0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: донорство на яйцеклетки
« Отговор #40 -: Август 08, 2007, 14:59:47 pm »
Моми4ета, нека уто4ним нещо, има разлика м/у даряване и продаване на яйцеклетки, донорство озна4ава подаряване, не можах да намеря БГ тълковен ре4ник в нет-а, но намерих английски: Noun 1. donor - person who makes a gift of property
Бях писала преди каква е донорската политика за яйцеклетки в Англия- жената донор, дарява яйц., като взамяна полу4ава безплатен инвитро цикъл от клиниката, а не от жената, на която са дарени яйцеклетките.
Клиниката от своя страна пе4ели от това, 4е ще направи платено инвитро на жена, на която, ако не бяха дарени яйцеклетки- нямаше да се прави инвитро, т.е. щяха да имат с един клиент по-малко.
В този ред на мисли, според мен БГ клиниките нямат донорски програми, а покупко продажби на яйц., в което естествено няма нищо лошо, но нека не се нари4а донорство= даряване, а не продаване.
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #41 -: Август 08, 2007, 15:31:21 pm »

Бях писала преди каква е донорската политика за яйцеклетки в Англия- жената донор, дарява яйц., като взамяна полу4ава безплатен инвитро цикъл от клиниката, а не от жената, на която са дарени яйцеклетките.
Клиниката от своя страна пе4ели от това, 4е ще направи платено инвитро на жена, на която, ако не бяха дарени яйцеклетки- нямаше да се прави инвитро, т.е. щяха да имат с един клиент по-малко.

Не я разбрах тази логика. Жената даряваща яйцеклетки (в 99% от случаите) прави ин витро, защото и се налага. Дарява част от яйцеклетките, а с останалата част прави своята процедура. Основен мотив за това е финансов.
Жената реципиент няма стимулация, а само трансфер.
Ще ти кажа примерни цени. Трансфер 300 лв. Инвитро процедура 2000 лв.
Та моята логика е такава, ако клиниката поеме процедурата на донора, тя би струвала 2000 лв. А процедурата на реципиента 300 лв.
Може би в Англия нещата са регламентирани, но в България не са  :( В България помощ от държавата за такъв вид процедури няма.
Може й да ти се вижда грозно, но когато хората са в нужда, прибягват до такъв вид бартери (колко грозно звучи  :oops:).
Има разбира се и момичета, които наистина даряват яйцеклетки. Това обикновено се случва, когато жената отговаря добре на стимулация и извадят много яйцеклетки.

lb2f
*
« Отговор #42 -: Август 08, 2007, 15:50:19 pm »
Аз имам три неуспешни опита ИКСИ с донорски яйцеклетки.
С това не искам да обезсърчавам тези, на които предстои подобна процедура.
Само искам да отбележа, че според злощастния ми опит шансовете за успех при тези процедури също не са високи. Разбира се, всичко е индивидуално и не искам да генерализирам.
Аз правих два опита в клиника Якентро в Солун и за проблемите си с тях съм писала в отделна тема:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=9639.0
*
« Отговор #43 -: Август 08, 2007, 16:57:57 pm »
 jazzybaby в Англия нещата са наистина регламентирани, ако наистина, жената реципиент плаща само за трансфер, то тогава клиниката наистина би работила на загуба, давайки безплатно инвитро на донора. При вси4ки положения логиката ми, за пе4албите на клиниката, е грешна.
В Англия помощта не идва от държавата, а от клиниките, затова ми е още по странно.
При вси4ки положения според мен има и трябва да се прави разлика м/у даряване и бартерство / както го наре4е ти, смятам 4е зву4и по-добре от продаване :) /
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #44 -: Август 16, 2007, 11:11:49 am »
katina,здравей!И аз имам час за д-р Владимиров но на 4.октомври!Ако не те затруднява моля те да ми пишеш как е минало,че се притеснявам.Аз съм от Варна и също ми обясниха ,че съм за донорска яйцеклетка.Владимиров бил най-добрия за моя случай-ранен климакс!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #45 -: Август 19, 2007, 09:50:32 am »
Марилина попаднала си на точното място. Давай смело. :)
« Отговор #46 -: Август 20, 2007, 11:40:01 am »
Безкрайни благодарности за куража :bighug:
« Отговор #47 -: Октомври 16, 2007, 16:00:13 pm »
здравейте,аз толкова се залисах по болници и изследвания че не ми остана време да пиша.Очарована съм от д-р Владимиров и екип поне до този момент надявям се да съм попаднала на точното място.Казаха че имам голям шанс на успех,голям силно казано но все пак е някакъв.Казаха ми че донорството е само по права линия напримир сестра/късмет че имам такава/прегледите вече започнаха ,изследванията също .Оказа се спермограмата на моя мъж нещо не е много хубава и тя стана една ...Нестига че донорски яйцеклетки ,ами и сперма направо да се побъркаш вече съм на ръба на нервото изтощение а още нищо не е започнало .На 19 съм на преглед и после ще пиша :wink:
*
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2007, 16:05:55 pm »
Успех :crossfingers:
*
Re: донорски яйцеклетки
« Отговор #49 -: Ноември 28, 2007, 23:11:01 pm »
клиниката на щерев е фалшива от всякаде
*
« Отговор #50 -: Ноември 28, 2007, 23:13:20 pm »
клиниката на щерев е фалшива от всякаде

