0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: извънматочна бременност и последици
« Отговор #20 -: Декември 23, 2006, 22:46:20 pm »
Не знам, Мая, така пише в епикризата ти.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #21 -: Декември 24, 2006, 16:46:11 pm »
Благодаря ви и весели празници! tree2a   :balk_2:

*
« Отговор #22 -: Януари 06, 2007, 21:55:34 pm »
Здравейте, момичета!
Ако някой може да помага! Вече бях писала, но ще повторя накратко историята. На 02.12.06 г. бях оперирана от извънматочна бременност(след 3-та донорска инсеминация). На 07.12.06 г. ми дойде цикълът - по дължина, болка и обем - както всеки друг месец. До преди операцията имах точен цикъл - на 28 дни. Днес е вече 31-ви ден, от една седмица имам симптоми за ПМС, но нищо. Знаете ли колко време може да ми закъснее цикъла и на какво се дължи това? Предварително благодаря!

*
« Отговор #23 -: Януари 06, 2007, 23:24:59 pm »
Душка, може да се пообъркали хормоните. Приемала ли си някакви лекарства?
« Последна редакция: Януари 06, 2007, 23:27:32 pm от galli »
*
« Отговор #24 -: Януари 06, 2007, 23:31:49 pm »
Благодаря за отговора, Galli! Не съм приемала никакви лекарства. Само в деня на операцията парацетамол, тъй като вдигнах температура.

*
« Отговор #25 -: Януари 06, 2007, 23:40:17 pm »
Незнам на какво може да се дължи закъснението. Най- вероятно е следствие от операцията и след 2-3 цикъла всичко ще се нормализира.

Дано да се включат момичета, които са минали по същия път и да споделят техния опит.

Късмет, мила! :)
*
« Отговор #26 -: Януари 06, 2007, 23:44:28 pm »
Благодаря!  :bighug:
Успех и на теб!

« Отговор #27 -: Януари 07, 2007, 08:56:32 am »
При мен също ми дойде една седмица след операцията за извънматочна и беше нормална менструация, следващата ми закъсня с около 10 дни. Много е неприятно защото си в очакване постоянно, но не се безпокой ще се нормализира всичко след това.
Бързо възстановяване и успех  :D
*
« Отговор #28 -: Януари 07, 2007, 11:00:00 am »
Благодаря за отговора, nnikkol! Не само напрежението ме убива, но и очакването да дойде цикълът и да започнем пак. Успех и на теб!
Galli, мисля, че ти дължа извинение! Току-що се сетих, че преди операцията пиех фолиева киселина и парлодел вечер по четвъртинка. Може би се дължи на това, че ги спрях. Сега започнах отново да ги пия. Извинявай още веднъж, мила! Всичко добро!

*
« Отговор #29 -: Януари 07, 2007, 11:59:21 am »
Току-що се сетих, че преди операцията пиех фолиева киселина и парлодел вечер по четвъртинка.  Сега започнах отново да ги пия.
Парлодела заради проблеми с пролактина ли го пиеш?
*
« Отговор #30 -: Януари 07, 2007, 15:09:15 pm »
Здравей, Peta!
Да, парлодела ми е изписан заради висок пролактин. Въпреки, че се нормализира и го изследвам преди всяка инсеминация, ми го намалиха и казаха, че ще го пия още доста време.

*
« Отговор #31 -: Януари 07, 2007, 16:04:01 pm »
Попитах те, защото прочетох че си го спряла, а общо взето ако имаш проблеми с пролактина май се пие до забременяване, поне моята ендокриноложка така ми каза.
*
« Отговор #32 -: Януари 07, 2007, 19:58:44 pm »
Душка, мисля, че фолиевата и парлодела не влияят на цикъла.

