0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
извънматочна бременност и последици
« -: Декември 18, 2006, 22:02:59 pm »
Здравейте момичета,
при мен проблемите са няколко, но последния по който се ровя из форума и се опитвам да си обясня ситуацията е извънматочната бременност, и за да не се повтарям с цялата история ще се опитам много кратичко да обясня докъде стигнах - преди около 2 год. се наложи мисед, по-късно на ЯМР стана ясно че имам аденом на хипофизата и след явно успешно лечение втората бременност приключи на 3.11 с операция - оказа се извънматочна. В резултат съм с само с една тръба, която днес на поредния преглед се установи възпалена, а за десерт десния яйчник е почти двойно уголемен - 50/46мм, док каза че ако остане с тези размери бил неефективен и освен това лечението било около 6-9 месеца и никакво ин витро не спасява положението! :balk_159:
Мили момичета ще ви помоля, ако за нещастие някоя от вас има лични впечатления по темата да ги споделите с мен :balk_83:

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
Re: извънматочна бременност и последици
« Отговор #1 -: Декември 19, 2006, 02:05:29 am »
 Здравей,Maia_st!
Мила не сьм имала проблем като твоя,но аз имах извьнматочни-2, в последствие на което нямам трьби. Не притеснявай,4е може да има вероятност да не е проходима трьбата ти, но относно това което доктора ти е казал, най-добре потьрси второ мнение!
Гушкам те силно и ти желая успех!

« Отговор #2 -: Декември 19, 2006, 21:37:33 pm »
Здравей,Мая.Аз също имам изв.маточна преди няколко години и премахната лява тръба.След това цв.снимка -д.тръба проходима,но с леки сраствания и съмнение за хидросалпингс.Лапароскопия преди 1 седмица и сега се подготвям за инвитро след 2 месеца.Доктора е прав,че първо трябва да преборите възпалението на тръбата и яйчника и след това да правите друго.Говори и с друг док,но никой няма да се навие на ин витро при възпален яйчник и тръба.Довери се на лекарите и започвай лечение,а може и да не се стигне до ин витро и в резултат на лечението да забременееш естествено.Успех. 
*
« Отговор #3 -: Декември 20, 2006, 18:51:00 pm »
Благодаря ви момичета!
Merka2ks за какво прави лапарото, на мен док ми каза че ако при цветната снимка се установят проблеми с дясната тръба нямало смисъл от лапаро  "вече никой не прави пластика" и се минава направо към ин витро.
mecheto, миличка това е второ мнение, преди това диагнозата беше киста - вече не знам на кого да вярвам и мисля да приключа с лечението на възпалението и после пак по лекари :(

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #4 -: Декември 20, 2006, 19:47:37 pm »
 Мила,maia_st!
Eдинственото мога да те посьветвам да отидеш при проф.Горчев-Плевен.
Дано не звучи като реклама,но за мен това е единственият доктор на които се доверявам. Все пак решението е твое на кой да се довериш.
Миличка пожелавам ти скоро всичко да се оправи,и накрая едно сладко :babyflips: :bighug:
*
« Отговор #5 -: Декември 20, 2006, 20:09:29 pm »
Здравей Мая,
аз съм с една тръба в следсвие на извънматочна бременност. С хидротубация се установи, че лявата ми тръба е проходима, но яйчника е ленив и прави късна овулация 2-3 пъти в годината. След 3 г. ходене по мъките сега се радам на 2м. дъщеря. Не се отчайвай, решение винаги има, важното е да не спираш да се бориш.
Но момичетата са прави, първо трябва да изликуваш възпалението и след това да мислиш как да действаш.
пожелавам ти успех от цялото си сърце :)
*
« Отговор #6 -: Декември 20, 2006, 20:25:19 pm »
Мила Maia_st!
Съчувствам ти за преживяното! Моята извънматочна бременност завърши на 02.12. също с отстраняване на едната тръба. По време на операцията ми е била проверена другата тръба, която по думите на лекарите е идеална. Не мога да ти помогна по твоите проблеми, но ти желая бързо разрешаване. Имам към теб няколко питания, ако ти е възможно да ми отговориш. Колко време след операцията отиде на преглед, кога ти дойде цикъла и кога възобновихте половия живот? Може да ти звучат смешно тези въпроси, но никъде не намерих нужните отговори. Желая вяра и успешна следваща бременност!

*
« Отговор #7 -: Декември 20, 2006, 20:30:08 pm »
За съжаление Плевен ми е далече, а и мисля че в Пловдив също има добри специалисти, просто трябва да намеря подходящия, което не се оказа толкова лесно начинание, но не сe отказвам.
StefiZ много се радвам, че при теб чудото се е случило и още вярвам, че има възможност да забременея нормално..или поне си го повтарям непрекъснато. А при теб решението какво се оказа?
И на вас пожелавам успех и сбъднати мечти ! :bighug:

*
« Отговор #8 -: Декември 20, 2006, 20:47:18 pm »
du6ka, мила въобще не ми е смешно, аз също имах много въпроси на част от които още нямам отговор. След справка с календара веднага отговарям:
1. първия преглед направих месец след операцията, но в болницата не ме гледаха на УЗИ и док каза всичко е ок, няколко дни по-късно отидох на частен преглед и се установи възпалението.
2. първия цикъл беше още преди да ме изпишат - на 3-ти ден от операцията, а и кървях 10-на дни и то обилно, след това на 25 ден, което за мен е малко раничко /обикн. 28/.
3. секса беше на 16-тия ден, но мноооого внимателно и с голямо желание  :balk_600: /док предупреди да изчакаме месец/, но сега пак сме на пости заради възпалението  :balk_133:
И на теб желая догодина да се радваш на здраво и хубаво бебче!!!
 :babbycarrage:

