0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Обещах, че след като излязат резултатите от Плевен - антифосфолипидни антитела, генетични изследвания свързани с антифосфолипидните антитела, хормони на щитовидната жлеза, ТАТ, МАТ ще ви пиша резултатите да ги коментираме.

Реших да ги направя, по препоръка на момичетата от форума, защото имам два неуспешни опита ИКСИ, при които имаше имплантация, видяха се плодни сакове, но бременностите не се развиха.

Ето ги и резултатите:
Хуморален имунитет
IgG   1035   (800 – 1800 mg %)
IgA   202   (90 – 450 mg %)
IgM   98   (60 – 280 mg %)
C3 – комплемент   126   (91 – 156 mg %)
C4 - комплемент   46   (20 – 50 mg %)
C – реактивен протеин   (-) отр.   до 12 IU/l
Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.   До 12 IU/l
Анти-кардиолипин IgG  0.57 (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM  0.41 (N< 1.1)
Aнти-бета 2GP-I - IgG 6.7 (N<8.0)
Aнти-бета2GP-I - IgM 13.3 (+)(N<8.0)
Анти протромбин  7.4 U/ml  отрицателен
Хормонални изследвания на щитовидната жлеза
Тиреотропен хормон (TSH) 3.2 (0.25 – 5.0  мIU/ml)
FT4 0.8 (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела 0.63 (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела 0.51 (N<1.1)
Резултат от генетично изследване:
Фактор V Leiden:  Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
Интерпретация на резултата:  Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.

Трябва да си направя ехография на щитовидната жлеза сега за да се провери причината за заниженото FT4 корелиращо с повишеното TSH, като същите хормони смятам да ги повторя защото все пак ги правих веднага след ин витро цикъл. Освен това да си направя и генетичното изследване за кариотип. Ще направим и генетично изследване на самите сперматозоиди да се види какъв процент от тях имат стабилна структура. Това ще се прави скоро в Плевен и в клиниката на Щерев.
За антитялото което е извън норма съветът, който ми дават е да се повтори отново преди следващата процедура ин витро, когато наближи и в зависимост от резултата да се предприеме терапия, каквато ми назначат - евентуално с аспирин или хепарин (в зависимост от резултата) и IVIG поне 2 инфузии.  Също така ще изчакаме да чуем консултацията на д-р Русев (Чикаго) през юни на базата на готовите резултати.
Така, че това е общо взето. Не знам дали неуспехите ми са били заради това завишено антитяло, но все пак мисля да следя ситуацията и да взема мерки, дори и като превантивни!
Моля ви пишете ако някоя от вас е правила такива изследвания. Миналата година имаше много момичета, които направиха много подробни безплатни в Израел, но аз проопуснах. Дано и тази година да ни ги предложат :)
Мелинце, моля те дай идея какво още да направя за да елиминирам максимално възможни причини преди да опитам отново!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Сигнус, от сърце искам да успееш.
Малииииии, на мен не ми направиха толкова мнаго неща! :cry:
Матей - 1.04.2006 г
*