8O

Сали, поясни, ако обичаш, какво имаш предвид!
*
« Отговор #51 -: Ноември 28, 2007, 23:17:37 pm »
здравейте вече 3год си търся донорски яйцеклетки даже и тук писах писах също че поемам на донорката всички неини процедури за неиното инвитро или друго там
*
« Отговор #52 -: Ноември 28, 2007, 23:21:22 pm »
защото ме размотаваха 2год за донорка и ми предлагаха за всякакви суми да търсят донорка последната беше 10 хил
*
« Отговор #53 -: Ноември 28, 2007, 23:31:13 pm »
Ако разбирам правилно това, което си написала е некоректно и непрофесионално от страна на въпросната клиника.

Пожелавам ти много късмет и дано скоро имаш щастието да бъдеш майка.
« Отговор #54 -: Ноември 29, 2007, 11:17:10 am »
Тъй като всички нас все пак ни интересува и финансовата част, имате ли представа колко струват процедурите при д-р Владимиров (за "Надежда" знам, че не е твърде скъпо). Доклкото разбрах в Щеревата клиника е най-скъпо.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
« Отговор #55 -: Ноември 29, 2007, 21:29:12 pm »
да на щерев клиниката е най -скъпа но поне да ти свършат работа а те те размотават с разни иследвания който плащаш ли плащаш и накрая нищо не ходете там момичета там е една голема лъжа
« Отговор #56 -: Ноември 30, 2007, 09:58:58 am »
На мен при Владимиров ми казаха,че като поема разходите на донора плюс моите опита ще ми излезе най-много 6000лв. Ние замразихме и семенна течност/за всеки случай/ за 1 година и това струва 360лв. извън тези 6хил. Цената е ориентировъчна,тъй като не се знае донора от каква стимулация има нужда т.е.колко лекарства е необходимо да се купуват.
« Отговор #57 -: Ноември 30, 2007, 13:45:55 pm »
Марилина, нали посочената сума е, когато си поемаш всички разходи (без нищо да е отпуснато от касата), т.е. ти си плащаш твоите плюс тези разходи, които ще се направят на жената донор?
Аз направих запитване по е-мейла и ми отказаха да ме включат в програмата, заради голямата ми възраст ...!?!
Попитах при какви условия могат да ме включат в програма и на каква цена.
Дали пък не са ме разбрали правилно?
*
« Отговор #58 -: Ноември 30, 2007, 14:10:54 pm »
Марилина, нали посочената сума е, когато си поемаш всички разходи (без нищо да е отпуснато от касата), т.е. ти си плащаш твоите плюс тези разходи, които ще се направят на жената донор?
Аз направих запитване по е-мейла и ми отказаха да ме включат в програмата, заради голямата ми възраст ...!?!
Попитах при какви условия могат да ме включат в програма и на каква цена.
Дали пък не са ме разбрали правилно?

Да не би да са разбрали, че искаш да си донор, а не реципиент и затова така да са реагирали за възрастта?
« Отговор #59 -: Ноември 30, 2007, 16:07:32 pm »
Да не би да са разбрали, че искаш да си донор, а не реципиент и затова така да са реагирали за възрастта?

Напротив, задала съм си въпроса много конкретно, казах "искам да стана майка въпреки възрастта ми".