*
« Отговор #9 -: Декември 20, 2006, 21:09:00 pm »
Maia_st, миличка благодаря ти за изчерпателния отговор! Моята операция беше лапароскопска и ме изписаха след два дни, но тъй като ЧХГ-то ми беше над 1500, падна малко по-бавно и цикъла ми дойде на 6-тия ден от операцията. Днес е вече 18-ти ден и понеже се чувствам добре, смятам да подновя любовния си живот!  Весели коледни и новогодишни празници! Нека се сбъднат желанията на всички момичета във форума! Целувки!

*
« Отговор #10 -: Декември 21, 2006, 08:36:30 am »
След 3 г. опити при мен се получи спонтанно забременяване. Пускам ти линк, където съм описала всичко през, което съм минала :)

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=1797.40
*
« Отговор #11 -: Декември 21, 2006, 19:27:31 pm »
Стефи, миличка безкрайно съм ти благодарна за линка! Не бях влизала в тази тема - нали при мен няма успешен край който да споделя, но ако знаех че четейки вашите истории ще върна вярата си, щях да го направя много отдавна. Много е хубаво че ти и останалите момичета сте споделили мъките които е трябвало да преживеете, а най-хубавото е че вече се радвате на бебчета! Пожелавам на всички останали и на себе си също - скоро да се запишем и ние в темата с щастлив край! :bighug:

*
« Отговор #12 -: Декември 21, 2006, 22:24:49 pm »
Ще се запишеш, Мая, трябва само да вярваш в това и да не спираш да се бориш :)
*
« Отговор #13 -: Декември 23, 2006, 00:08:19 am »
Здравей Мая, аз също съм с една тръба. Правила съм цветна снимка и лапароскопия. Цветната снимка установи проходима тръба, но при лапарото се откриха финни сраствания около яйчниците и тръбата, които бяха отстранени. Няколко месеца след това забременях, но бременността не завърши успешно.
На теб не ти ли обясниха след операцията какво е състоянието на другата тръба и яйчниците. Какво точно видя доктора ти, за да каже че имаш възпалена тръба, как се вижда тръба на ехограф  :?. Да, приключи с лечението и отиди отново на лекар.
*
« Отговор #14 -: Декември 23, 2006, 09:35:11 am »
fauna и аз се чудя как видяхя наистина, че възпалението е точно на тръбата, а това беше единственото в което и двамата лекари бяха единодушни?! а иначе първия каза, че задължително трябва да правя лапаро и нямало смисъл от цветна снимка, защото тя не давала 100%  сигурни резултати. Втория док каза, че няма смисъл от лапаро при положение че съм вече оперирана и в епикризата пише "без макроскопски промени", т.е. нямало външен проблем, а с цветната снимка щяло да се провери това, което не се е видяло при операцията - звучи логично, но преди това лапарото също ми се струваше логична следваща стъпка :balk_113:
А след операцията единственото което ми обясниха е че ми е премахната тръбата и е "оправен" левия яйчник, каквото и да значи това, сега си давам сметка че трябваше да разпитам по-подробно, ама бях изпаднала в лека депресийка и си мислех, че е дошъл края на света и вече нищо друго няма значение..глупаво момиче!  :? 

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #15 -: Декември 23, 2006, 09:43:40 am »
Мая, вземи си епикризата от операцията. Документите се пазят във всяка болница, иди и си ги поискай. В епикризата ще ти е написано какво точно са ти оперирали, а това е важна за тебе информация.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #16 -: Декември 23, 2006, 11:42:02 am »
Мели, епикризата е в мен, но аз не мога да я разчета. Но пък и на двата прегледа я показах и коментарите бяха тези за които вече писах.
"Извадка от оперативния протокол:
Течна и съсирена кръв в коремната кухина - 350мл. Бременност в лява маточна тръба, която но 1/2 от дължината си е бомбирана с кръв. Овариум синистра -б.о. Вкл. и корп. Лутеи. Овариум декстра-задебелена капсула, кистозен. Тубе утери декстра-без макроскопски промени. Обективно-салпингектомия синистра. Фенестацио оварии декстра." Тук някъде става ли ясно какво е правено на яйчника или дали са гледали дясната тръба??!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #17 -: Декември 23, 2006, 13:19:55 pm »
Това вече е друго нещо.  :)

Оттстранили са ти лявата маточна тръба, в която е била бременността. Направили са ти фенестрация на десния яйчник, тъй като е бил със "задебелена капсула, кистозен". Дясната тръба е изглеждала добре, но не се знае дали е проходима (в този момент не е било разумно да се проверява проходимостта й, така предполагам). Левият яйчник е бил видимо наред, виждало се е и жълтото тяло, затова не са го пипали.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #18 -: Декември 23, 2006, 20:37:01 pm »
Много благодаря Мели, и с риск да се изложа напълно с невежеството си искам да те питам какво значи фенестрация?
Може би са объркали епикризата, защото на мен ми казаха че са работили по левия яйчник, а и сега десния е силно уголемен според последния док в следствие на изрязване на левия /той пък бил прекалено малък/ - организма конпенсирал...  :?

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Декември 23, 2006, 20:40:19 pm »
Обелване или надупчване.