0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
"Кое за какво е" е образно казано.Преди да направя втория си опит  бях чувала за някакви антитела ,попитах лекарите в клиниката дали мога да направя  някакви изследвания , превантивни мерки, за да минимизирам причините за следващ несупех.Отговориха ми,че няма такива изследвания.Но се оказва,че не е съвсем така,затова попитах за вашите мнения и информация,която би могла да ми бъде полезна.А иначе .... понякога ми се иска нищо да не зная,но  в такъв случаи едва ли щях да съм тук.Успех на всички :)
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Аз пък се чудя дали да не повторим генетичните,които ми се оказаха положителни,при Кременски.Не,че не вярвам на изследванията в Плевен,а просто така,за потвърждение.
*
В какъв смисъл положителни?
*

Danidan

• 1209
Ами имаме ето тези/Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хомозиготен носител по мутантен алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
/,освен всичките други уж дребни неща.
Ако някой може да ми даде някакви съвети или идеи в тази област,каквито и да са,няма да откажа.
 :lol:
*

Danidan

• 1209
Май няма никой тук с такива неща.
И все пак,щом ми дадоха надежда,ще се боря.
Мечтая за ден,в който ще ви кажа,че се е случило Чудото и при мен,защото имах силна вяра,точни диагнози и добри лекари.Да видим...успех,мацки! :wink:
*

denito20

Здравейте, аз имам следният проблем - след направени хормонални изследвания резултатите бяха, че имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро. Моля ви дайте ми съвет какви други изследвания е добре да си направя /дори и да реша за ин-витро/. Ако някоя се е сблъсквала с подобен проблем, ще бъда много благодарна да ми напише какво да се прави оттук нататък. Благодаря ви и на всички ви желая най-скоро да си имате прекрасни бебенца.
*
Здравей, Денито. Каква е стойността на FSH и на кой ден от цикъла е направено изследването?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: denito20
имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро.

КОЙ лекар ти го каза това нещо??
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denito20

Цитат на: missy
Здравей, Денито. Каква е стойността на FSH и на кой ден от цикъла е направено изследването?

стойността е 15,64 при референтни граници 3,5-12,5 - на 5-ти ден от цикъла
*

denito20

Цитат на: jam
имам повишени стойности на FSH и моят лекар каза, че при такива резултати единственият начин да си имаме бебе е Ин витро.

КОЙ лекар ти го каза това нещо??

Jam не ми е удобно да напиша името му - ако наистина се окаже че при завишени стойности на FSH единственият начин да си имаме бебче е ин витро - ще напиша името му. Моля те ако знаеш напиши ми какво да правя оттук-нататък или с кой лекар да се консултирам. Благодаря ти предварително
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
denito20, tova sum az.

*

Danidan

• 1209
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Цитат на: cygnus
Обещах, че след като излязат резултатите от Плевен - антифосфолипидни антитела, генетични изследвания свързани с антифосфолипидните антитела, хормони на щитовидната жлеза, ТАТ, МАТ ще ви пиша резултатите да ги коментираме.

Ето ги и резултатите:
Хуморален имунитет
IgG   1035   (800 – 1800 mg %)
IgA   202   (90 – 450 mg %)
IgM   98   (60 – 280 mg %)
C3 – комплемент   126   (91 – 156 mg %)
C4 - комплемент   46   (20 – 50 mg %)
C – реактивен протеин   (-) отр.   до 12 IU/l
Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.   До 12 IU/l
Анти-кардиолипин IgG  0.57 (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM  0.41 (N< 1.1)
Aнти-бета 2GP-I - IgG 6.7 (N<8.0)
Aнти-бета2GP-I - IgM 13.3 (+)(N<8.0)
Анти протромбин  7.4 U/ml  отрицателен
Хормонални изследвания на щитовидната жлеза
Тиреотропен хормон (TSH) 3.2 (0.25 – 5.0  мIU/ml)
FT4 0.8 (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела 0.63 (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела 0.51 (N<1.1)
Резултат от генетично изследване:
Фактор V Leiden:  Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
Интерпретация на резултата:  Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Бях в Плевен при доц. Конова, по нейна преценка изследвах:

Анти-кардиолипин IgG 0.29 (-)   (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM 0.7 (-)   (N< 1.1)
Aнти-Бета2GPI-IgG/IgA/IgM    (Cut off –     )
Тиреотропен хормон (TSH) 1.8 (0.25 – 5.0 IU/ml)
FT4 0.75 (0.8 – 2.0 ng/dl)
NK cells (CD3-CD56+) 10.9% (N<12%)

И генетични ми пуснаха, но още не са ми дали резултата.

