за материала на бибероните и залъгалките - мисля, че няма особено значение. бибероните на шишетата са ни Авент, силиконови. много съм доволна от Авент. първата залъгалка беше каучукова, стана на нищо за 2-3 седмици. сега сме със силиконови на Авент, много са яки и издържат. друг въпрос е, че вчера за сефте пробвах да смуча залъгалка - ужасно твърдо и неприятно нещо, остава едно особено усещане в устата, да не говорим, че ме заболя устата след половин минута. а като гледам младенците как помпят... стара идея ми е да ги свържем към генераторчета, че да произвеждат електричество, каквито са помпички...
за температурата - новороденото да не го мъчим на 19-20 градуса, викам аз. сестра ми редовно се образова по един френски учебник по педиатрия. та там пишело, че 5 минути престой на голо новородено на 21 градуса е равносилен на 5 минути престой на гол възрастен при минус 10 градуса! освен това, много си зависи от детето. Мартин, например, определено е топлолюбив. то на мен ми е хладно на 20 градуса, та на него ли... пускам печка в стаята, в която го къпем, и въпреки това често зъзне във ваничката.
у нас е 22 градуса сега и той е по памучно боди с дълъг ръкав и памучен гащеризон отгоре.
Вени, мобилния на Кременски няма ли го в закованата му тема в клуб Бъдещи майки на дир-а?