0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

love_g

Една ШАНТАВА ИСТОРИЯ
« -: Ноември 23, 2006, 09:05:24 am »
Извинете ме, че пиша анонимно.

Станах свидетел на една наистина шантава история, която искам да споделя с вас. Ще говоря в трето лице.

Историята е следната: една двойка приятели на не-малка възраст се срещат, харесват и решават да започнат опити за бебе.  Той на 40, тя на 51. Тя е решена ако може да забременее да му роди дете. Забременява (по нейните твърдения) още на първия месец от опитите. Той заминава в командировка и по стечение на някакви обстоятелства не и се обажда около 2 седмици. През това време тя получава болки в корема, има закъснение, решава, че това са симптоми на бременност, и тъй като е имала силни болки просто е решила еднолично да махне детето. Тук следва нещо много странно. Тя решава, че е бременна единствено по болките и по закъснението, и прибягва до абортиране по много странен начин – слагала си инжекции, комбинация от три ампули, който начин за аборт не бил легален, но имало медицински лица, които го практикували!!!
В същото време, тя не е споделила на партньора си за голямото закъснение и за съмненията си, взима еднолично решение, знаейки силното желание на партньора си за дете и най-вече ми е абсурдно съмнителен факта, че никакви тестове за бременност не е правила, не е ходила на лекар за да установи бременноста, а само някакво закъснение и симптоми.
При свършен факт заявила на партньора си, че го е направила заради силните болки.
Мислите ли, че е възможно една 51 год. жена да забременее от първият опит?
Мислите ли, че е възможно такова поведение?
Това действие на разумен човек ли е?

Знам, че стана объркано но историята е прясна и аз съм много впечатлена от нея.
И в крайна сметка се питам дали тя не лъже.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Една ШАНТАВА ИСТОРИЯ
« Отговор #1 -: Ноември 23, 2006, 09:33:23 am »
Възможно е да забременее, но тя лъже със сигурност.
Лъже за да му вмени чувство за вина, за да го ангажира със себе си.
Често срещано е.
*

love_g

« Отговор #2 -: Ноември 23, 2006, 11:41:56 am »
Но, Лали, той не се чувства виновен, а по-скоро е наскърбен и обвинява нея. И това действие не би го задържало при нея. Той обаче е готов да и вярва, че наистина е била бременна, въпреки че всички останали факти говорят обратното. Той сега е решен, че няма бъдеще с нея, но донякъде му се иска да го приеме като истина, защото ако е истина това го успокоява, че той все пак може и има шанса да бъде баща. За мен има още една причина, за да мисля, че това е фарс, но не искам да се впускам в подробности.
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2006, 11:53:26 am »
Това прилича на сапунен сериал  :lol:
Надявам се мъжът да прояви здрав разум и да бяга бързо  :cross: :cross: :cross:

lb2f
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2006, 12:06:39 pm »
...Не знам,според мен е асурдно... :crazy:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2006, 12:58:55 pm »
На мен ми звучи като съшита с бели конци.

Не се натоварвай емоционално с глупостите на хората. 

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2006, 13:07:34 pm »
Интересно, кой от двамата разказва тази история? Защото в зависимост от това, дали е разказана от дамата или от кавалера, има различно обяснение?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

love_g

« Отговор #7 -: Ноември 23, 2006, 13:15:24 pm »
Историята е разказана от самата нея на партьора си, който от друга страна ми е близък приятел и сподели случилото се с мен.
В цялата история има доста абсурди според мен, наистина не разбирам каква е целта и, но ме и дразни неговата готовност да и повярва, че вероятно наистина е била бременна. Но защо е постъпила по този начин ако наистина е била бременна е загадка и въпрос без отговор от нейна страна.
« Отговор #8 -: Ноември 23, 2006, 13:45:14 pm »
Ами според мен веднъж разказана от нея на партньора, после от него на теб... много неща са били изкривени през призмата на нейното възприятие и през призмата на неговото, да не говорим, че и някои неща не са били доизказани, други не са били разбрани... Трудно е човек да прецени, как стоят нещата... Това са неща, които са между тях двамата. Така разказана историята звучи абсурдно, но къде е истинската история?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2006, 13:57:20 pm »
Всеки разумен човек при болки и съмнения за бременност ще се обърне към лекар, след като е направил поне един тест за бременност, а и не говорим за 14 годишни хора все пак! После, уж стабилна двойка, а тя даже не му се обажда за да му каже за съмнения, болки, ами решава ей така, да си "абортира", и то по някакъв странен начин  8O .
Като, че ли жената има криза заради критическата (може би е влязла вече), страх я е да остане сама, иска да запази партньора си и по най-безумния начин го прави, опитвайки се да го накара да се чувства виновен!!  :ask:
Аз бих посъветвала твоя познат, да си помисли хубаво върху цялата история, да обърне внимание на странните и / или несъответстващи неща в нея, и да й зададе ребром няколко въпроса за да разбере истината.
П.С. А след "аборта" все пак ходила ли е на преглед???

