам точно представа какви изследвания са ми правени до сега, но мисля следващия път да настоявам да ми дадат копие от всичко направено. струва ми се че май нарочно тук не дават копие от изследването, за да не можеш да ги съдиш ако допуснат грешка.. (може и да се лъжа, в момента съм им кного ядосана  :x)
много ще се радвам ако ми помогнете със съвети и знания да се ориентирам накъде може да е проблема...
благодаря на всички
ще чакам мненията ви
лека нощ :)
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2006, 23:46:18 pm »
Skupa Nelina, az sum nova v tozi forum i niamam mnogo znanie v tazi posoka (edna ot prichinete che sum tuk  :D), no iskah da spodelia s vas istoriata na edna susedka - sled godini prazni opiti, dokotrite i biaha kazali che ima defectni iaza i nai veroiatno nikoga niama da stane - 4 mesetza po kusno beshe bremenna i sega ima hubavo momchentse...taka che ne se pritesniavai. Priordata si znae rabotata.  Ako moze da popitam: v koi stat si? Stiskam paltsi  :D
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2006, 00:53:22 am »
Здравей Нелина, :)
не мога да дам мнение за проблемите ти.
Относно лекарите в щатите, и информация за процедури и изследвания, може да влезеш във форум Опити за забременяване и АРТ в чужбина. Ако там е писало някое момиче от щатите, би могло да ти помогне със съвет; можеш да погледнеш също и във форума на бг-мама, там също пишат момичета от САЩ, много от тях "идват" (както казват те) от сайта на "Зачатие", и вероятно ще могат да ти дадат полезна информация. Успех!  :crossfingers: yahoo_17

« Отговор #5 -: Октомври 21, 2006, 01:40:34 am »
Здравей Нелина,аз живея в Канада и тук по същия начин не дават изследванията да ги видиш без специални писменни молби.На мен ми казаха, че вероятно ще влезна в критическата скоро и да пробваме с три последователни инсета плюс стимулация и после инвитро.Направихме едно инсе и нищо.Тъй като се осъмних, че не са ми направили всички нужни изследвания изисках досието си, чаках две седмици за него, платих и си го взех.В него невидях да са ми направили необходимите изследвания, даже и за кравната група.Та си мисля, че всичко това тук в северна Америка е голям бизнес и пари.
По-добре си изискай досието, ако има ниакакъв начин и търси друг лекар преди да предприемеш стъпка - инвитро.
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2006, 07:35:40 am »
момичета, много мерси за подкрепата,
и надждата...
аз знам че много отвас не знаят как стоят нещата в САЩ (аз също не знам съвсем...)
какда се боря със системата тук определено ми е много полезно... благодаря на Chantal специално...
но повече исках да попитам за кухо яйце, и колко е възможно да се повтаря при мен при такива обстоятелства.
ако модераторите решат,нека ми преместят темата... аз не мога заглавие да и сложа, пък камо ли да и намеря правилното място във форума :(
най- вече въпроса който ме вълнува...
аз като цяло се държа мъжки още, въпреки че ми отнема адски много енергия... (мъжки: не рева пред мъжа ми на всеки (-) резултат, само на всеки 2-ри)
но това което ме крепи е че може да мина през много безрезултатни опити, но винаги ми остава надеждата че ако нищо не се получи, просто трябва да събера парите за инвитро... знам че и това не е сигурно, но тава за мен е едно последно островче надажда да чувствам нещата под контрол... иначе просто ще се разпадна...
не искам да ви затормозявам със всичко през което минахме със мъжа ми... просто искам да знам имам ли я все още тази последна опция инвитрото,  поне хипотетично....
съжалявам, знам че поста ми сигурно е супер объркан, и нищо не се разбира...
нямам сили повече...
отивам да си доизхвърля остатъците от вчерашното ми бебе в кенефа...

защо????