Цитат
Извинявай още веднъж, мила
Не се притеснявай, нали сме тук, за да си помагаме. :)

Още веднъж - късмет и пиши ка се развиват нещата при теб!
 :balk_21:
*
« Отговор #33 -: Януари 07, 2007, 22:27:08 pm »
Точно така е, Peta! И моят лекар така ми каза. Всъщност го пих до операцията и после тъй като нямах в мен го спрях. Аз отидох в София на преглед и очаквах само хубави неща. Никога не съм си и представяла, че ще ме сполети такова нещо. Докторът изобщо не ме пусна и ме оперира веднага. След като се посъвзех, започнах отново да го пия. Ще пиша, като има нещо ново! Galli, момичета - успех на всички! :kiss:

*
« Отговор #34 -: Януари 08, 2007, 14:00:47 pm »
Здравейте, момичета!
Днес сутринта (33-ти ден) ми дойде цикълът - много болезнен и силен. Обадих се на док и му казах. Вика ме утре сутринта на преглед. Аз и без друго смятах да отида 1-3 ден, да си пусна хормони и да ме види. Той обаче каза да не си пускам хомоните. След прегледа щял да прецени как ще продължим. А аз не искам да изтървам цикъл(ако разбира се всичко е на ред). Сега се чудя дали ме разбра, че съм в цикъл. Може ли да ме прегледа така? Не ми се звъни пак да го притеснявам. Дано ходенето до София не ми излезе безполезно. Като се върна утре вечер ще пиша за резултатите.

*
« Отговор #35 -: Януари 08, 2007, 18:12:33 pm »
Здравей du6ka, миличка чак сега видях че си писала, но и без това не мога да помогна - при мен след операцията всеки следващ МЦ идва все по-рано /последния с цяла седмица/. А иначе за пролактина пия достинекс и не съм го спирала заради бременноста или операцията, но и вече пия по 1 таблетка на 2 седмици и докато чаках да вляза във 2-ри месец за да го спра, вече нямаше смисъл.
А за прегледа утре не знам какво да кажа, ако не е разбрал че си с болезнен цикъл защо те вика на преглед, нали заради това си се обадила?! Пиши какво е станало на прегледа, а хормоналните се правят м/у 1-3 ден или точно на 3-я ден?
 :goodluck:
« Последна редакция: Януари 08, 2007, 18:15:06 pm от maia_st »

*
« Отговор #36 -: Януари 13, 2007, 19:46:54 pm »
Здравейте!
Maia_st, ходих на преглед на 09.01. Док каза, че всичко е наред. Исках да пробваме инсе на естествен цикъл, но той реши да не рискуваме. От 3 до 7 ден - стимулация. До сега беше с Клостилбегит, но този месец ми изписа Серофен. Имам един фоликул от дясно, там където имам тръба. Док ме вика на преглед на 19.01. (По принцип хормоните се правят между 1 и 4 ден на цикъла.). Чао за сега!

*
« Отговор #37 -: Януари 15, 2007, 19:38:07 pm »
du6ka само това да се чува, че всичко е наред!  :balk_46:
За стимулацията нищо не мога да кажа, защото не съм правила и не разбирам, но това че имаш фоликул от страната на тръбата звучи много обнадеждаващо, стискам палци да се получи! :balk_602:
Аз днес си пуснах хормоните, след като отново МЦ ми дойде седмица по-рано, надявам се скоро да се нормализира!

*
« Отговор #38 -: Януари 17, 2007, 22:30:20 pm »
Момичета някоя знае ли нещо за изследването за проходимост "Хистеро-Салпинго Сонография" ?
« Последна редакция: Януари 17, 2007, 22:36:35 pm от maia_st »

*
« Отговор #39 -: Януари 17, 2007, 22:48:55 pm »
5. Хистеросалпингография (снимка на яйчниковите тръби)

Хистеросалпингографията - снимка на яйчниковите тръби (HSG) е процедура, която се използва да се диагностицират проблеми на маточните фалопиевите тръби. Тя се прилага най-често за да се разбере дали тръбите на жената са частично или напълно запушени.

Защо се прави хистеросалпингографията ?
Със HSG, лекарят може да провери за запушвания или образувания в матката или тръбите. Това може да му помогне да открие причината за стерилитета или чести спонтанни аборти.
HSG се прави в специално рентгеново отделение в болница, клиника или медицински център. Най-добре е тя да се направи през първата половина( 1 до 14)на менструалния цикъл.

Процедурата:
За хистеросалпингографията (HSG), в тръбите се вкарва специална течност (контрастно вещество). Тази течност показва контрастно структурите на рентгенов екран. Тя осветява вътрeшните размери и форма..
п.п. Сега виждам, че си написала сонография, а това е само графия, нямам идея дали има разлика
« Последна редакция: Януари 17, 2007, 22:52:30 pm от sia »