0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
Виж тук:
http://kandilarov.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=47&lang=bg
Инхибин - 45 лв. - не знам дали е същото

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Ultra, току-що им звъннах. Не го правят вече, жалко. Дори се наложи да им обърна внимание, че го имат вписано в ценоразписа. Четири пъти си повторих въпроса, да не стане грешка..  :(
*
Данидан,
и при мен резултатите от генетичните изследвания са подобни на твоите:
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел .
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1.
Докторката лаконично ми обясни, че тези изследвания се интерпретират във връзка с предразположения към тромбофилични състояния и общото заключение е, че няма изменение в генетичните фактори в тази връзка. С една дума - не е патология.
Ти предприе ли някакви допълнителни изследвания, ходи ли при д-р Кременски?
Ако някое от момичетата може да внесе повече яснота по въпроса, молим да се включи с мнение.
Благодаря предварително!
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Съжалявам,  didiA...
Ами още не съм, още се чудя дали да хода при друг...
Ти при кой генетик направи изследванията?
Ако искаш пиши ми на лични, за подробностите.
*
Danidan и DidiA, при мен се откриха подобни отклонения. Още не съм си видяла точните резултати от изследванията, но от разговора ми с лекарката по телефона и проучванията по Интернет, мисля че са точно тези. Ще потвърдя когато видя изследванията.
На мен ми обясниха горе-долу същото, че са генетични мутации, свързани с предразположение към тромбофилични състояния. Предписаха ми веднага да започна да пия малки дози аспирин и големи дози фолиева киселина (4мг) на ден.

Ето какво открих по въпроса:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=195&mode=&order=0&thold=0
http://www.bellaonline.com/articles/art24997.asp
http://ghr.nlm.nih.gov/gene=mthfr

Предстои ми среща със специалист в тази област, за да се уточним как ще се действа при бъдеща бременност.
На вас какво ви предписаха?
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
Здравей, Lila!
Ти къде направи своите изследвания и къде смяташ да се консултираш?
На мен генетиците не ми препоръчаха нищо; казаха, че не е патология и толкова. Консултирах се с имунолог, който ми препоръча да повторя изследванията след 6-8 седмици /тъй като имам доста отклонения при изследваните антитела/ и при потвърждение на резултатите - по 100 mg аспирин на ден преди АРТ и по време на евентуална бременност, както и да се обсъди вливане на имуновенин по схема. Аз и сега пия фолиева киселина - по 400 mcg /1 хапче/, но това което са ти назначили - 4 mg e 10 хапчета на ден?
Много ще се радвам, ако споделиш за резултатите от срещата си със специалист!
И късмет!
*
ДидиА, аз живея в Щатите и изследванията ги правих тук. За съжаление тук всичко отнема много време и само се надявам да мога да се срещна с въпросния специалист по скоро. Ако си бях в България, сигурно щях да отида при Конова (по впечатления от форума).
И аз много се зачудих за фолиевата и открих, че голямата доза я предписват когато има MTHFR мутация и е свързана с износването. Ако искаш погледни линковете, които съм дала. И при мен засега са повече въпросителните, но реших все пак да си пия фолиевата.
Аз също мисля, че е хубаво да се повторят изследванията след известно време. Обезателно ще пиша ако науча нещо повече.
Късмет и на теб!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

Danidan

• 1209
didia, още вчера ти писах съобщение, виж си пощата.Задължително се увеличава фолиевата на 4 мг.
Къде направи изследванията си?На мен ще ми назначават тепърва програма, но ще се консултирам пак с генетичката, за да получа подробно обяснение.
Иначе в форум"Дневници" със описала всичко, което знам дотук.А за фолиевата съм писала и в Лек от природата, темата е "Предозиране на фолиевата киселина".
А на вас правиха ли ви кардиотип или анализ на хромозомите на двамата партньори?
Една лекарка ме попита, а аз незнам...казаха ми, че е важно при генетични изменения и че ако ни е правен, щях да имам изследването на лист.  
Успех и на теб, Lila!
*
Здравейте, Lila и danidan!
Извинете за закъснението!
Много ви благодаря за информацията, която сте ми дали!!!
Доколкото разбрах, danidan, аз посетих същия генетик, но за резултатите от изследванията отговорът бе, че от гледна точка предразположенията към тромбофилични състояния няма изменение в генетичните фактори. За фолиева киселина не ми бе и споменато.
Аз, обаче /изхождайки от прочетеното и от това, че не може да се предозира/, реших да си самоназнача 4мг доза и тъй като не можах да намеря Неофолик форте, реших да изпия 5 бр. от приеманата досега 0,4мг Фолик. Ефектът беше зашеметяващ - само след минути се почувствах ужасно зле, виеше ми се свят, без малко да колабирам.
Дано този ефект да е бил от Фолик-а, но сега ме е страх да пробвам и с Неофолик форте.
Какво ви е мнението по въпроса?
Относно хромозомния анализ - да, направи ми и резултатът е :
"Цитегенетичен анализ, проведен върху 11 метафазни пластини от лимфоцитни култури:
- при съпругата - 46,ХХ
- при съпруга - 46,ХУ ,
съответни на пола, без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда".    
Лично ли ще се срещаш с генетика или по телефон/e-mail ще ти назначи лечение?
Много ще се радвам, ако ни държиш в течение как се развиват нещата при теб!
И късмет!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Цитат на: didiA

Аз, обаче /изхождайки от прочетеното и от това, че не може да се предозира/, реших да си самоназнача 4мг доза и тъй като не можах да намеря Неофолик форте, реших да изпия 5 бр. от приеманата досега 0,4мг Фолик. Ефектът беше зашеметяващ - само след минути се почувствах ужасно зле, виеше ми се свят, без малко да колабирам.
Дано този ефект да е бил от Фолик-а, но сега ме е страх да пробвам и с Неофолик форте.
Какво ви е мнението по въпроса?