не мога повече !!!!
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2006, 09:39:22 am »
Но как така трябва да си платиш за да си получиш досието с изследвания, за които си си платил вече чинно!!! Буквално съм възмутена :( :(.
Нелина, пожелавам ти всичко това скоро да остане зад гърба ти, всичко се забравя и прощава щом ти се усмихва едно малко слънчице с твоите черти на лицето. Успех!!!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2006, 11:03:57 am »
Ако си чела моите теми си разбала защо ти пиша и съчувствам :) Направиха ми абразио в 6 г.с. а резултата от хистологията -  кухо яйце./Така и до последно не можаха да видят хубаво дали е зародиш или само плоден сак на узи-то/.
Казаха ,че е нещо нормално случва се на много жени и е така наречения естествен подбор..т.е. когато нещо не е наред вместо да се развие увреден зародиш ,не се развива никакъв.С кухо яйце може да си бременна и 3 месеца и три дни..въпроса, е че ЧХГ , тестове за бременност и всичко си е като при нормална бременност освен ако нямаш силни контракции на матката, която да се опитва да го изхвърли сама.Аз имах болки само около датата на която трябваше да се появи редовният ми цикъл.
Спермогамата на мъжа ми е идеална. Аз съм здрава, без възпаления и хормонални нарушения...имам една идеална първа бременност и едно чудесно здраво дете и никой не разбра защо така е станало.Отговора просто беше "случва се"...
Ако се повтори пак тогава ни казаха да изследваме за генетични аномалии..но ти не си сигурна при теб изобщо дали се е случвало и колко пъти...
Най-важното е да не психиясваш на тази тема :) не че е лесно де ...просто се успокой и вземи да си изясняваш отговорите един по един :)
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2006, 11:27:12 am »
Нелина,пиши в кой щат си?
Имам приятелка която живее там и прави инвитро(за съжаление неуспешно)
А защо не си направите изследванията и опита за инвитро в България?
Хем ще си получиш изследванията ,хем ще разбереш какъв е проблема без молби и допълнителни заплащания.
Успех :D
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2006, 12:23:36 pm »
момичета,
имам нужда от вашата помощ...
всякакви съвети ще са ми адски полезни :)
iliyanas,Nemis05: в калифорния
ха-ха, тук залеза е толкова красив че всички мечти могат да се сбъднат :) да, ама не :) дори не съм поглеждала към залеза от 3 години... дразни ме дори :(
момичета, трябва ми вашата помощ.
имам съмнения отностно лекарите тук.
правят каквото застраховката ми покрива, а томай не е много (дори не знам какво е)
а аз трябва да разбера какво става с мен...  иначе те едва ли ще ,и помогнат.....
от както чета форума тук доктора си промени отношението де:) -направо го защраках :)
все пак все още се води по стандартите....
но мисля че днес усетих леко лично отношние :)
не знам дали  има смисъл да ви обяснявам как е тук...
но ето последователността,само за мнение:
аз: бременна съм за пръв път (10 год.) толкова дълго( 4 дни) !!
доктора:кръвен тест: (и аз съм там, положителен, всичко ок....)
аз му викам: докторе??
той: честито за + резултата..
аз: ама аз  сигурно вече го нямам,имам обилно кръвотечение в момента.... да взема да дойда на ултра-звук???
той: (3 часа следобед, петък)...: нееее,няма нужда...
върви пак на кръвен тест в понеделник, да видим там ли е  още или не...
аз: ами докторе, ако е ectopic pregnancy (извънматочна ???)
той: ако имаш непоносими болки се обади на 911....
... и така пича в момента си запива :)

а аз се побърквам от терзания какво става с мен...
« Последна редакция: Октомври 25, 2006, 04:15:10 am от нелина »
*
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2006, 13:43:18 pm »
  :bighug:  Нелина, по всичко личи, 4е си отчаяна... Не бива, не се травмирай сега, хубавото ти предстой. Аз живях в Чикаго 7 години, Американската система ми е позната, мнението ми е, 4е не си попаднала на точното място при точния екип! Сменяй клиниката, търси други доктори, това отношение, което си получила е... незнам как да го нарека... Но тези хора едва ли ще ти помогнат :balk_144:

*
« Отговор #12 -: Октомври 21, 2006, 23:43:24 pm »
Нелина, не мисли за "кухи яйца". Първо, ти не можеш просто ей така да си ги произвеждаш - това е хромозомна грешка образувала се при сливането на яйцеклетката и сперматозоида. Случва се, за съжаление, но рядко, вероятността да се повтори е нищожна. Обикновено организмът изхвърля това яйце като безпреспективна бременност, би трябвало обаче поне седмица - две след закъснението. Това което ме озадачава е вторият случай - пишеш, че седмица преди да ти дойде си прокървила. Да мислим, инсеминацията би трябвало да се направи в деня на овулацията, на 8-ия ден се извършва вгнездяването на оплодената яицеклетка в маточната лигавица, а излиза че точно тогава си прокървила?! Това е друг проблем, не е кухо яйце или др. хромозомна грешка... Със сигурност мога да ти кажа и аз да смениш клиниката - има нещо нечитаво! Трябват ти изследвания - може би имунологични, възможно е и хормонални. Как се чувстваше по време на последния цикъл на това иси? Настивала ли си? Поне едно микробиологично изследване преди исито не са ли ти правили? Не се измъчвай, опитай се да откриеш координати на други специалисти там, проучи ги предварително, и дерзай!
« Последна редакция: Октомври 22, 2006, 01:45:45 am от ognyana »
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2006, 00:36:45 am »
Здравей,нелина ! Звучиш наистина отчаяно и това е нормално впредвид обстоятелствата. :( Първо ,искам да ти кажа, че според мен вероятността да правиш "кухи яйца" постояннно ми звучи нереално. Не съм лекар,но от това което съм чела по форумите ми се струва,че има още какво да направите по въпроса преди да се отчайваш така. Разгледай хубаво кои изследвания сте направили и кои не. Правили ли сте някакви изследвания например за антиспермални тела ? А генетични,имунологични ?  8O Не е лошо да повторите и спермограмата .
Пишеш че имаш положителни тестове за бременност  8O А бременост няма в крайна сметка  8O Ако е сигурно ,че оплождане ИМА излиза,че имаш проблем със задържането .Незнам...има нещо "сбъркано".
момичета,искам (трябва ми) да ми помогнете с диагностика...
лекарите тук не ми правят диагностика... гледатда ме отритнат:((

