По принцип се правят средно до 6 инсеминации, стимулирани с Клостилбегит, Серофен или нещо друго. Не знам кой ти прави инсеминациите, но стимулацията трябва да бъде от 3 до 7 ден или от 5 до 9 ден. Правят се няколко фоликулометрии (при мен н-р на 9, 11 и 13 ден, както и в деня на инсето - 15-ти ден). Освен това се изследват хормони (при мен изследват Е2 и LH) и се поставя Прегнил за по-точно таймиране на овулацията и пукане на фоликулите(обикновено 5000 или 10 000 единици). От 24 до 48 часа след инжекцията се правят инсетата. Един-два дни след инсеминацията се прави нов преглед и ако се налага повторна инсеминация. Аз забременях при третата си инсеминация, за жалост извънматочно. Сега подготвих документи за ин витро, но продължавам с инсетата и се надявам да се получи пак. Инсеминациите са значително по-евтини и ненатоварващи, така че моя съвет е ако имаш време(биологично) да пробваш с още няколко и тогава да пристъпиш към ин витро. Разбира се трябва всичко при теб да е наред и спермограмата да е хубава. Каквото и да решиш, ти желая успех!