мнението ни е, че си се предозирала точно 5 пъти! предписваната дневна доза е именно 0.4 мг, колкото е съдържала една таблетка Фолик. Също толкова съдържа и една таблетка Неофолик. пий по едно хапче - това е достатъчно!

Цитат на: didiA

Относно хромозомния анализ - да, направи ми и резултатът е :
"Цитегенетичен анализ, проведен върху 11 метафазни пластини от лимфоцитни култури:
- при съпругата - 46,ХХ
- при съпруга - 46,ХУ ,
съответни на пола, без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда".    

преведено на български, това означава, че генетично ти си жена, а съпругът ти генетично е мъж - тоест, нормални сте :) нищо повече....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Здравейте!
Фолиевата киселина от 4мг си я самоназначих, поради посочените по-горе резултати:
"Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза:
Хетерозиготен носител по мутантен алел .
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1."
Разбрах, че мутацията е израз на занижени нива на витамини В /???/, доста момичета пият по 4мг фол.киселина /т.е. 10 пъти по 0.4мг/ !?
А относно хромозомния анализ - на вас какво ви изследваха? Това "без данни за системни бройни и структурни аберации на хромозомите, отчетени на 400-500 бенда" не е ли целта на изследването - да се види има/няма аномалии???  :oops:
*
ДидиА, напълно те разбирам. Аз също бих си самоназначила фолиевата, въпреки че разбирам съображенията на Джам. Обаче, ако на теб не ти влияе добре, по-добре не я пий и обсъди с лекар дозата и марката. Аз пия 5*0.8мг и при мен засега няма странични ефекти. Не са ми правили хромозомен анализ, но доколкото разбирам при теб всичко е наред, така че не го мисли.

Данидан, мерси много за информацията. Интересно и полезно ми беше да видя дневника ти. Ще гледам и аз да превъзмогна мързела и да напиша за мен.

До скоро и късмет!
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*

Danidan

• 1209
Дидиа, след това, което си ми писала и на лични...незнам какво да ти кажа...освен да говориш с друг генетик и той да те посъветва какво да пиеш и по колко.
И аз реших със сигурност да се консултирам и със Кременски за второ мнение.
Джам, ние имаме липса на витамини В, затова тя трябва да приема по 4мг фолиева, месец преди следващият опит до 3 месеца след евентуална бременност.
Лила, ако те интересува нещо повече, пиши ми на лични.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въздържайте се от писане на лични съобщения по въпроси, свързани със стерилитета.
Добре е повече хора да прочетат повече неща.
*

Danidan

• 1209
Лали, пишем си неща, които са по-скоро клюкарски, за това дали харесваме лекарите си и кой къде ходи. :wink:
Аз също мисля, че всички тук сме си полезни взаимно, затова всичко важно го обсъждаме в темата.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Цитат на: danidan
Лали, пишем си неща, които са по-скоро клюкарски, за това дали харесваме лекарите си и кой къде ходи. :wink:
Аз също мисля, че всички тук сме си полезни взаимно, затова всичко важно го обсъждаме в темата.

Дайте малко клюки и на нас дееееее  :lol:  :lol:  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ааааа, клюките на лични :wink:  :lol:  :wink:
*
Danidan,
Виж мнението на доц.Кременски във връзка с моята виртуална консултация с него:
"Освен фолиева киселина не е нужно да пиете допълнителни витамини.
Жалко е, че ме можем да се срещнем, за да Ви разсея притесненията. Вашите въпроси (и на други жени) са повод и в момента обсъждаме как да бъдат представяни резултатите, че да не предизвикват допълнително напрежение. Въздържам се подробно да коментирам резултатите, тъй като се безпокоя, че може да се увеличи объркването. Напълно съм съгласен, че от един нормален човек този куп от специализирани термини е непонятен и освен безпокойство друго нищо не му подсказва.
В заключение, при тези резултати нямате основание за безпокойство. Тези така наречени "генетични варианти" и "хаплотипи" са често срещани явления и не са свързани със "страшни" неща.
Бъдете здрава
Кременски"
Това е в тема "Бъдещи и настоящи майки" на адрес
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Number=1945331729&page=0&view=collapsed&sb=5 .
Ти консултира ли се с друг генетик за второ мнение?
Късмет!
*

Danidan

• 1209
Благодаря ти, Дидиа, че го сподели!!!
Много успокоително звучи...Аз мисля, че нищо не трябва да се подценява и да си спазваме инструкциите, които те ни дават, защото комплексно с другите причини, нещата се натрупват.Поне при мен е така.
А защо тогава има разминаване в мненията им?
Ковачева съветва и за други витамини В.
И аз му писах миналият месец, но той ми отговори, че най-добре да се срещнем, за да ми обясни.
Понеже имам работа по дипл.си работа, малко отложих срещата.Към края на този месец мисля да се консултирам с него.
А какво ти каза за фолиевата?
Попита ли го за това, че ти се гадеше от нея?
Аз пия по 4мг.вече месец.
*

Danidan

• 1209
Момичета, ходих при Кременски.
Да, Дидиа, неговият екип казват, че няма нужда да се приемат други витамини Б, освен фолиевата-4мг.
Проблемът е, че Б 12, Б3 и Б6, можело да се предозират.
Объркана съм и ще изчакам изследването, защото ми го повториха.
Мисля за среден вариянт-да пия някакви комплексни витамини Б, за по-кратък период, например месец, без високите дози, които препоръчваше генетичката от Плевен.
Дано съм ви била полезна!
Успех на всички!