0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пункция без упойка
« -: Ноември 17, 2006, 20:38:20 pm »
Здравейте, момичета!
Някой правил ли е пункция на 1 фоликул без упойка? Болезнено ли е много или се изтрайва? Някакви болкоуспокояващи взехте ли предварително или в клиниката ви дадоха? Има ли опасност да се мръдне и да се усложни процедурата?
Предварително ви благодаря!
Re: Пункция без упойка
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2006, 12:36:37 pm »
Пункция задължително се право с упойка.

lb2f
*
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2006, 16:04:21 pm »
Защо, jazzibaby?
На мен докторът ми предложи този вариант.
Наистина, във форума не съм срещала някой да е писал, че е правил пункция без упойка, но тъй като става въпрос за 1 фоликул, докторът ме увери, че болката е колкото при 1 мускулна инжекция.
А ако предварително пия нещо обезболяващо или свещичка, предполагам, че ще се трае.
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2006, 17:11:04 pm »
Когато ми правиха пункция не ме хвана упойката и съм колабирала от болка... а не съм лигла. Този доктор да го надупчат него, щом му се вижда като мускулна инжекция  :x

lb2f
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2006, 18:14:33 pm »
На мен все още ми предстои това и нямам идея каква е болката.
От четенето тук обаче съм останала с впечатление, че се прави винаги с упойка.
Много ми е странно този лекар как прави сравнението с мускулната инжекция.
Я го питай другия път на него кога са му вадели яйцеклетките, че знае ;)
Успех, ДИДИ
Очакваме добри новинки от теб :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2006, 19:46:45 pm »
Когато ми правиха пункция не ме хвана упойката и съм колабирала от болка... а не съм лигла. Този доктор да го надупчат него, щом му се вижда като мускулна инжекция  :x

олелеле!! кой е тоя лекар?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2006, 20:58:09 pm »
Днес ми направиха пункция без упойка на един фоликул. Не бях пила предварително нищо обезболяващо. Манипулацията е съвсем кратка, болката е наистина като при мускулна инжекция. Малко унизително е забождането на свещичка в ануса непосредствено след това /защото я поставя сестрата и то доста дълбоко/. Болката се появи след десетина минути, когато си тръгнах и пътувах към дома си. Беше много силна,концентрирана точно на мястото,където е бил фоликула, /по-силна,отколкото при пункция на няколко фоликула с пълна упойка,каквато за съжаление съм преживявала/. Съветвам те да изпиеш няколко аолина и аналгина ПРЕДИ това. Ако го бях направила, щях да изпитам само дискомфорт.Но и всичко зависи от собствената ти граница на търпимост към болка. Ако става въпрос за повече от един фоликул, не бих го направила. Е, без упойка оживях и няколко часа след емоцията ти пиша това!  :lol:Успех, каквото и да е решението ти!
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2006, 21:10:45 pm »
Малко унизително е забождането на свещичка в ануса непосредствено след това /защото я поставя сестрата и то доста дълбоко/.
За какво е тази свещичка?  :? :(
Може ли да се мине и без това?
*
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2006, 21:57:07 pm »
Свещичката е с цел последващо обезболяване. Не знам дали може без нея , мен поне не ме попитаха преди това  :lol: , но пък определено имаше положителен ефект.
« Отговор #9 -: Ноември 19, 2006, 11:01:12 am »
Да разбирам ли, че ако пункцията е с упойка няма да ми слагат свещичка. Оффффф колкото повече наближава, толкова повече ме тресе страха от неизвестното :) Ако мога да си спестя срещата с тая свещичка много ще се радвам :)
« Отговор #10 -: Ноември 19, 2006, 11:10:00 am »
Розичке, при пункция с упойка не ти се налага да се "срещаш" с свещичка  :lol: Аз продължавам да твърдя, че пункция без упойка е нечовешко да се прави. Боли си и не виждам защо при наличие на толкова добри упойки трябва да се подлагаме на такова нещо.

