Та купуваме дроба и почвам да го режа на ивици за да го изпържа.И познайте какво намирам вътре? ТЕНИЯ. Не много голяма но около 50 см. тения,която сигурно ви е ясно че вече си е пръснала яйцата из дроба и ако го бях направила алангле както го обичаме-сочничък, мъртви сме.
Първо, редно е когато човек се натъкне на подобен проблем да сигнализира - в самия магазин, за да се предотврати продаването на подобна стока и на ДВСК.
Второ, 50см тения в дроба?
Има вероятност това да не е било тения, а чернодробен метил. Изяждането му не е опасно. Но ако става въпрос за мехур с тения е съвсем различно. Просто винаги трябва да сигнализираме за подобни ужасни "находки".
Колкото до внимателното хранене - да, но наистина нека не прекаляваме, защото човек бързо се вманиачава. Понякога се хващам че започвам да изкукуригвам, а дори не съм забременяла. Кой знае как бих се смахнала при бременност
Убедена съм че Мели е права - истината е по средата - да внимаваме, но в крайна сметка всичко си е до имунитет, а стреса със сигурност го намалява.