Честити бебчета на Via и приателката на Gabi32! Живи и здрави да са, за останалото родителите им ще се погрижат.
Via, следващия път като влезеш, да вземеш да кажеш как се казва мъничето
Marie, на твоята новина страшно й се израдвах още като беше емоционален проблем:) Желая ти да си здрава, бебчето да се развива по устав и майка му малко да кротне, повече да си почива и да си взема дни без уеб, че иначе наистина се параноясва.
За книгите, аз четях статиите в бг-мамма (за форумите там нерви не'ам), ходих на училището на списание "9 месеца", на десетина избрани теми и на още едно училище
http://www.aztito.com/, от което съм страшно доволна, най-вече заради практическите занятия по къпане, повиване, кърмене и правилно сгъване на използван памперс
. Моят Дани е първото внуче и в двете роди, така че никое от тези тривиални занимания не ги бях виждала на живо и сухата тренировка много ми помогна.
А, има и една много сладка книга, "
Бременността", от Вики Айовин, която обяснява популярно какво да очакваш и адски ме развеселяваше, писана е от жена с 4 деца за 6 години (след като репродуктивният специалист й казал, че тя вероятно деца няма да има), с невероятно чувство за хумор, прави си майтап с всичките екстри на бременността.
За бебето, чета големия д-р Спок, когато мога, то това изчитане няма. През лятото трамбовах по 5-6 часа в парка с мъника и за там си носех малките д-р спокчета
"Ръководство на д-р Спок: Всичко за бебето" и "Ръководство на д-р Спок: Първите 2 години". Те са джобен формат и се четат, докато тикаш количката. Имам и 1 малък практически наръчник, който ми е много полезен -
"Пълноценно двигателно развитие на бебето" от Доротея Пантелеева, това е комплекс с масажчета и гимнастики, със снимки.
Ъпдейт от нас: и ние сме с пентаксимче от вчера, хич не плака, но сега е малко нервен. Температура не вдигна, може би защото по съвет на педи дадох Панадол след ваксината и още веднъж вечерта. На мястото на ваксината веднага сложиха охлаждаща лепенка cool patch, един гел има вътре, ставал и за охлаждане на челото при махмурлук
Така че сега и на крачето имаме съвсееем леко зачервяване.