гиги

здравеите
« Отговор #3 -: Април 12, 2005, 10:29:03 am »
А колко парички излезнаха тези изследвания,защото и аз трябва да ги права.А незнам дали ще имам финансова възмжност.Благодаря предварително.
*
Гореописаните са точно 100 лв. Най-горната група мисля бяха за общ имунологичен статус се поема от касата. Остава ми да направя генетични за кариотип, които са около 25 някъде. Мъжът ми е правил. Ако не - за партньора още 25 лв. за кариотип. Генетичните за кариотип се правят само в делничен ден и затова не можах. Но какво точно ще се пусне се решава на консултацията с д-р Конова. Задава много въпроси и може да ти назначи нещо допълнително ако се наложи.
Абе приготви някъде към 150.
Късмет!
*
Дони, не съм спец, но от сърце ти пожелавам след като изчистиш малките проблемчета, следващия път да е успешен и резултата - две сладурчета :D
цунки
Здрасти,Дони.И при мен антибета2 е завишено,точно,както при теб.При мен IgM e 12,6.Moите са правени при проф.Балева в София.При мен референтните стойности на антибета2 IgM sa do 10.Гинеколожката ,при която ходя не обърна внимание на това повишение,но в крайна сметка тя не е имунолог :roll: ,нали?Каза,че при евентуална бременност ще следим тези показатели.Ти можеш ли да пишеш на д-р Конова за тези показатели,че на мен не ми е удобно :oops:Но ме учудват някой различия в референтните стойности на 2те лаборатории :twisted:
Е, Морков, то всяка лаборатория си има нейни си стойности -  не е странно. А Конова е готина - пиши и, едва ли ще има проблем. А защо искаш да и пишеш?
Матей - 1.04.2006 г
Вени,имам повишено антитяло-AntiB2-IgM
Ами, пиши и тогава!
Матей - 1.04.2006 г
*
eikonova@abv.bg
Пиши й! Всичко е много индивидуално. Най-добре е тя да те консултира лично.
Целувки!
*
Морковче говорих с доц.Конова, но имаше много работа и не можах да обясня.Вика ме в клиниката във вторник за да повторя отново изследването на протробин тъй като стойностите се менят и сега може и да нямам тези антитела.Ако искаш най-добре й се обади- от 8ч до 13ч. на 064/886778 и само във вторник от 9ч. до13ч. на 064/802773. Но наистина по добре ти да говориш с нея.
Целувки!!!
*
Аз също имам 3 неуспешни опита инвитро. Отговарям добре на стимулациите, образуват се хубави ембриони, а резултат няма. Последния път имах 10 яйцеклетки от които 9 се оплодиха и по на 8 се разделиха всичките. След втория опит направихме антиспермални за мен и съпруга ми и антиовариални за мен. Резултата беше положителен за антиовариалните.В продължение на 2 месеца пих метилпреднизолон по схема, вилкакора и аспирин. Сега след 3-тия отрицателен резултат реших да си направя пълни имунологични изследвания при др.Конова. Момичета, искам да споделя с вас резултатите и да ги коментираме. Те са следните:
Хуморален имунитет
IgG   1445   (1160+/_305mg%)
IgA   134     (200+/_60mg%)
IgM   107     (107+/_57mg%)
C-реактивен протеин  (-)отр.

Автоантитела
Rheuma factor   (-) отр.
Анти-кардиолипин IgG           0,56     (N<1.1)
Анти-кардиолипинIgM              1,1     (N<1.1)
Анти-B2GP-I-IgG                     4,73     (N<8.0)
Анти-B2GP-I-IgM                     9.04     (N<8.0)
Анти-протромбин антитела         6,1     (N<20)
Анти-протромбин антитела IgG  3,84    (N<15)
Анти-протромбин антитела IgM  5,46    (N<15)

Хормонални изследвания
Тиреотропен хормон   (TSH)       2,6     (0.25-5.0 mIU/ml)
FT4                                            0,9     (0.8-2.0  ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела      0,88    (N<1.1)            
Анти-микрозомални антитела       0,48    (N<1.1)

Също посетих и ендокринолог за щитовидната жлеза,прегледа ме на ехограф,но не откри нищо нередно. Очаквам заключението от др.Конова и ДНК анализа. Това е за сега.
*
Какъв специалист има право да ми даде направление за изследвания за хуморален имунитет и автоантитела?

*
Габи, попитай д-р Конова най добре ще ти обясни.
eikonova@abv.bg
*
Габи за IgG, IgA, IgM, C3 и C4 взимаш направление от гинеколога ти, той само има право да ти го издаде, а за гинеколога от личния доктор.
Успех
Здравейте
« Отговор #16 -: Юни 08, 2005, 10:09:57 am »
Момичета за колко време стават изследванията?
*
Първите излизат след седмица, други след 2, а генетичните може и към месец.
*
Момичета и аз реших да си направя след 2 неуспешни опита и преди да направя 3-то ИКСИ.Писах на на доц.Конова посочи ми следните:имунологични-антифиофолипидни анитела и НК-клетки; генетични-хронозомен анализ и ДНК изследване за тромбофилия.
 Искам ми се да знам повече,абсолютен невежа съм....та бих искала да попитам кое за какво е ,ако можете да ми просветлите главицата.....благодаря ви предварително :lol:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Дивна, мисля, че е много трудно да се обясни "кое за какво е", а и няма нужда от това! Попаднала си в добри ръце, просто се отпусни и следвай указанията на д-р Конова...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!