« Отговор #10 -: Ноември 23, 2006, 14:19:00 pm »
Аз бих посъветвала твоя познат, да си помисли хубаво върху цялата история, да обърне внимание на странните и / или несъответстващи неща в нея, и да й зададе ребром няколко въпроса за да разбере истината.
П.С. А след "аборта" все пак ходила ли е на преглед???
Да, на практика няма доказателство за случилото се а само нейният разказ.
Той е задавал въпроси, а вместо отговори е получавал "ти сигурно ме мразиш".
Най-вероятно изобщо не е ходила на лекар а всъщност е мед.сестра. Затова и "вероятната бременност" хич не ми прилича на истинска, ами ако беше извънматочна при която има големи болки, коя нормална жена ще си прави аборт в къщи!! Още повече, споменала е, че може и да не е било бременост. Но ако е постъпила така, защо изобщо го разстройва като му разказва небивалици, недоумявам.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #11 -: Ноември 23, 2006, 14:21:22 pm »
Вероятно се опитва да го манипулира.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #12 -: Ноември 23, 2006, 14:45:00 pm »
 :lol: Наистина е добър сюжет за сапунен сериал, даже там май не съм срещала толкоз абсурдна история. Добре е мъжът хубаво да си помисли...
Вярно е, че жените манипулираме по един или друг начин, но поне да го прави интелигентно и с финес. А тази история е смешна направо!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Ноември 23, 2006, 14:49:18 pm »
 :ask: Нали, ако е имало бременност ЧХГ-то все още ще отчита някакви стойности, различни от 0,00/като моите/?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #14 -: Ноември 23, 2006, 15:31:02 pm »
Абе цялата история е такъв кьор-фишек, че въобще не си струва да я коментираме
Имам предвид, че love_g пише свободни съчинения, а ние си губим времето. Има и по-полезни неща, с които можем да се занимаваме - вж. напр. в Сдружение Зачатие или Коледа в Зачатие
« Последна редакция: Ноември 23, 2006, 16:23:12 pm от Fussii »
В очакване ....
*

love_g

« Отговор #15 -: Ноември 23, 2006, 15:57:26 pm »
Абе цялата история е такъв кьор-фишек, че въобще не си струва да я коментираме

Тя и на мен така ми изглежда, но неговата версия е, "тя няма интерес да ме лъже, така не ме печели а напротив - губи ме".
Но колкото повече са коментарите ви в полза и на моето възприятие толкова повече се убеждавам, че той е наивник да продължава да и вярва, защото така наранява себе си вярвайки, че негово дете е било заченато.
*
« Отговор #16 -: Ноември 23, 2006, 15:58:47 pm »
Всеки луд с номера си.
Alexandra
*
« Отговор #17 -: Ноември 23, 2006, 16:18:56 pm »
love_g,
ако ти е приятел го "осветли" за женската психика. Съвсем да се абстрахираме от възрастта на жената (а тя не е малък фактор в случая явно), всяка жена, ако и закъснее и е правила опити за бебе, независимо дали го желае или не, би направила тест за бременност. Абсурдно е, при възникнал проблем и то с болки, да не отиде на лекар, а да реши да абортира по някакъв мистериозен начин на своя глава без въобще да знае дали болките са от бременността или не. Особено тя, както е медицинско лице занае и за извънматочна бременност, и за апендисит, и за стомашни проблеми и сигурно за поне още десет причини, които аз не ги знам и от които могат да са болките и които са достатъчно опасни сами по себе си. Разказът е абсурден, смешен и съшит с бели конци. Трябва да е глупак, за да продължи да и вярва. Такъв е изводът поне от така представените факти, виж ако нещо не съм доразбрала е друга работа. Но сега явно се опитва да постигне жената нещо и то съвсем не е дете  :(.
*
« Отговор #18 -: Ноември 23, 2006, 16:50:11 pm »
На тия години е възможно да забременее.АЗ имам колежка която е на 57г.и всяка година забременява няколко пъти,и вече незнае кой аборт
и е .... :P :P :P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D
*
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2006, 18:05:28 pm »
На тия години е възможно да забременее.АЗ имам колежка която е на 57г.и всяка година забременява няколко пъти,и вече незнае кой аборт
и е .... :P :P :P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D

8O 8O 8O