Не очаквай диагнози от момичетата в сайта ,все пак не сме лекари. Сигурна съм ,че ти е много трудно и в момента всичко ти изглежда едва ли не безнадеждно ,но... многото историй тук със щастлив край доказват,че изход винаги има ! Събери си акъла и чети ! Тук ще намериш цялата информация ,която ти е нужна ! Останалото зависи от теб !
Желая ти успех !  :flower:
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #14 -: Октомври 22, 2006, 16:23:00 pm »
ОХ БОЖКЕЕ  8O и аз се втрещих като видях тези постинги. Наистина е много неприятно, това което ти се случва :?. Но мила аз не знам тук как може някои да постави диагноза. Ние все пак не сме лекари. Разбира се искаме да помогнем на всеки, и които с каквото може помага, но все пак предполагам ме разбираш какво искам да ти кажа. Във връзка с прокървяването седмица преди м-то ( ако не бъркам нещо ) има вероятност да е било имплантационно зацапване. А най-много ме втрещи това, че са те стимулирали без наблюдение това е подсъдно според мен, а и дълече не до там безопасно. Подкрепям мнението, че трябва да смениш клиника, лекари всичко и то по възможност по навреме. Дано положението да се е подобрило сега. Искай да ти се направи фоликуметрия. Просто ума ми не го побира, че в толкова развитата Америка не се е намерил някои, които да ти я направи. А за кухото яйце мисля, че се случва, както при много момичета се случва аборт в ранна бременност на пример, и съвсем не е задължително да се повтори ( ако разбира се и е доказано , че е такова) или да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проблем в ДНК-то. Успех и пиши как са нещата.
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2006, 03:11:27 am »
Zdravei Nelina, opredeleno tribva da si smenish doktora.  Tova e problem v tazi durzava - niakoi doctori sa v tozi business po greshni prichini, samo za parite.  Znam che e trudno po niakoga sus zdravnata zastrahovka, no opredeleno ne se vrustia v tozi doctorski office. Za suzalenia az sum v AZ i ne moga da te posochia drug doctor.  Ne gubi nadezda!  :goodluck:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2006, 10:29:22 am »
ОХ БОЖКЕЕ  8O и аз се втрещих като видях тези постинги. Наистина е много неприятно, това което ти се случва :?. Но мила аз не знам тук как може някои да постави диагноза. Ние все пак не сме лекари.
Нелина,отиди в друга клиника,обясни проблема  със"незадържането си".Нека ти пуснат изследвания.Изискай фоликулометрия 2-3 месеца.Пиши какво става с теб.Късмет! :bighug:
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2006, 03:57:33 am »
здравейте момичета.
благодаря ви страшно много за топлите думи и за разбирането...
направо не бях на себе си тези няколко дни след това което ми се случи...
не знам дали някога ме е боляло толкова друг път... усещането е просто размазващо...
Но почнах да се поуспокоявам вече... опитвам се да гледам напред, доколкото ми е възможно.
клиниката не мога да сменя, поне за сега.
направих си кръвен тест и се чух с доктора, вече доказано не съм бременна  :(
слава богу нямах никакви усложнения, не беше извънматочна и т.н.
беше си просто много ранен спонтанен аборт.
каква беше причината сигурно никога няма да разбера, но нищо... какво да се прави..
хубавото е че успях да си уговоря час с доктора края на другия месец... дано тогава направим някое по-смислено изследване, пък ако не поне да успея да си взема изследванията :)
и така... продължаваме напред ... отново.
не мога да ви опиша колко много ми даде разбирането което срещтнах от ваша страна. благодаря ви на всички!!

« Последна редакция: Октомври 25, 2006, 04:09:48 am от нелина »
*
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2006, 10:56:01 am »
Нелина, искрено ти пожелавам успех. Стискам палци! И пиши... :balk_602:
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2006, 11:09:51 am »
Нелина, :bighug:!Късмет и напред към ylinfant! :balk_21: