Ема,Нашите първи зъбки излязоха без да ги усетя, въпреки че и горните, и долните излязоха едновременно два по два. След това имаше затишие от няколко месеца, през което време аз се чудех защо така това дете не си лапа ръцете изобщо (какво ли не ми мина през главата за моето, като гледах другите деца как си пъхат всичко в устата). Обаче от два месеца насам ръцете не му излизат от устата. Прорязаха четирите втори резци (горе и долу пак едновременно) и сега сме на тема „кътници”. Дано излизат по-лесно при твойте сладури!
Вени,Наистина много се проточи тази болест на Мати. Какво пиете сега? Какво казват лекарите – вирус ли е?
Ох, и аз гледах тестовете и никъде не видях модел на Cam. Основните ми доводи да взема това решение са, че искам стол от 9 до 36 кг и че съм много доволна от Cam като марка за детски стоки.
cygnus,Моят стол е Campione на Cam:
Цената му в ДаНет е 260 лв.
Получих го като подарък. И съм супер доволна! Защото:
- се регулира облегалката, което го прави удобен и за бебета, които не могат да седят;
- се регулира и височината (според масата, до която се поставя), което го прави удобен за бебето, защото се чувства като част от семейството и е пълен господар на масата;
- има две табли – за хранене и за игра;
- много, много лесно и компактно се сгъва – това за мен беше много важно, тъй като апартаментът ни се състои от две гарсониери една над друга, свързани с малка вита стълба, а гостите си посрещаме на втория етаж и винаги качвам и стола горе;
- на колелца е – вкъщи е доста тясно и постоянно се налага да го местя на различни места;
- тапицерията е от материя, която лесно се почиства, но не запарва. И много лесно се сваля за почистване;
- има и обезопасителни колани – те са нещо, което досега не ми се е налагало да ползвам, защото таблата е много голяма и не позволява на бебето да шава много-много.
Синът ми е свикнал с него и знае, че, щом го слагам в столчето до масата, следва манджа.
Ако трябваше аз да купувам, сигурно щях да купя този:
Неговата цена в ДаНет е 141 лв.
Ето ви още малко
инфо за ваксините от форума на сайта
Практически медицински съвети:
– въпросът, който зададох:
„Kакви марки са ваксините срещу ДТ и полиомиелит, които ще бъдат предоставяни на личните лекари от РИОKОЗ - Infanrix и Imovax polio или други? Ваксината срещу Haemophilus influenzae тип b все още ли е само препоръчителна?”
– отговорът, който получих:
„Здравейте.
Засега никой не знае с какво търговско наименование ще бъдат новите ваксини проти полиомиелит и коклюш.
Процедурата по закупуването им е такава,че първо трябва да бъде обявен конкурс,на който ще се явят фирмите производителки на такива ваксинални препарати.След това която и фирма да спечели конкурса,по традиция фирмите които са загубили вероятно ще предявят претенции за необективност на конкурса в съда.
Това означава че ще мине много време докато се въведат в България новите ваксини (минимум 5-6 месеца).
Ясно е само че ваксината Pentaxim няма да се използва, тъй като една от съставките й е насочена срещу Haemophilus influenzae тип b,а в имунизационния календар на страната не фигурира такава имунизация.”
И накрая – имам една загадка към вас: „Познайте кой насърчи verdi да пише тук?”. Имах нужда от това насърчение, защото и аз разсъждавах по начин, подобен на този на lady_11.
Пак ще кажа, че съм много щастлива от общуването си с вас. Прегръщам ви всички!