Честито Рождество Христово на всички!
Честит имен ден на СтефиЗ и малкия Стефко на Верди!
Да са им живи и здрави имената!
Честит рожден ден на милото момиче Верди с пожелание за много, много здраве и щастие!
При нас коледно чудо все пак се получи, колкото и да не ми се вярваше. Сестра ми все пристигна, посред нощ, изнемощяла и тъжна. На другия ден само охкахме и пъшкахме за загубения куфар с подаръци, сбиран с толкова любов. Тръгнахме на пазар, да купим нещичко за Марти и за близките ни, че нямаше нищо за никого, но ни беше едно такова чоглаво, мрачно и тъжно. Представях си каква "веселба" ще бъде на Коледа. Не щеш ли, някъде към 12 през нощта на другия ден телефонът ми звънна и ми казаха - обаждаме се от летището, багажът ви е тук! Не мога да ви опиша каква радост ни обзе... Със съвсем други мисли започна новия ден - денят на Бъдни вечер. А може би все пак има Дядо Коледа?
Във всеки случай, приятно сме изненадани от българската фирма, която обслужва загубените багажи на летище София.
Марти от 3 дни яде пюре от тиква с умерен интерес. Оризовата каша вече му е любима, изяжда на следобедна закуска по едно пълно бурканче от 130 грама и отваря уста за всяка лъжичка с нетърпение. За сметка на това вече не иска да пие мляко от биберон, та се храним със сешоар. Днес сложиха 3-тата доза от хепатитната ваксина.
Перде, НЕ давай овесена вода, не си прави експерименти с детето! Овесът съдържа глутен. Има опасност от развиване на непоносимост към глутена, която е много лошо нещо и е за цял живот. Има и други начини да се предизвика акането. Термометър в дупето, леко намазан със сапунче, вкарваш малко, завърташ и леко нетискаш нагоре (на 12 часа). Дори и бабешкото листо от мушкато е по-полезно от овесената вода.