Имам проблем с херпеси на устата, декември се украсих с 4 броя за Нова Година, тоя месец пак не пропусна... Чувала съм, че херпесите са свързани с имунната система. Та въпроса ми е какво е "хуморален имунитет", за какво дава информация това изследване. Ако трябва и него да го направя. Доц. Конова е в болнични и не искам да я притеснявам. Ще съм благодарна ако някой от вас е на ясно да ме посъветва.
*
Ами доколкото си спомням хуморалния имунитет е реакцията на организма срещу инфекции чрез изработване на антитела.

Значи д-р Конова е в болнични  :( ..а аз се чудя защо не отговаря..
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Jam не ми е удобно да напиша името му - ако наистина се окаже че при завишени стойности на FSH единственият начин да си имаме бебче е ин витро - ще напиша името му. Моля те ако знаеш напиши ми какво да правя оттук-нататък или с кой лекар да се консултирам. Благодаря ти предварително

Денито, виж сега какви са ми съображенията (без да съм наясно с целия случай и без да съм лекар, разбира се!)

1. по принцип, доказан ли е този трайно повишен FSH? под доказан разбирам поне 3 поредни цикъла да си изследвана и винаги на 3-4 ден от началото на цикъла да ти е повишен?
2. трайно повишеният ФСХ е признак за изчерпване на яйчниковия резерв. това не е типично състояние за жени на твоята възраст.
3. обикновено, изчерпването на яйчниковия резерв, освен с изследване на ФСХ, се допотвърждава и чрез ултразвукова оценка на яйчниците и броя на антралните фоликули на 2-3 ден от началото на цикъла. има и други методи, които да потвърдят евентуалното наличие на преждевременна пременопауза.
4. ако при теб има такова нещо - не знам колко ще помогне инвитро... защо? защото при инвитрото се прилага стимулация на яйчниците чрез допълнително вкарване на големи дози ФСХ в организма. а ако организмът ти вече произвежда високи дози ФСХ, то яйчниците е слабо вероятно да отговорят на тая стимулация.

затова ми се струва (пак казвам, без да съм наясно с конкретните обстоятелства по твоя случай), че вероятно лекарят, който ти е казал това, вероятно не е много добре запознат с тази материя.

съветвам те да отидеш за второ мнение при специалист по репродуктивна медицина в някоя от клиниките по стерилитет.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Jam, благодаря ти. Ето някои подробности около моята картина:

1. FSH-то ми е изследвано на 5-ия ден от цикъла и лекаря ми каза да си направя отново изследване на следващия цикъл между 3-4 ден.

2. Отново на 5-ия ден чрез ултразвук лекаря ме гледа и каза, че имам изчерпване на яйчниковия резерв и че яйчниците ми са като на 40-годишна жена и че единственият начин е Инвитро.

Моля те напиши ми какви други методи за изследване на яйчниковия резерв има и евентуално ако си доволна от някой доктор, при който мога да направя консултация.
Още веднъж много ти благодаря.

Цитат на: jam

затова ми се струва (пак казвам, без да съм наясно с конкретните обстоятелства по твоя случай), че вероятно лекарят, който ти е казал това, вероятно не е много добре запознат с тази материя.

съветвам те да отидеш за второ мнение при специалист по репродуктивна медицина в някоя от клиниките по стерилитет.

Може да е имал предвид ин витро с донорска яйцеклетка.
За второто мнение и аз мисля така.
*
Денито, мисля че някъде из лабораториите в София се прави изследването Inhibin B. Провери къде се прави. Това изследване дава ясна представа за състоянието на яйчниците. Защото наистина при високо ФСХ не може да се говори за инвитро.
Аз също заставам зад мнението на Джам за втора консултация със специалист по репродуктивна медицина
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
missy, много ти благодаря за отговора, непременно ще попитам за това изследване.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
в лабораторията на CIBALAB попитах и за съжаление там това изследване не го правят. Ако някой има информация за лаборатория, в която се прави такова изследване моля да сподели.