0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета!
Отдавна не съм писала, но редовно влизам и се радвам и плача заедно с вас! Ако си спомняте моят случай беше - първо инвитро - 21 яцеклетки, стигнах до стадии бластоцист, но нямаше трансфер, а после със замръзените нищо не се получи. Започнах второто си класическо инвитро  през октомври, с много ниска доза Мерионал - 1 ампула -инжекция сутрин и една вечер. Но отново Естрадиола ми започна от първо мерене -580...Беше ми ясно накъде вървя...отново. Наложи се да ме спрат на 9 ден от стимулацията. Бяха тръгнали над 30 фуликула.Много ревах, много се тръшках, вообще бях в безизходица... Тогава доктор Савова / аз съм в клиникото на Щерев/ ми предложи консултация с един професор от Израел / май  и в Белгия работи/, който се занимава само със стимулиране на овулация. Аз разбира се се съгласих, направиха ми епикриза и ето, че момента за срещата дойде. Човека се оказа много свестен, страхотен специалист, оказа се , че има лек за проблема ми / който е и проблем на толкова много други момичета/  . Предписа ми Метформин 500 - свързано е с действието на панкреаса и инсулиновата резистентност. Цената е  3 лв. Пие се по схема. Тъй като аз казах, че искам да започна отново следващия месец професорът ми предписа следната схема преди старта:
1 седмица - всеки ден по 1 таблетка
2 седмица - всеки ден по 2 таблетки
3 седмица - всеки ден по 3 таблетки, това е дозата чак до прегнила и по време на стимулацията.
Днес  ми е 5-ти ден, измериха ми Естрадиола и той е 60. Тръгнали са 12-13 яйцеклетки.Не можете да си представите какво облекчение е за мен! Много бих искала да помогна с тази схема на момичета като Тигра примерно.Много ви обичам и дано да успея малка да съм от полза на форума! Успех на всички по пътя за най-мечтаното!!!! :grouphug:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: МНОГО ВАЖНО!!!! - Как да избегнем хиперстимулацията
« Отговор #1 -: Декември 08, 2006, 12:58:06 pm »
Проф. Рой Хомбург ли те консултира?

Само да кажа, че метформин има на българския пазар и като сиофор.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #2 -: Декември 08, 2006, 13:03:48 pm »
Да, Мели за  проф. Хомберг става въпрос.Изришно обаче ми беше подчертано - САМО МЕТФОРМИН.Незнам защо, не съм навлизала в подробности.
*
« Отговор #3 -: Декември 08, 2006, 13:10:32 pm »
Ели, много се надявам този път да успееш  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #4 -: Декември 08, 2006, 13:15:08 pm »
Изришно обаче ми беше подчертано - САМО МЕТФОРМИН.Незнам защо, не съм навлизала в подробности.
Сиофор също е само метформин, само че е 850 мг. Може би е имал предвид да не се ползват комбинирани препарати, не знам.

И аз ти желая успех!  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #5 -: Декември 08, 2006, 13:30:05 pm »
Ели, стискам палци този път да успееш! :)
Дано се е намерило решение на твоя случай! :)
*
« Отговор #6 -: Декември 08, 2006, 13:30:29 pm »
Ели, много се радвам за теб. Преди да направя ин витро опита си и аз пих няколко месеца метформин, но поради други обстоятелства и спрях приема точно преди опита и въпреки че имах 20 яйциклетки, не получих хиперстимулация. Може пък точно това да ми е помогнало. Всеки ден човек научава по нещо ново.
Дано този път с теб всичко е наред :bighug: и скоро да се радваш на  :bfp:! Успех! :balk_21:
« Последна редакция: Декември 08, 2006, 15:52:32 pm от peta »
« Отговор #7 -: Декември 08, 2006, 15:28:08 pm »
Съвсем ме объркахте хора..  8O Моят случай е следния - пила съм Сиофор (Метформин) повече от три години (заради Хашимото), спрях го преди 3-4 месеца, с призумпцията, че целя бременност и към момента организма ми няма нужда от Сиофор.Преди месец се оказа, че сме и с мъжки проблемен фактор и нещата натежават към инвитро. Сега да не се окаже, че пак трябва да го почвам Сиофора.. все таки е полезно да се знае и тази информация.. Моите притеснения по отношение на инвитрото са ми точно по повод стимулация/хитерстимулация...
Ще се изконсултирам с ендокринолога ми.

Eli7 , УСПЕХ!
« Отговор #8 -: Декември 08, 2006, 17:27:11 pm »
Ели, стискаме палци сериозно! Успех, идва Коледа и много добре знаеш колко положителни резултати има по това време на годината!
С теб сме, давай!  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #9 -: Декември 08, 2006, 17:36:31 pm »
Момичета, знаете ли , че даже не мисля за крайния резултат...За сега ми е достатъчно, че 99% съм избегнала този ужас - хипер стимулация. Повярвайте много е страшно! Искам да стана майка, ама и да съм жива :lol:
П.П А днес правим 12 години откакто се познаваме със съпруга ми, прекрасно е , че въпреки всички перипетии имам такъв мъж до себе си! Пожелавам на всички успех и по-малко тежки мисли, оптимизмът ще  спаси света goodluck:
« Отговор #10 -: Декември 08, 2006, 17:41:01 pm »
Ели, успех  :goodluck:
*
« Отговор #11 -: Декември 08, 2006, 17:56:23 pm »
Eли успех ти желая. Метформина го има и като метфогама.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #12 -: Декември 08, 2006, 18:35:43 pm »
Eli, успех мила, нали знаеш, че по Коледа стават чудеса, вярвам, че ще получиш така желания от теб подарък :bfp:
При следващия си опит ще изкоментирам с лекарите за взимането на Метформин.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #13 -: Декември 08, 2006, 18:38:23 pm »
Ели, браво и късмет! :lol:
Метформин от 500 мг или от 850 мг ти изписа?
*
« Отговор #14 -: Декември 08, 2006, 19:55:34 pm »
Ели, от сърце ти желая успех!
*
« Отговор #15 -: Декември 08, 2006, 19:59:51 pm »
Ели, късмет, мила  :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #16 -: Декември 08, 2006, 20:03:57 pm »
Ели, много се радвам за теб!!! Нека този път стимулацията ти бъде успешна и да се стигне до трансфер, миличка. стискам ти палци силнооооо.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #17 -: Декември 08, 2006, 20:12:48 pm »
Успех  :D

lb2f
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #18 -: Декември 08, 2006, 23:40:09 pm »
Радвам се, 3а теб Ели, многггоооооооооооо късмет ти пожелавам.То3и път Ще успееШ :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #19 -: Декември 09, 2006, 07:58:22 am »
Ели, успех!Желая ти този път да стигнеш до успешен край!!!!! :D