lb2f
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2006, 11:21:55 am »
, jazzybaby  :lol:
Като ми се размине ще почерпя ;)
*
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2006, 11:30:34 am »
Ееее, хубава работа! От една свещичка ли се уплашихте! :D
Моята пункция беше с упойка, пунктираха 14 фоликула. Не ми сложиха след това свещичка, но доктора ми я предписа при силни болки, които се появиха на другия ден, защото бях с хиперстимулация. Не се притеснявайте, поставянето е лесно и бързо заради обратната перисталтика.
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2006, 12:38:54 pm »
Как пункция без упойка!Все едно операция без упойка!Та аз усещах болки на местата където са боцкали три дни след това.А представям си ако нямаше упойка.
Но сте прави-че всеки организам си има различен праг на поносимост на болката.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

« Отговор #14 -: Ноември 19, 2006, 16:11:21 pm »
Ееее, хубава работа! От една свещичка ли се уплашихте! :D
Galia, нали знаеш....на страха очите са големи 
А моите нарастват с всеки изминал ден
*
« Отговор #15 -: Ноември 19, 2006, 17:58:32 pm »
Права си, розичке! И аз много се бях спекла, особено преди пункцията. И да ви кажа, че няма страшно, едва ли ще ви успокоя. Всеки трябва да мине по пътя, за да разбере за какво става въпрос. Сега съм много по-спокойна, защото знам какво ми предстои и очаквам с радостно вълнение и  нетърпение януари.
« Последна редакция: Ноември 19, 2006, 18:00:42 pm от Galia »
*
« Отговор #16 -: Ноември 20, 2006, 01:11:48 am »
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички, които писаха и особено на Mi6om, че сподели с нас своите преживявания! Дано това бъде твоят късмет, Mi6om!
Мина и моята пункция днес, но ... с упойка. И без това вчера не бях нито яла, нито спала от страх, та решихме накрая да бъде с упойка. По принцип, имах много неприятни спомени от една упойка, поставена ми при абразио след спонтанен аборт, така че здраво се страхувах и от двата варианта - с/без упойка.
Днешното ми пребиваване в клиниката се оказа дори приятно, чувствах се обгрижена от целия екип, не усетих абсолютно никаква болка, много леко "заспах" и се "събудих", веднага ми донесоха кола, а после и кафе.
Колкото до свещичката - дори не съм могла да усетя, когато са я сложили.
Ех, за съжаление, резултатът бе отвратителен - празен фоликул!     
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 01:17:00 am от didiA »
*
« Отговор #17 -: Ноември 20, 2006, 08:21:11 am »
Много съжалявам Дидиа! Преди пет месеца преживях същото - пункция на три фоликула - и трите празни.Рухнах психически.Не можех да контактувам нормално с никого. По същото време най-добрата ми приятелка беше бременна в пети месец (успя с АРТ) и само като я погледнех започвах да плача.Криех се от съпруга ми, защото и на него не му е лесно.За мен това беше поредна пункция(дори не искам да уточнявам коя).Всяка жена преживява неуспеха по своему,а аз за съжаление съм от най-чувствителния тип.Дори не можех да си представя,че ще се подложа отново на същото-не говорех с близки,не влизах във форума,не споделях.В същото време колегите ми не спряха да подмятат,че който не е направил децата си по нормален начин не бива да полага усилия да ги прави с лекарска помощ, че децата порастват и накрая оставаш сам(цитирам доброжелателни думи)и още много подобни приказки.Не знам как издържах!Сега обаче събрах сили,хвърлих всичко лошо зад мен и направих пункция без упойка! :)Писах много,а същността на всичките ми думи може да се събере в едно изречение - не се отказвай!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #18 -: Ноември 20, 2006, 08:51:42 am »
Дидиа, съжалявам. А естрадиола изследваха ли ти преди пункцията?
*
« Отговор #19 -: Ноември 20, 2006, 08:59:41 am »
Аз на естрадиола не вярвам вече  :lol: При 1142 Е имах две некачествени и два празни  :(
Мишом, браво на тебе  :D
Диди, не се отчайвай, наистина отвратителен резултат, но и това се преживява, от личен опит знам  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin