Обещах, че след като излязат резултатите от Плевен - антифосфолипидни антитела, генетични изследвания свързани с антифосфолипидните антитела, хормони на щитовидната жлеза, ТАТ, МАТ ще ви пиша резултатите да ги коментираме.
Реших да ги направя, по препоръка на момичетата от форума, защото имам два неуспешни опита ИКСИ, при които имаше имплантация, видяха се плодни сакове, но бременностите не се развиха.
Ето ги и резултатите:Хуморален имунитетIgG 1035 (800 – 1800 mg %)
IgA 202 (90 – 450 mg %)
IgM 98 (60 – 280 mg %)
C3 – комплемент 126 (91 – 156 mg %)
C4 - комплемент 46 (20 – 50 mg %)
C – реактивен протеин (-) отр. до 12 IU/l
АвтоантителаRheuma factor (-) отр. До 12 IU/l
Анти-кардиолипин IgG 0.57 (N<1.1)
Анти-кардиолипин IgM 0.41 (N< 1.1)
Aнти-бета 2GP-I - IgG 6.7 (N<8.0)
Aнти-бета2GP-I - IgM 13.3 (+)(N<8.0)
Анти протромбин 7.4 U/ml отрицателен
Хормонални изследвания на щитовидната жлезаТиреотропен хормон (TSH) 3.2 (0.25 – 5.0 мIU/ml)
FT4 0.8 (0.8 – 2.0 ng/dl)
Анти-тиреоглобулин антитела 0.63 (N<1.1)
Анти-микрозомални антитела 0.51 (N<1.1)
Резултат от генетично изследване:Фактор V Leiden: Хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в Протромбиновия ген: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант C677T в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза: Хомозиготен носител по нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ІIb/IIIа: (носителство на хаплотип А2)
Хомозиготен носител на хаплотип А1
Интерпретация на резултата: Няма изменения в изследваните генетични фактори, свързани с предразположения към тромбофилични състояния.
Трябва да си направя ехография на щитовидната жлеза сега за да се провери причината за заниженото FT4 корелиращо с повишеното TSH, като същите хормони смятам да ги повторя защото все пак ги правих веднага след ин витро цикъл. Освен това да си направя и генетичното изследване за кариотип. Ще направим и генетично изследване на самите сперматозоиди да се види какъв процент от тях имат стабилна структура. Това ще се прави скоро в Плевен и в клиниката на Щерев.
За антитялото което е извън норма съветът, който ми дават е да се повтори отново преди следващата процедура ин витро, когато наближи и в зависимост от резултата да се предприеме терапия, каквато ми назначат - евентуално с аспирин или хепарин (в зависимост от резултата) и IVIG поне 2 инфузии. Също така ще изчакаме да чуем консултацията на д-р Русев (Чикаго) през юни на базата на готовите резултати.
Така, че това е общо взето. Не знам дали неуспехите ми са били заради това завишено антитяло, но все пак мисля да следя ситуацията и да взема мерки, дори и като превантивни!
Моля ви пишете ако някоя от вас е правила такива изследвания. Миналата година имаше много момичета, които направиха много подробни безплатни в Израел, но аз проопуснах. Дано и тази година да ни ги предложат
Мелинце, моля те дай идея какво още да направя за да елиминирам максимално възможни причини преди да опитам отново!